RSS

Ibu VS Idea Bilik pengantin~

Assalamualaikum..
hye sume..
banyak mende nak cerita..
(cite pasal progress preparation..pasal idea hantaran..pasal bunga telur..)
tapi x jumpe mase sesuai untuk mengarang..
hanya aktif mengomen & bertanya di BBF group je..
ni pon curik mase jap nak update..
hihi..

semalam cikkin kemas bilik..
bukan kemas ape pon..susun2 barang yang berterabur..vakuum and tukar cadar je..
hihi..lame betul da x mengemas..sejak operasi buat bunga tisu dijalankan di rumah akak..hehe..tapi smlm excuse sbb balik lambat..pastu cam penat..tapi tgk blk macam ape je..tu yang berkemas..tgh2 kemas..ibu tanye..

"kin..perabot bilik bile nak beli? tinggal 2 bulan je lg ni..~" 
(cikkin ingt x mo beli..tapi ibu nak jugak..)

pastu ibu tanye pulak..
" da amik ukuran bilik..katil..almari..sume da? kang nak beli perabot terbesar pulak.."
(cikkin assume da..agak2 je..hihi..)

pastu cikkin plak tanye ibu..
" bu..kalo da beli perabot nanti..almari tu kite masukkan kemudian..boleh kan..lapang sket.."

"eh..mane boleh..ape pulak rupenye bilik pengantin x de almari..mane nak gantung baju yang da gosok tu..baju pengantin lagi.."

"penyangkut kan ade..amik penyangkut ibu yang kayu yang tinggi tu..cantik~"

"kang org masuk tgk bilik tengok  x de almari.."

alahai..ibuku..kenapa laa difikir ape orang nak kate..majlis kite..rumah kite..bilik kite..tak salah kot kan ikut cara kite..design kite..cite rase kite..kalo cikkin cakap bilik kecik..tak pe laa almari tu letak luar dulu..nanti mesti ibu kate..

"kan ibu da suro tambah bilik..x mau.."
(ibu..cikkin bukan x mau..membazir je..x pe laa..untuk sehari tu je nk nmpak cantiknye..lepas tu..boley je kitorg dok berhimpitnye..hhihi..<--bajet baik..)

last2..cikkin cakap kat ibu.." ok x pe..nanti kite tanye photographer..diorang nak amik gamba tang mane..camne..sesuai x susun perabot tu..sempit x..ok?"

huhu..now tgh cari alasan yang sesuai nak convience kan ibu..supaya jangan dengar org cakap..sebab tak mo masukkan almari dalam blk pengntin..~

kalo di ikutkan hati..mau saja perabot bilik pengantin tu nanti camni..

SANGAT teruja if dapat katil camni..pastu ade sofa kat tepi..deco sume putih..aduh..feeling english dok atas katil tu nnti..hihi..=)

tapi..kene ukur katil di bilik sendiri kan..hehe..bilik tu kecik je..tak sesuai..kang masuk bilik je..sume kene dok atas katil..hehe..so deco bilik simple kat bawah ni..boley di consider..mainan warna tu yang nampakkan bilik tu menyerlah kan..=)


en tunang suke camni..=)

camni pon ok kan..simple..
if yang kat atas tu x nampak cam  ala2 bilik pengantin..tabur2 laa roses patels ..comfirm harum je bilik..haishh..x saba pulak nak dok kat bilik pengantin..hehe..

letak bantal2..

tabur petals kat sume bilik..hehe..

p/s: progress bilik..(anong sponsor)
  • langsir- (da ukur..belum tempah)
  • cadar - (da ade..recycle)
  • bantal2 kecik - ( belom beli)
  • perabot - (belom beli <-- ni yang ibu bising ni..=))
  • lampu meja (da servey kat IKEA..nnti beli..)
  • bunga2 - (anong beli..)




sume pon belom..huhu..kurang dari 2 bulan lagi..insyaallah sempat kan..ke perabot x sempat nak siap nnti eyh..huhu..~

maaf laa terpanjang..excited plak membebel..~lalalala~




ppsstt..ukurlah katil di bilik sendiri..maaf ibu..bukan nak lawan cakap...~




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 comments:

~ NANA ~ said...

cikkin...i pon pernah ckp dgn my mom takmo ade almari dlm bilik pengantin coz nak kasi nampak luas sket bilik tu...last2 kna marah coz my mom ckp nampak mcm x complete je without almari....kekekeke

Wawa Yusoff said...

kita same..
memang x nak letak almari kat bilik pengantin.

semoga berjaya memujuk ibu kamu :)

"cikkin" said...

nana: tu la pasal..da 2 kali kene mara pasal perabot bilik ni..huhu..

wawa: uwaaa...same laa kite..kamu da berjaya pujuk eyh..cakap ape? hehe

lind said...

hehe sila ikut kehendak ibu. mereka lebih memahami. tp bilik nno 2 purple putih sgt menawan

"cikkin" said...

lind: harus..kne cube tengok nnti da masuk perabot sempit ke x? if x..bia je la..kalo sempit..keluarkan laa..hihi..

cantik kan..kite pon suke..!! =)

aTy _faRed~ said...

suker tengok deko bilik pengantin.. wangi dan bersih jer...:) kalau bilik besar dan tinggi ley lar pakai katil yang ade tiang2 tu... tapi kalau kecik nanti nampak crowded...:)

♥ Kasut Pink ♥ said...

mak2 ni slalu pkr dlm2. pkr ape org lain kate. kalau kite pkr ape kehendak kite kan? kin, pass phone number, sabtu ni klu kakak kasut pink pegi senang nk contact tanye psl polistren..

farahfatihah said...

kin, ckplah terus terang kat ibu kamu, ckp leklok....ari tu ff pun ckp je semua pandangan n idea, alhamdulillah semua leh terima, myb sbb keras kepala kot tu semua ikut ckp hehehhe

cheQmOomOo said...

hehehe hurmm penin gk kn?
klu ltak nnt nmpk sempit plk..
tp if xltak, mcm melawan plk.. @_@

"cikkin" said...

aty: best kan..=) huih..kalo bilik kite besa..mmg katil tu cikkin g cr dulu..huhu

sis ff: hmm..sedang berusaha laa ni..act da bnyk kali bgtau & share idea..tp selagi x tngk hasilnya / contoh..mesti ibu susah nak caye..=(

cheqmoomoo: tu laa..penin2..=(

"cikkin" said...

kakak kasut pink: kite da pm kat fb..=)

Hunny Kitty said...

gambar number 1 itu katil saye!!!!! ngeeeee

"cikkin" said...

owh..untungnye kamu radenn!!! jeles..wuwu..=))

Adawiyah A.Halim said...

hehehe..kelakar la..baca entry cikkin ni..mak2 mmg cmtu..ska pikir apa org kata..sama la mak i..heee

cipok said...

lawa lawa sume..akak uat tema bilik kale ape?

Post a Comment