RSS

Majlis angan-angan : Pelamin dan Deco2nya..

 Assalamualaikum...

kan da kate..5 hari sekali baru hapdate..hihi..
arini suda 2 minggu 2 hari bergelar isteri..kelam kabut sket lagaknya..
bangun nk sesame je ngn en husband..patutnye bangun laa awal skit..ye tak..?
weekend nak balik umah kajang..lambat bersiap..tak tau nak siap kan ape brg en husband...hoho..tp en husband kate " tak pe..ini 1st week..kelam kabut sket..pasni da tau kan.."

alhamdulillah..dia memahami..=)


*****************************************************************

harini nak cite lebih lanjut pasal pelamin n deco2 nya..
kedua-dua pelamin saya di ilhamkan oleh Puan WP saya..
baik nikah mahupun untuk bersanding..=) 
terima kasih Puan Ann..~

NIKAH


untuk nikah..pelamin saya berkonsepkan "Melayu klasik/tradisional"..
lepas set theme untuk nikah..Ann terus dapat idea nak buat cenggini..cenggitu..
melalui perbincangan..Ann hanya terang kan secara kasar ape yg dia n team nak buat..cikkin ok je..sume serah pada dia..akhirnya..terhasil la pelamin ala rumah kampung ni..bile 1st time tengok..WOW!! saya suke pelamin saya..ibu suka..adik beradik suka..saudara mara pon suka..mule2 ade yg kate..eyh..tak macam pelamin..tapi bila da siap..sume teruja..=p

*beberapa minggu sebelum majlis..ayah da tgk sketch pelamin ni..n dia suke..tapi di hari kejadian..ayah tiada dan tak dapat rasa bergambar di situ..sedikit terkilan..tapi ayah kate "pelamin cantik..mcm yg ayah bayangkan..mesti org laen suke kan..ok laa tu..=) "

Rase seperti menyarung cincin di luar lumah kampung..=)

untuk majlis nikah..Ann hanya sediakan pelamin, bantal & meja nikah..tiada deco laen..

bantal bulat & meja nikah...

SANDING



untuk majlis sanding di taman botani..Ann Magnifique Planner uruskan semuanya..seperti biasa..lepas bagitau cikkin nak buat ala taman di taman botani..Ann dengan pantas mengeluarkan idea2 nya..kagum dengan die..die cadangkan buat ala "secret garden" supaya suasana lebih santai..lagi sekali..cikkn tak tau rupe bentuk pelamin sanding tu..sampai laa kaki melangkah menuju ke sana..
"Oh..itu pelamin kite yang..cantik.." bisik cikkin kepada en husband..sambil terus senyum..indah~ 

*beberapa hari sebelum majlis..masa kalut tunggu ayah di IJN..Ann ade MMS kan beberapa gambar kerusi untuk dipilih.."pilihan yang tepat" kate akak .. =)

Di bawah adalah antara deco2 laen yang Ann da sumbang & hiaskan di majlis sanding cikkin 

Photobooth Corner..picnic garden concept..

Love notes..idea asal nak buat Wishing tree..tapi bile fikirkan angin di tasik..cancel~
Khemah & walk away

meja makan beradab

centerpiece..NICE!
Signage..sgt useful..=)

Pintu gerbang..bebetul pintu..=)
ade sweet paper lantern di sepanjang jalan menuju ke tapak majlis sanding..~

alhamdulillah..sume da selesai..walaupon cikkin serah sume pada Ann..die mmg best..memang fresh idea die..dengan perut comel die..berjaya buat sume ni utk majlis cikkin..=) 

tapi cikkin mmg sikit terkilan.sebabnye..cikkin & husband tak sempat amik gamba di deco2 yg Ann buat..sgt2 tak ingat..terlupe..overexcited dapat kawen mungkin..tapi as long as guest happy and dapat share kebahagian dgn kitorg..itu da memadai.. =) 


SUMMARY
Credit Pic: Cousins (Abg Z & Kak Ayu) & Pn Hana Yoriee..


Nak jugak tepek gamba ni..=)


SAYA SUKA PELAMIN SAYA!!



pssstt..berserah & bersyukur dengan apa yang ada..~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 comments:

~ NANA ~ said...

suka pelamin nikah u dear...unik n lain dr yg lain :)

nida-razak said...

ann mmg kreatif kan...sumenya cantik..nida paling ske pelamin nikah cikkin.. =)

lovelyadibah said...

saya suka pelamin nikah!:)

LisaLisut said...

cikkin.u betul2 merealisasikan angan2 u.bestnye..congrats2 :)

"cikkin" said...

nana, nida dba: tq2..kite pon suke..=)

lisa: hehe..alhamdulillah..ann yg realisasikan..kite berserah saja..=)

~ mizzAmy ~ said...

seriously, memang suka pelamin nikah cikkin. unik!!

kasut pink said...

Segala2nya cantik!

yUmIe said...

ske pelamin nikah gak..mmg berbaloi cikkin amik Ann as wedding planner:)

.::DinCma::. said...

cantiknyee konsep wedding cikkin.. tahniah2.. dapat merialisasikan majlis angan-angan tuu.. lawaaa~~

"cikkin" said...

amy, yumie, cma: alhamdulillah..tq..kite rs bertuah dapat jumpe WP yg boleh realisasikan angan2..=)

hana yoriee said...

semuanya indah2 belaka =)

"cikkin" said...

hana: macam sedapsedap belaka kan..hihi..thanks hana..=)

Post a Comment