RSS

::Idea DIY ::

Assalamualaikum..

hye sume..
pagi tadi cikkin berjaya wat kje laju2..
sbb da set nak update blog time lunch hour..
hahha..poyo..=p

ok laa..arini cikkin nak cite pasal idea DIY saya..
kenapa IDEA?? bukan tutorial or hasil DIY saya??
huhu..mudah saja..sebabnye..cikkin hanya utarakan IDEAnya saja..
(saya nak buat yg macamni..tp x mo yg ni..nk ltak ni..arah je..=))
yang buatnye..musti laa bukan si tangan x bedung ni..hehe..
ade jugak laa cikkin tolon sket2..tapi selebihnya..mmg kakak cikkin yang buatkan..
(hoh..x malukan..die x buat..tapi nak cite lebey~ huh)

IDEA DIY saya adalah seperti berikut:

basic..belom letak deko..=)

bantal hantaran - idea ni saya amik dari Pn Xora..dari dia la cikkin mule2 tgk bantal guna utk lapik hantaran..terus teruja..konon nak buat bantal betul..yang pakai kekabu tu..tapi x de maknenye saya nak menjahit kan..pastu tengok bantal polisterin kina..wah2..menarik + senang..tak payah jahit2...=) pastu saya olah sikit bagi nmpak macam bantal betul..lembut..hasilnya.. 

warna?? mmg off theme huhu..tapi suke..=)

bunga tisu- hahah..yangni cikkin ade tolon bnyk sket..hihihi..as entry yang lepas2..cikkin tersangatlah teruja dengan bunga ni..sbb korang kate jadi cikkin buat..haha..terus bagi idea ni kat ibu..diorang pon suke..tau x bunga ni cikkin gune untuk ape? hehe..ce teka..ce teka..(malu nk cite..nk surprise sket..sbb en tunang bace..huhu..nanti da nk dekat cikkin tepek k..da ade dlm draft da..hee~)
 
cengkononnye..tapi x menarik.huhu
 
kad jemputan nikah - yang ni konon memang nak buat sdiri..da cite kat ayah n anong nak buat jemputan untuk majlis nikah (family & bff je) ..so diorang suggestkan buat yang orang boley simpan..contoh macam ala2 bookmark..tapi x sure lagi..kene pikirin kosnya dong..~ -progress now..tgh maen design2..asyik x cantik je..malu nk tunjuk..hahha..pastu nak servey tempat leminate yang murah2..huhu..or if else..print kertas biase je..or jemput mulut sudeyy..hukhuk..
 
 projek innershine - projek ni pon cikkin amik idea dari Puan Xora..huhu..memang sgt mengispirasikan idea wedding die..huhu..sbb die sgt rajin & kretip..tapi projek ni x de progress lagi..hanya da kumpul n basuh botol innershine..eh..da potong kain juga untuk balut..yang laen2 belom lagi..sbb ideanya nak letak bunga rampai dalam tu..so mane boley racik awal2 kan..tak wangi laa..ngee~


projek bunga pahar gantung- ini adalah projek tergendala..sbb x de sape nak tolon si tangan tak bedung ni..huhu..konon nak buat bunga simple2 je..tapi da cube2 x berjaya..agaknye..memang kene beli yang da siap je laa kot ek..huhu..1 month to go..kne gigih if nak buat jugakkan..sape ade tutorial bunga pahar gantung ni..sile laa roger2 ye..lalallalal~



 makanya..begitulah idea cengkonon saya nak DIY tu..
tapi bukan idea asal saya pon..saya cume olah sket 
bagi x nampak same sangat..same sikit je....hihhi~
jangan mara naa..
time kasih ye blog b2b/bbf yg banyak share idea dengan pembaca..=)




p/s: semalam ayah bagitau.."kak ikin..tadi kadi tepon..time nikah ko nanti pukul 2.30 petang tau..die tgh susun schedule..pastu die pesan..jangan lupe anta borang.." adeh~~


~ ali & anis~


HAPPY WEEKEND SUME!!!




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 comments:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

mcm mane wat tisu tu yer

"cikkin" said...

mizz sue: boley tgk kat link2 dalam entry ni http://cikkindiary.blogspot.com/2011/03/diy-bunga-tissue.html =)

~ NANA ~ said...

wahh skali update entry, byk cikkin cerita...hehehe

bunga tu u guna utk hias dulang hantaran....betol x??? kekeke

cheQmOomOo said...

kt pun suke bunge tisu :)

♥ Kasut Pink ♥ said...

Tak sbr nak tgk hantaran kamu kin. Lagi satu had bunga tisu tu, apa agaknye kamu nak buat eh..

miss puteri said...

bunga tisu tu! saye pun adeee.. mcm tahu jee sebab rasanya idea same..hihi.. (~_^).. cantik dear!

"cikkin" said...

nana: hehe..tu laa pasal..dasar suke bebel..nantikan kemunculannya ye..=)

cheqmoomoo: kite pon suke:

kakak KP: haha..sabar naa~ biase2 je..dont over estimate eyh..hihi..=) time kasih kerana terlibat dalam merealisasikan bantal hantaran tu..haha..*poyo x*

cik puteri: hihi..saye pon rase begitu..hihi..=)

K.I.N.A said...

hehe..kina pun nak buat botol innershine mcm xora..da nak dekat 200 botol..hehe..

"cikkin" said...

yeayy..wah2..da banyak suda..kina mesti x pnah skip beli eyh..=))

lind said...

caiyok22! :)

K.I.N.A said...

kina ada sorang opismate ni die mmg sllu beli..kina ni kl jumpa promo je beli..sebab makin lama makin mahal..cikkin, berapa lebar bantal yg cikkin buat?

Post a Comment