RSS

review:: the hantaran:: ade yang berminat?

assalamualaikum...
hye sume..

patutnye harini wordless..
tapi tetibe cam  bersemangat nak cite pasal hantaran..
sebabnye..otw nak g ofis tadi en husband (hihi..da tuka title..=)) tanye..
" syg tak mo sewakan bekas2 hantaran tu? bunga die boley tukar.."

hmm..sepanjang jalan tu dok pk nak cite ape pasal hantaran nanti ni..hehe..
makanya..harini cikkin nak cite pasal tapak n bantal hantaran yang cikkin bagi untuk en huband dulu ..bakul yang cikkin dapat dai en husband later kiite cite ye..sbb gamba tak dok lagi..=)


gini laa rupa bentuknya hantaran cikkin untuk en husband..

tapaknya dibuat daripada polisterin yang da dibalut dengan kertas silver..
kemusian di cocok kan dengan bunga tisu disekelilingnya..
dan diserikan dengan daun or putik2 hijau untuk menambah seri..hehhe..
mudahkan..

untuk dulangnya..cikkin buat daripada ilham bantal hantaran pn xora..yang diolah berdasarkan kretiviti rakan blogger laen..oleh itu..bantal hantaran versi cikkin diperbuat daripada gabungan 2 biji polisterin bentuk bantal yang bersaiz besar (L) (terima kasih pada kakak kasut pink) ..lalu polisterin dibalut dengan span nipis bagi mendapatkan efek lembut bantal sebenar..kemudian dibalut pula luarnya dengan kain satin putih..untuk mendapatkan hasil menawan yang sedikit esklusif..seterusnya juntaian manik digam pada keliling bantal satin tersebut untuk hasil yang lebih menawan..=)


actually cikkin nak sewakan bantal hantaran ni..
if ade sape2 berminat boleh laa email kite ye..
(syazratulasyikin{at}gmail.com) 
cikkin ade 11 biji bantal polisterin bermanik tu..hehe..
nak buat bantal tido keras la pulak..hee~


tips:
  • bunga tisu di atas diperbuat daripada kertas crepe yang dibeli di kedai buku..BUKAN dari kedai bunga..kerana ianya lebih lembut.
  • polisterin bentuk bantal bersaiz L (paling besar) boleh diebeli di kedai tingkat bawah Semua House tu..sebab harganya lebih murah..kalo tak silap..(cikkin punye beli kat nilai kirim kat kakak kasut pink..=) tapi still murah dari yang kat kajang punye..huhu)
  • cikkin buat 2 size bunga tisu..untuk lebih variasi..tapi kalo nak jimat bunga..buat la bunga yang size besar..=)




pose di malam berinai bersama sebahagian hantaran


lagi cerita pasal hantaran bila da dapat kumpul gamba nanti ye..ni intro je dulu..hehe..=)




saya bahagia..tapi banyak lagi yang perlu belajar..alhamdulillah..=)






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 comments:

LisaLisut said...

wow.cikkin buat sndri bunga tisu utk hantaran? great!!! nice gila!!! big claps!!!!

miey anna said...

cikkin...siyess menarik okeh..baru terpike nak gune bunga tisu u hantaran..sebab nak jimat,haha..then tgk cikkin buat sangat cantek..suke sangat^_^

Anonymous said...

Wah, menarik bunga tisu jd gubahan hantaran. cantik sgt2.. Berseri tau. Hantaran nilah yang paling kakak nak tgk, siap clik gambar utk tumbesaran lagi..hehe

cheQmOomOo said...

:D

nida-razak said...

cikkin..cantik sgt tau hantaran tu...

tqahmisdar said...

comelnye! order kat cikkin utk buat bunga tu boleh? hehe

Fariza said...

CNTIK SGT.
warna tema itu sama dgn warna tema saya bertunang.
cntik3

hana yoriee said...

dah tgk dpn2 mmg cantek =)

cik tie@ibtisam said...

nmpak sgt santekkk~!!

~ NANA ~ said...

nice cikkin! pandainyeeee u buat

"cikkin" said...

tq sume..kite bg idea je nk wat camne..yg susun bg cantik tu kakak kite..hehe..=)

ElyaElmo said...

cikkin...bantal cikkin ni serius menarik sgtt2..suke combination yg sgt2 meriah ni

eidA said...

cikkin...i admire u la...hebat..

I wish, I berjaya buat macam u...

anyway..congrats puan cikkin..;)

"cikkin" said...

tq elya..=) thanks pada kakak yg tolon gubah jd meriah..cikkin just siapkan bunge n bg idea je..=)

ieda: chaiyuk2..u can do it..!!

art stake mural painting said...

Salam.. nak tnye baju mandarin coat lelaki tu beli ka mana?

Post a Comment