RSS

Majlis angan-angan : 2nd baju sanding & tandang


assalamualaikum..
hye sume..=)

semangatkan arini da update lagi..hehe..memandangkan keje tengah tak banyak..makanya kesempatan ini digunakan dengan sebaiknya..tak gitu kawan2..hihi..

owh..sebelum terlupa..nak wish congrates kat rakan2 bbf yg da ade good news itu ye..jaga diri elok2 dear..tak mo lasak2..orang kate 1st baby ni kadang2 manja sket..so perlu extra care..(ecece..mcm ade pengalaman lak kan..hahha..org kate~ kite share je..=))

bagi yang masih belum sampai good news itu..mari kite berusaha!! GAMBATE!! (psstt..arini hari Khamis malam Jumaat yuoollls..hahaha) *gurau je..(~_*!)

ok2..back to the tajuk..meh kite sambung review majlis angan2 di bawah tajuk baju sanding & baju tandang..ekceli kedua-dua baju ni my WP yang uruskan..die yang carikkan baju mane yang sesuai n of coz laa yang bersesuaian dengan bajet cikkin kan..huhu.=)

2nd: baju sanding (at Taman Botani)

cikkin amik gamba ni dari blog Azika Collection  lepas g fitting baju  aritu..=)
pasal baju bersanding ni..korang ingat tak entry Dilema aitu? (klik sini) yang design A VS design B tu..huhu..akhirnya cikkin decide untuk tukar pilihan..dari design A (pilihan Ibu) kepada design B (pilihan ayah & en husband) puas da pk n tanye2 org..akhirnya call jugak Ann untuk mintak tukar..kesian Ann kene deal balik dengan butik and so on..so on..huhu..Alhamdulillah dapat jugak tukar..{design B: cantik, suke, baju x baru sangat, design ala dress, ade tail kat blakang (yang leret2 tu) material dari lace, ade kate nampak kurus, baju terletak, tapi lace ade tekoyak sket (tapi die kate boley di betulkan nnti) --> ayah} sume pon suke tengok baju tu di hari kejadian..punye laa risau nnti nampak perut puncit ke hapa kan..ye laa..sekali je kot cube..pastu cube memain je pulak kan..sebab decide nak amik baju laen kan at first..tapi akhirnya alhamdulillah..SAYA SUKA BAJU SAYA!!!!

ni je gambaran depan yang ok sket..(ekekeke..=))
untuk baju en husband..pada mulanya Ann da suggestkan baju suit color hitam..en husband pon kalo boleh tak mo pakai suit putih..sbb kate Ann tak suit dengan personaliti en husband..tapi bile ibu & ayah ikut time pegi fitting baju tu..diorang tak mo en husband pakai suit hitam..kate ibu " tak macam pengantin la kalo hitam..pakai putih jugak laa.." huhu..en husband pon dalam proses nak jadi menantu pilihan..terpaksa laa ikut ckp ibu mertua ye dok? huhu..kesian die..tapi ok je kan en husband pakai putih..hensem jugak kan..=) suit en husband ni Ann yang uruskan..customade ikut size en husband..sebab size die tiada di pasaran..ekekeke..=p (oppss..jgn mara ye en husband..u always my Mr Po..=))

ini gambar detail baju..=)
Untuk tudung, veil dan kasut butik yang sediakan..aksesori rantai, crown tie and handkechief adalah koleksi Ann..tie & handkerchief tu Ann custom kan untuk en husband untuk dapatkan color purple cantik tu..suke!! thanks Ann..=)

p/s: ade kisah di sebalik baju en husband..nanti kite sambung cite di corat-coret Majlis Angan-angan ye..=)


3rd: baju tandang (at Taman Keramat)



untuk majlis bertandang..kitorang amik baju dari butik yang same juga..juga Ann yang uruskan..(kesian Mommy Ann bertungkus lumus uruskan majlis kitorang sampai berapa kali tak sihat..) untuk majlis bertandang cikkin pakai baju jubah dress kot name die..sebab nak ikut Arabic theme..ala2 jubah moden gitu..suke baju ni..at first (time cube) tu..macam tak yakin nak pakai baju ni coz cikkin rasa nampak gemuks..(haha..tak ngaku memang gemuk =p) tapi sebab ni belah husband punye majlis..memang cikkin da tekad tak mo campur..ape yang Ann da uruskan..and en husband & family setuju..tu yang akan cikkin ikut..end up..di hari kejadian..saya rasa saya cantik dengan baju itu..tak nampak gemuk pon kan..(eh ade laa sikit..ekeke)!! hahhaha..siapa lagi nak puji kan kalau bukan diri sendiri..=p

love <3 =)
untuk baju en husband..beliau memakai baju suit hitam ala mandarin coat (kot laa itu name die) kitorang dapat baju ni malam sebelum majlis..untuk veil, tudung , kasut adalah pakej sekali dari butik..untuk aksesoari laen adalah dari Ann..=)

p/s: ade kisah juga di sebalik baju en husband..nanti kite sambung cite di corat-coret Majlis Angan-angan ye..kekekeke =)


lastly..baju-baju cikkin ini adalah sewa daripada Azika Collection..baju diorang memang cantik2..selalu keluar majalah pengantin juga..to be honest..time belek2 majalah pengnantin memang selalu suke tengok baju-baju mereka..tak sangka Ann dapatkan sewa dari baju diorg..tapi tak pernah bagitau sesape pon pasal ni..alhamdulillah..di sebalik hujan..Allah timbul kan pelangi..=)

ok laa cik adik manis sekalian..setel sudah riview pasal baju..harap korang tak boring..if ade berminat nak survey baju pengantin..boley masukkan butik ni dalam list korang k..berbaloi2..hihi..=)


AZIKA COLLECTION & BEAUTY
NO 137 JLN COKMAR 1,
TMN MUTIARA BUKIT RAJA,
OFF JLN MERU,
KLANG SELANGOR

TEL : 019 285 1182 / 019 6962 788 / 03 3342 1182

EMAIL : azika32@yahoo.com.my 




owh..cikkin suke baju meleret2 ni..memang cecite dari kecik time kawin nak pakai baju cenggini..hihi..




pssst..alhamdulillah..=)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 comments:

~ NANA ~ said...

cikkin! i jatuh hati dgn baju bertandang tu...cantek la warna n design dia

kasut pink said...

Design baju sanding cikkin lbh krg mcm design baju nikah kakak. Kakak suke tgk kedua2 dress tu, cantik sbb mmg suke dress. Lg pon org kecik molek macam kite (ehem!) memang sesuai pakai dress kot...

"cikkin" said...

nana: hihi..tq..Ann n en husband yg decide..i menurut perintah..but i'm lovin' it too!

kakak KP: really?? mesti cantik ni pakai time nikah..ayu~ yeahh..org kecik molek mcm kite agak sesuai kan..ingtkan katik je..tp ok laa..soo..jgn takut untukmencuba..=)

zimie said...

cikkinnn, aaa santek nye,rupenye baju from azika.hehe macam nak torai je g butik tu..harga ok tak cikkin?ekeke

Khalisa Ridzuan said...

c.a.n.t.i.k bravo! :)

lisa lisut

"cikkin" said...

hye zimie!! cantik ke? haha..g laa try..harga ok kot..hehe..tp kite tak tau sgt la..Ann yg uruskan..tak tau laa ade hidden cost ke hape..sorry =)

aneem said...

cute lah...

Adawiyah A.Halim said...

cikkin...cantik la!!!!! suka sgt.....!!

"cikkin" said...

aneem: tq..=)

adawiyah: hihi..tq2..tunggu kamu punye pule ye..=)

art stake mural painting said...

Salam nk tnye baju mandarin coat tu beli kat mana?

Post a Comment