RSS

weekend....yang berbaloi2..!! - episod 2

assalamualaikum..
hye sume..

yeayy..kain untuk family da setel!!
sabtu & ahad cikkin di penuhi dengan misi mencari kain..

actually..sabtu tu tak de plan pon nak pegi cari kaen..plan asal cari kaen pada hari ahad..konon boley gune whole day unuk hunting..tapi oleh kerana Anong ade hal..so die pakse kitorang pegi sabtu jugak..walaupon die keje...jadinye..start hunting pkul 3.30..dari Jakel..ke Gulatis..kemudian ke Madras..


dengan inspirasi dari picca di atas..maaf saya tak ingat amik pic dari mane..tapi saye terjumpe gamba yang sama dari blog sis Renee: Real Wedding Syukri + Sarah.. cikkin decide konsep baju family nanti plain camtu..tapi x semewah begitu laa...biasa2 je..tapi saya puas hati kerana mereka setuju dengan kehendak saya..hihihi..tapi warna bukan kaler itu laa..(akan diceritakan kemudian)..semua kaen untuk family ni cikkin cari kat Gulatis..coz gulati's yang sale time tu..jakel x berapa nak sale plus x de seperti yang di cari..huhu..untuk kain songket kitorg cari kat Madras..kedai india..baru tau banyak songket dalam tu..cume bau yang tak tahan..*ampun*


untuk baju pengapit..cikkin cari inspirasi dari hasil reveal Pn Liyana (SCR) pasal his Maid of honor and Groomsman..cantikkan bila mereka (si pengapit) pon pakai matching2 camtu..suke sangat dgn songket 2 tone tu .. siap tanye die cari songket tu mahal ke tak..tapi x jumpe pule songket camtu.. x de rezeki nak bagi kat pengapit..may b akan cari jugak untuk pakai sendiri nanti..hehe..sape terjumpe songket sebegitu..share ngn cikkin eyh..hihi..sekarang tinggal nak tunggu mereka tempah..kalo da beli tapi x sempat tempah..x best jugak kan..hope ade lagi yang nak terima tempahan..=)

ni Anong saye..=)

posing ala2 g shopping kat bandung..padahal..hihi..=)

si kecil Anis: "cikkin..cepat laa berat ni.."


oleh kerana..da lame family x buat kenduri kahwin..so kali ni mereka terlebih excited..hihi..cikkin lagi laa excited kan..tu yang posing ala2 shopping kat oversea tu..lagipon kalo x de kendurii..x de nye kitorang nak terjah jalan TAR tu..huhu..=)
eyh lagi satu..langsir pon da setel..3 minggu siap..cari kain & tempah di Tewah @ Giant Taman Permata..kain cantik..harga pon berpatutan..

alhamdulillah..selesai..hasilnya..

  1. kain seragam family untuk nikah - DONE
  2. kain family untuk resepsi - almost =)
  3. kain pengapit perempuan - DONE 
  4. Langsir - DONE

p/s: next mission: sambung cari barang hantaran + deco hantaran


psstt..bukan mudah puas kan hati semua pihak..lebih2 lagi bile perlu gunakan khidmat mereka..kadang2 perlu bertegas..tapi pape pon harapnye semua berjalan dengan lancar..insyaallah..~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

lovelyadibah said...

yay!!dh ada progress!!:)suka2..

"cikkin" said...

hee~ suke jugak..=))

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

sonok..sonok... my sista asal ade kain cun2 je tag kat FB.

lovelyadibah said...

tp jap..apsal episod ke 2?episod 1 mana wei??hehe~

MIZZ SUE said...

wow...seronoknye sopink kain...huhu

"cikkin" said...

hihi..sonok2..bkan selalu kan dpt g shoping..=)

~ mizzAmy ~ said...

yeaayy.... mine bab2 kain tak beli lagi kecuali kain utk baju akad nikah. part baju family ni pun tak tertahan juga nak membeli. hehehe...

"cikkin" said...

mizzamy: heheh..x tahan kan..x pe..sempat lg p beli..yg pasti..pg yg tgh sale..berbaloi2..=)

Post a Comment