RSS

Petua Wajah Berseri ..=)


Assalamualaikum..
salam jumaat sume..=)

harini sampai2 ofis bos cikkin tegor..
"syaz..ko ni makin berseri2 plak aku nmpak lepas kawen..heheh.."

hah? hihihi.."memandai je ko kan.."

terus tak jadi nak marah bile bos ckp camtu..padahal tadi otw jalan nak naik ofis..sup dalam bekal tertumpah masuk dalam kasut..hehe..berseri punye pasal..terlupe da..
*senyum saja..=p*

oleh itu..hari ni cikkin nak share Petua Wajah Berseri dengan kawan..
fyi..cikkin tak pernah amalkan ape2 petua lagi setakat ni..
cume masa nak kawen tu je..try buat yang elya suggest tu.basuh muke dengan ais..
sejuk woo..tak tahan..last2 ibu kate.." ko tuam je laa muke ngn ais.."
(tuam = balut ais dengan towel..pastu tepek2 kan kat muke..seberapa kerap yang mungkin..=p)
hehe..maen tipu kan..so tip2 yang ade arini..cikkin google je..insyaallah diorg da cube..=)

yang ni die guna serbuk teh yang telah digunakan..sental2 kat muke macam pakai scrub tu..pastu bilas..mcm senang dan murah kan..boleh cube lepas ni..=)


yang ni beliau menggunakan air beras untuk menjadikan kulit wajah putih berseri..yang ni pon menggunakan bahan yang memang senang didapati kan..=)


ni laa yang cikkin cakap basuh muke dengan ais tu..cer try ye..=)

sumber: elyaelmo


cikkin share 3 dulu ye..sume petua2 yang memang ade je dekat nan kite..macam serbuk teh, air beras + nasi dan ais..boleh cube pasni ye wahai cik adik manis sekalian..=) ekceli banyak lagi jumpe time menggoogle ni..tapi link die buat cikkin was2 pulak..hihi..so korang boleh google sendiri nanti k..


k jumpe lagi nanti..daa~

happy weekend sume..enjoy!!

to wawa yusof..si lebah merah jambu..SELAMAT PENGANTIN BARU!!
moga sume berjalan lancar ye dear..dan semoga berbahagia sampai ke syurga..=)



pssstt...saya sayang suami saya..anda? heee~ =)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

LisaLisut said...

sapu muka dgn tomato n putih telur.utk licin dan cerah n bebas jerawat.ecehhh

"cikkin" said...

wah..baiklah..patut muke u licin..good..tq lisa..=)

ElyaElmo said...

eheheh..sejuk kannn!!!hhah kejung jari jemariii ku

zimie said...

try da masse tunang aritu.tepek ais dengan kain berbalut.sejuk gileeee.tp memang segar la rasa time tu.hihik

yUmIe said...

sye pon syg suami sye:P
lps ni nk try gne ais le..skrg guna sabun diperbuat drpd beras.hihi buleh cmtu??

nida-razak said...

hehe..bgus2...ada satu lg petua,klo xsilap nda, makan bunga ros..

"cikkin" said...

elya: hihi..sjuk gile..~

zimie: kan..tapi mmg terasa segar kan..=)

yumie: ade ke sabun dr beras? menarik..mane beli?

nida: haah..ade jugak dengar..dlm cite si kelembai pon ade kan..=)

Post a Comment