RSS

Erin (..life after "i do") First Giveaway

Erin (..life after "i do") First Giveaway

Salam,

Are you ready?? Ok, get set go!!

TEMA GIVEAWAY


 Daddy and Baby Cool


SYARAT PENYERTAAN

Mode garang is on! keskes

1)  Follow blog ..life after "i do"

2)  Buat satu entry dengan tajuk Erin (..life after "i do") First Giveaway

3)  Copy seluruh entry aku ni termasuk gambar tema dan gambar hadiah 
dan paste ke dalam entry GA di blog korang (printscreen tak mau aaa) 
dan jangan lupa letak link blog ni dalam entry korang tu.

4)  Dah paste entry aku kat entry GA korang, bawah sekali baru korang masukkan
 gambar suami dan anak korang yang korang rasa paling cool dan menarik
 (suami dan anak sendiri sahaja ye, suami or anak orang lain ku tak terima, 
mak-mak jangan masuk dalam gambar, aku nak tengok ayah-ayah mithali pulak, 
asyik muka korangggg je..hahahaha)

5) Bawah gambar tu buat entry ringkas pasal gambar suami dan anak korang tu, 
mungkin boleh bagitau kenapa gambar tu ko rasa cool dan menarik sangat 
dimata ko (itu contoh ye). 
Nak merepek pun boleh, tapi jangan la panjang sangat.

6) Jangan lupa paste link entry giveaway korang tu di ruang komen entry ini, 
kalau lupa tak dapek den nak nolong..gahaha

7) First Giveaway aku ni akan bermula pada 
15 Januari 2014 sampai 15 Februari 2014.

8) Sila baca syarat penyertaan betul-betul, tak lengkap kalu, reject la jawabnya. 
Sebarang surat menyurat, whatsapp, sms, kolling-kolling tidak akan dilayan 
(paling muka ke tepi) kahkah..hoihhh garang sangat ni. 
Boleh je nak tanya apa-apa, komen je kat sini, nanti aku jawabkan, 
nak email pun boleh, nak whatsapp pun boleh, saya tak garang, baik je..huhu

9) 3 orang pemenang dengan gambar paling cool dan menarik sahaja 
akan dapat hadiah ini



Boleh gantung di playroom anak :)

Ok, tu je, join ramai-ramai ye, bye!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bismillahirrahmanirrahim..

assalamualaikum..

demi erin..ku gagahkan diri utk join die punye 1st GA ni.. hoho..
sampai sanggup tolong adik buat keje sbb nak pinjam laptop..
ku tak do laptop kat umah..kasihankan..

ok la tanpa berlengah..

#littlesyafi dengan papa layan CSI...


hahahah...
baiklah..cikkin rase gambar ni yang paling COOL lah sangat..
mase amik gambar ni.. cikkin pesan kat papa syafi suruh die tengokkan syafi..
cikkin nak masak..
tengah ralit masak..oh..senyap je 2 org tu..
sekali tgk..hmm..patutla..papa ajak anak layan CSI..
heheh...


p/s: erin..demimu...hahaha..tak menang tak pe..tgh kumpul kerajinan 
nak berblog lagi..insyaallah..=)


~~hoh..punye la da lame tak post pape..post ni senget je. tak center..menciik!!!
jadi la ye cik erin..janji ku da join..hehe..=)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Isnin...kini kembali..;-)

Assalamualaikum...

Testing...testing...
Alahaaii.. rindunya rase pada blog ini..
Wah..masih ingatkah kalian padaku?
Sudah lebih 2..ya DUA tahun tak menulis.
Huhuhu...
Macam dah hilang rentak..( bukan mcam..mmg da hilang pon..)

Banyak yang ingin di cerita..

Mudah-mudahan..hari ini permulaannya..

Salam kenal semua...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ahlan wa sahlan ya ramadhan..=)


assalamualaikum
hye sume..!!
apa khabar ye kalian? hope sume sehat n ceria selalu..=)

maaf sgt lame cikkin tak update kan..
alahan menaip yang mengada2..hihi..
2-3 minggu yang menguji kesabaran..
da start rase loya2, demam panas, hilang selera makan..
mcam2 la..sume tu mungkin kenangan terindah as m2b kot ek..
kasihan en husband..berasa sedikit sunyi sbb cikkin kurang bercakap..
cakap je loya..bole? hihi..sorry ye syg..

TAPI!! lepas tengok Harimau Malaya semalam..
da semakin ok dan bersemangat pule..
alhamdulillah..=)
balik dari tengok bola di rumah ibu semalam..
da boley gelak2 n tman en husband nyanyi2 dalam kete..hehe..*suke die*
mungkin tempias semangat harimau malaya da terkena..
menjadikan diri lebih bersemangat..hope lepas ni cikkin akan sentiasa bersemngat lagi..
tak de lagi dok melepek je..huhu..aummmm..eh *amiinn*
hmm..cume masalah tak de selera makan je nak atasi camne ni..
selera ni hanya untuk buah2an..hari2 pon makan betik..bestt!
takpe laa kot ek..pelahan2..=)

untuk kawan2 yang masih sudi singgah sni..terima kasih banyak2 ye..
ade jugak cikkin intai2 blog sndri ni..masih ade yg sudi follow walau tak berupdate..
hati memang nak mengupdate..tapi rasa loya nye kemain lagi..ampun ye..~
insyaallah..pasni nak samb review pasal Majlis Angan2 yang da nak basi tu..
nnti kite panaskan balik ye..sebab raw pic from OP da dapat..
tapi album may b lammbaaaattt lagi..huhu..takpe..bersabarlah..=)

sempena hujung minggu ni..minggu terakhir bulan syaaban..
cikkin nak ajak kawan2 mengalu2kan kedatangan Ramadhan yang mulia ini..
moga ramadhan kali ini memberi seribu rahmat buat kita semua..
tingkatkan amal..banyakkan sedekah..rajin bertarawih..
bersemngat nak puasa sebulan Ramadhan kali ni..doakan ye..
insyaallah...=)





selamat berhujung minggu!!


psssttt..1st time berpuasa sebagai si isteri..bagaimanakah rasanya? moga semunya dipermudahkan..aminn~






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hadiah Paling Bermakna..

 assalamualaikum..
selamat hari isnin..hope kalian sume happy2 & sehat2 selalu ye..
maaf da lame tak update..ntah..tak de mood pule nak berblog..
en husband pon hari2 dok tanye..hehe
ntah pape je kan..=p

hmm..arini nak share satu berita baik..
hadiah 1st month anniversary paling bermakna..
ade sesuatu di dalam saya yang sedang membesar..
hope si dia akan membesar sebagai juara..
doa kan yang terbaik untuk si dia ya..
=)

alhamdulillah..
bak kate kakak..
" tahniah..best jadiko..tak de org nak tanye..da ade isi ke?
 bape bulan kawen tak de pape lagi? 
hehe..ko..sebelum org tanye..
ko da berisi..bagus2..tak de tensyen nak jawab.."

hehe.. 

pakej hanimun pon belom sempat guna lagi..
tapi takpe..akan di bawa si dia bersama..
meriah sket nanti kan..hehe..

doakan yang terbaik buat si dia dan saya ye..
terima kasih sume..
=)


subhanallah..indahkan ciptaan-Nya..~


alhamdulillah..perlu handle with care..hihihi..=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our 1st Month Anniversary~


 Assalamualaikum...

hari ni 4th July 2011..
da sebulan menjadi isteri en husband..=)
alhamdulillah..setakat ni belum ade masalah besar yang berlaku..
cume nak membiasakan diri dengan habit n kehendak masing2..
seorang suke gini..sorang lagi suke begitu..
sorang tak suke ke situ..sorang lagi suke ke sana..
hope sume berjalan lancar dan ikatan ni akan kekal sampai syurga..
insya Allah~ amin



lagu ni dituju untuk en husband tersayang..

Ku Ada Kamu by Adira

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

love u sayang..till the end of my life..our journey is still long..hope we're not giving up..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Petua Wajah Berseri ..=)


Assalamualaikum..
salam jumaat sume..=)

harini sampai2 ofis bos cikkin tegor..
"syaz..ko ni makin berseri2 plak aku nmpak lepas kawen..heheh.."

hah? hihihi.."memandai je ko kan.."

terus tak jadi nak marah bile bos ckp camtu..padahal tadi otw jalan nak naik ofis..sup dalam bekal tertumpah masuk dalam kasut..hehe..berseri punye pasal..terlupe da..
*senyum saja..=p*

oleh itu..hari ni cikkin nak share Petua Wajah Berseri dengan kawan..
fyi..cikkin tak pernah amalkan ape2 petua lagi setakat ni..
cume masa nak kawen tu je..try buat yang elya suggest tu.basuh muke dengan ais..
sejuk woo..tak tahan..last2 ibu kate.." ko tuam je laa muke ngn ais.."
(tuam = balut ais dengan towel..pastu tepek2 kan kat muke..seberapa kerap yang mungkin..=p)
hehe..maen tipu kan..so tip2 yang ade arini..cikkin google je..insyaallah diorg da cube..=)

yang ni die guna serbuk teh yang telah digunakan..sental2 kat muke macam pakai scrub tu..pastu bilas..mcm senang dan murah kan..boleh cube lepas ni..=)


yang ni beliau menggunakan air beras untuk menjadikan kulit wajah putih berseri..yang ni pon menggunakan bahan yang memang senang didapati kan..=)


ni laa yang cikkin cakap basuh muke dengan ais tu..cer try ye..=)

sumber: elyaelmo


cikkin share 3 dulu ye..sume petua2 yang memang ade je dekat nan kite..macam serbuk teh, air beras + nasi dan ais..boleh cube pasni ye wahai cik adik manis sekalian..=) ekceli banyak lagi jumpe time menggoogle ni..tapi link die buat cikkin was2 pulak..hihi..so korang boleh google sendiri nanti k..


k jumpe lagi nanti..daa~

happy weekend sume..enjoy!!

to wawa yusof..si lebah merah jambu..SELAMAT PENGANTIN BARU!!
moga sume berjalan lancar ye dear..dan semoga berbahagia sampai ke syurga..=)



pssstt...saya sayang suami saya..anda? heee~ =)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Majlis angan-angan : 2nd baju sanding & tandang


assalamualaikum..
hye sume..=)

semangatkan arini da update lagi..hehe..memandangkan keje tengah tak banyak..makanya kesempatan ini digunakan dengan sebaiknya..tak gitu kawan2..hihi..

owh..sebelum terlupa..nak wish congrates kat rakan2 bbf yg da ade good news itu ye..jaga diri elok2 dear..tak mo lasak2..orang kate 1st baby ni kadang2 manja sket..so perlu extra care..(ecece..mcm ade pengalaman lak kan..hahha..org kate~ kite share je..=))

bagi yang masih belum sampai good news itu..mari kite berusaha!! GAMBATE!! (psstt..arini hari Khamis malam Jumaat yuoollls..hahaha) *gurau je..(~_*!)

ok2..back to the tajuk..meh kite sambung review majlis angan2 di bawah tajuk baju sanding & baju tandang..ekceli kedua-dua baju ni my WP yang uruskan..die yang carikkan baju mane yang sesuai n of coz laa yang bersesuaian dengan bajet cikkin kan..huhu.=)

2nd: baju sanding (at Taman Botani)

cikkin amik gamba ni dari blog Azika Collection  lepas g fitting baju  aritu..=)
pasal baju bersanding ni..korang ingat tak entry Dilema aitu? (klik sini) yang design A VS design B tu..huhu..akhirnya cikkin decide untuk tukar pilihan..dari design A (pilihan Ibu) kepada design B (pilihan ayah & en husband) puas da pk n tanye2 org..akhirnya call jugak Ann untuk mintak tukar..kesian Ann kene deal balik dengan butik and so on..so on..huhu..Alhamdulillah dapat jugak tukar..{design B: cantik, suke, baju x baru sangat, design ala dress, ade tail kat blakang (yang leret2 tu) material dari lace, ade kate nampak kurus, baju terletak, tapi lace ade tekoyak sket (tapi die kate boley di betulkan nnti) --> ayah} sume pon suke tengok baju tu di hari kejadian..punye laa risau nnti nampak perut puncit ke hapa kan..ye laa..sekali je kot cube..pastu cube memain je pulak kan..sebab decide nak amik baju laen kan at first..tapi akhirnya alhamdulillah..SAYA SUKA BAJU SAYA!!!!

ni je gambaran depan yang ok sket..(ekekeke..=))
untuk baju en husband..pada mulanya Ann da suggestkan baju suit color hitam..en husband pon kalo boleh tak mo pakai suit putih..sbb kate Ann tak suit dengan personaliti en husband..tapi bile ibu & ayah ikut time pegi fitting baju tu..diorang tak mo en husband pakai suit hitam..kate ibu " tak macam pengantin la kalo hitam..pakai putih jugak laa.." huhu..en husband pon dalam proses nak jadi menantu pilihan..terpaksa laa ikut ckp ibu mertua ye dok? huhu..kesian die..tapi ok je kan en husband pakai putih..hensem jugak kan..=) suit en husband ni Ann yang uruskan..customade ikut size en husband..sebab size die tiada di pasaran..ekekeke..=p (oppss..jgn mara ye en husband..u always my Mr Po..=))

ini gambar detail baju..=)
Untuk tudung, veil dan kasut butik yang sediakan..aksesori rantai, crown tie and handkechief adalah koleksi Ann..tie & handkerchief tu Ann custom kan untuk en husband untuk dapatkan color purple cantik tu..suke!! thanks Ann..=)

p/s: ade kisah di sebalik baju en husband..nanti kite sambung cite di corat-coret Majlis Angan-angan ye..=)


3rd: baju tandang (at Taman Keramat)



untuk majlis bertandang..kitorang amik baju dari butik yang same juga..juga Ann yang uruskan..(kesian Mommy Ann bertungkus lumus uruskan majlis kitorang sampai berapa kali tak sihat..) untuk majlis bertandang cikkin pakai baju jubah dress kot name die..sebab nak ikut Arabic theme..ala2 jubah moden gitu..suke baju ni..at first (time cube) tu..macam tak yakin nak pakai baju ni coz cikkin rasa nampak gemuks..(haha..tak ngaku memang gemuk =p) tapi sebab ni belah husband punye majlis..memang cikkin da tekad tak mo campur..ape yang Ann da uruskan..and en husband & family setuju..tu yang akan cikkin ikut..end up..di hari kejadian..saya rasa saya cantik dengan baju itu..tak nampak gemuk pon kan..(eh ade laa sikit..ekeke)!! hahhaha..siapa lagi nak puji kan kalau bukan diri sendiri..=p

love <3 =)
untuk baju en husband..beliau memakai baju suit hitam ala mandarin coat (kot laa itu name die) kitorang dapat baju ni malam sebelum majlis..untuk veil, tudung , kasut adalah pakej sekali dari butik..untuk aksesoari laen adalah dari Ann..=)

p/s: ade kisah juga di sebalik baju en husband..nanti kite sambung cite di corat-coret Majlis Angan-angan ye..kekekeke =)


lastly..baju-baju cikkin ini adalah sewa daripada Azika Collection..baju diorang memang cantik2..selalu keluar majalah pengantin juga..to be honest..time belek2 majalah pengnantin memang selalu suke tengok baju-baju mereka..tak sangka Ann dapatkan sewa dari baju diorg..tapi tak pernah bagitau sesape pon pasal ni..alhamdulillah..di sebalik hujan..Allah timbul kan pelangi..=)

ok laa cik adik manis sekalian..setel sudah riview pasal baju..harap korang tak boring..if ade berminat nak survey baju pengantin..boley masukkan butik ni dalam list korang k..berbaloi2..hihi..=)


AZIKA COLLECTION & BEAUTY
NO 137 JLN COKMAR 1,
TMN MUTIARA BUKIT RAJA,
OFF JLN MERU,
KLANG SELANGOR

TEL : 019 285 1182 / 019 6962 788 / 03 3342 1182

EMAIL : azika32@yahoo.com.my 




owh..cikkin suke baju meleret2 ni..memang cecite dari kecik time kawin nak pakai baju cenggini..hihi..




pssst..alhamdulillah..=)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS