RSS

DIY : Bunga Tissue


Assalamualaikum..

hye sume..musti kalian ingat cikkin da start projek bunga tissue ni kan..
maaf ye..belom lagi..just try2 je tadi..malu nak tunjuk..hihi..(^_^!)

enrty ni di buat untuk menyimpan link Tutorial Bunga Tissue yang telah di buat oleh mereka2 yang pakar, kreatif, dan dikagumi oleh cikkin..sangat cantik hokey..jeles!!

******************************************************************************

link yang pertama adalah daripada Cik Puteri..D.I.Y : bunga tisu carnation ..suke entry ni..siap bagitau barang yang diperlukan lagi..die punye bunga pon double layer..cantik bangat!!

hasil DIY bunga tisu cik puteri


link yang kedua adalah dari cik kak Kasut Pink..DIY Bunga Kertas tisu..yang ni pon bagus..alternatif daripada guna tisu yang cepat layu pabila terkena air..gantikan dengan crepe paper versi lembut (bak kate tuan punye tutor)..=)

Hasil DIY bunga paper crepe cik Kasut Pink


link yang ketiga adalah daripada cik Lela..DIY : Bunge Telur Tissue Versi Origami Paper ( try) beliau tak bg tutorial tapi bagi cadangan guna paper laen (selain tissue & crepe paper)..beliau guna kertas origami..haa..menarik kan..(dengar cite cik lela sedang berusaha menyiapkan projek bunga tissu/Origaminya..slamat berjaya ya..=))

Hasil DIY bunga origami cik Lela


lagi satu..kalo nak buat Paper Flowers from Cupcake Liners pon boley..cantik juga..bole klik SINI k..



klik SINI pon boley..ade tutorial untuk bunga tissue juga..yang ade highlight kat tepi dengan kaler magic..cantik sangat..



dan link2 yang lain dan seterusnya..cikkin akan update lagi bile terserempk ye..saje nak share..hihi..=)


UPDATE!!

ni lagi link yang cikkin jumpe..Ruffled..lagi meriah..macam2 jenis bunge die tunjuk care..dapat idea juga selain bunga pahar nak tepek kat mane..hihi..*suke*.. time kasih cik mizzunderstood..hihi..=)




********************************************************************************

hmm..actually cikkin memang berkenan sangat nak buat bunga ni as bunga pahar nnti..tapi nak buat versi gantung..sebab ibu x mo yang cucuk2 tu..die nak yang gantung..pesen baru katenye..tapi bile pikir bunga ni akan layu bila terkena hujan..bahkan percikkan air pon die akan layu kan..cikkin kene pk 16 kali untuk teruskan ke tak projek bunga tisu ni..sebab majlis nanti outdoor..or kene pk and cari tempat/ deco laen yang boley digunakan bunga tissu ni..eh..tapi ketas origami tu mcm boley kan kalo terpecik air..hihi (nak jugak! lalalla~~)

sebelum tu..ce korang tengok gamba bawah ni...

^
^
^
^
^






















cubaan pertama: GAGAL atau BERJAYA?



hihihi..jangan gelak..mesti korang ingat cikkin poyo je tannye macam2 and buat entry tutorial ni..tapi x pnah try pon..tu cikkin da buat..malu nak tunjuk je..hihi..tadi time lunch cikkin x turun..tepandang lebihan tissu makan lontong pagi tadi (memang slalu amik tisu lebih..hihi..) terus tergerak hati nak try..macam susah..rupenye ponyok2 je..hihi..tapi x kemas laa kan..kalo nak bg orang kene wat kemas2 and cantik2..tengah die pon cikkin tebuk pakai ubat stapler je..huhu..perlu berusaha memperbaiki lagi..yeahh!! gambate cikkin !!





psstt..hendak seribu daya..tak mboh seribu dalih..kan girls...=)




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

20 comments:

elle's laaa~ said...

cikkin !!! cantek nye cik kin buat ... wahhhh, da ade kemajuan ni ... heeee :D terus ka usaha lagi tau .. tuu pakai tisu biase tu je ke cikkin???

"cikkin" said...

cik ella ni bikin malu saje..hihi..tisu biase je tu cik..tisu makan kat restoran tu..hehe..kalo camni..mmg jimat cost laa kan..hari2 makan amik tissu lebey..2 bulan cukup 2 pahar..=)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

senang sgt buat bunga tisu ni kan. tangan tak bedung mcm cik kasut pink ni pon boleh jd.. actually bunga tu blaja dr youtube. tp dorg buat penuh bulat jdkan mcm pomander ball..

~ NANA ~ said...

berjaya dh tu :)

btw i tgk mcm glamer pulak bunga tisu ni skrg...hehe

"cikkin" said...

cik kasut poink: haah..kite pon ade tgk kat you tube..huhu..tu laa..tangan x bedung pon boley kan..


nana: hoho..da berjaya kene pk kesesuaian majlis plak..hhuhu..haah..da mcm glamer skarang..sbb die gebu & nmpak cantik kot..tu buat sume tertarik..=)

malynd_anggun said...

wah!! tisu mkn tuh pun bole buat...ehhe
nk buat juge la!!

"cikkin" said...

malynd: boley cyg..cube laa..tp x kemas gt laa kan..=)

farahfatihah said...

org kreatip mmg patut buat hehe sbb akk buat xjadi mcm tu...lunyai adalah hehe

Maisarah Ismail said...

nak coba gak..
jomlah lepak umah aku..kita buat sama-sama sambil gossip girl =)

fitria said...

jatuh hati dgn bunga tisu... cantik + jimat kan cikkin.. wah congrats cikkin dah berjaya buat.. tp btl gak kan.. kalau kene hujan?? hmmm.. kene consider jugak kan?

~ mizzAmy ~ said...

ok dah tuh cikkin. try 3-4 kali lagi, sure perfect jadinya. cantik lah bunga tisu ni. tapi mcm kekurangan masa dah amy nak men'diy. T__T

"cikkin" said...

sis ff: huhu..sy ni idea ok laa..praktikal hancur gak..hihi..

mai: yeahh..ak br nk bgtau ko cdgn ak..nnti k roger ko k..=)

fitria: kan..jimat & cantik..nak lagi jimat..time mkn amik tisu lebih..hehe..

amy: hihi..thanks..nape x smpat? kite lg 2 bln..hope sempat..huahuahua..

lovelyadibah said...

*clap2* hebat!xpe..yg penting air tangan pengantin..ekekekeke~

cheQmOomOo said...

mau cobe!
tp byk kije..nnt a :p

fash said...

bunga tisu ni mmg tgh in (:
ari tuh cousin yeop tunang pon use bunga tisu as centerpiece.
tp die bli tisu kat ikea peach colour.
mmg sgt cantek!
cikkin da ade talent cuma kne spent tymes ngadap bnda tu sume jer (:

"cikkin" said...

dba: hehe..clap2..nnti kite import kamu mengadap mende ni sklai ek..mau? hihi..

cheQmOomOo: moh cube..=)

fash: yeke..cantik kan..tp kne gigih ni..mmg tgh cr mase yg sesuai..=)

Dia.Honey said...

lawa kot walaupon cubaan pertama! hehehhee

"cikkin" said...

dia.honey: time kasih..senang je rupenye..jom buat..=)

mizzunderstood said...

CANTEK2!!!teruskan usaha!!! =)

Adawiyah A.Halim said...

yeay...cik cikkin pn wat bunga kertas tisu..menarik idea ni..terus kan usaha k..hehehe

Post a Comment