RSS

Abaya, Jubah or Kaftan


salam..

semalam..sebelum tido..cikkin dok laa belek2 magazine nak cari baju sesuai untuk majlis khatam quran..huhu..setelah lama berfikir2..hampir 2 bulan berfikir..cikkin da tetapkan dalam hati nak cari jubah yang semakin glemer masa kini..sebab rase macam lagi sopan n kene ngan majlis kan..huhu..actually memang da lame teringin nak pkai ala2 jubah ni..tapi selalu x jadi coz rase tak sesuai sebab kite kurang tinggi..huhu..jubah ni ade macam2 design and jenis kan..bile di google macam banyak je jubah2 sebegini di jual online..tp kite x tau plak size and material die macam mana kan..cam was2 pulak nak beli..hikhik
 
oleh hal yang demikian..cikkin nak mintak pendapat rakan2 sekalian untuk berkongsi tips memilih jubah or kaftan yang sesuai buat si kurang tinggi dan sedikit berisi..bulih?? huhu..selalu kamu beli jubah kat mane ek? eh..ape beza abaya, jubah and kaften? ke x de beza eyh..?
ade sape2 tau tak kalo nak tempah jubah or kaften ala2 sebegitu..berapa meter kain yang diperlukan and jenis kain ape yang cantik ye..cikkin memang fail bab2 kain ni..aish..=(



simple begini..
atau sesimple begini..tapi tak mo kaler hitam..=)
suke yang ni...dari Zaifie Zainal Collection

Abaya camni pon cantikkan..=)


sekarang ni fesyen jubah or kaften or abaya ni memang tengah in kan..memang boley di bawa ketengah..ke majlis2 rasmi or kenduri kendara...memang nmpak cantik n sopan je..so kalo nak buat baju begini untuk khatam quran nanti pon memang sangat ok kan..coz boley wat baju raye gak nanti kan..hmm..dah berjimat disitu..=)

p/s: aish..tak tau laa kenapa mata ni memang nampak kaler biru tu menarik..but tema cikkin x de pon biru..wuwu..biru untuk family datang ke majlis bertandang je nanti..perantin x pakai biru..huhu..



pssst..bukan mudah untuk menyenangkan or mengembirakan hati semua orang..bersabarlah..moga segalanya dipermudahkan..aminn~~



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

lovelyadibah said...

hurm..kain kaftan mmg in sangat kan?pikir2 gak 2..

if berisi n kurang tinggi..jap2..cuba tgk kt majalah pengantin yang baru 2..ada pemilihan baju kot..hehe~..sori xdpt nk bantu sangat..hehe

"cikkin" said...

hahahah..mmg in kan..=)
x pe2..sile selak2 dulu..nnti kalo ader roger k..hee~~

cheQmOomOo said...

huhuhu aritu ms nk tunang ingt nk pki jubah..
tp my fren ckp xseswai as sy ni 'bonsai' sket wuwuwuwu T_T
minat y mcm ala2 kaftan..tp en.tunang pun ckp plik..huhuhu sadis..

tp

tp

tp..

tringin coz tgk org len pki nmpk gojes je kn???..and yakin ade y seswai if byk ms..

gudluck eh cikkin dlm memilih!

"cikkin" said...

thanks cheQmoomoo..tu laa kan..kite pon rase x sesuai je..but bile tgk org pkai canjik je kan..huhu..=)

cik senah said...

cikkin : Chek nak kongsi skit arr pasai jubah... Coz..to be honest.. chek pun kategori "bonsai" jugak.. ( tinggi 155cm, berat 53 kg).. Chek pakai jubah putih yg chek beli secara online jer (nak jimat dan nak cepat..) utk majlis pertunangan chek (Disember 2009) di www.feyzacollection.blogspot.com.. (tuan punya blog ada published gambaq chek dalam blog dia.. hehe.. promote tak hengat!)

p.s : Rajin2.. p arr tgk blog tue nohh.. Kak Feyza nie (pemilik blog dah tambah banyakkkkk koleksi jubah utk bln Feb. 2011 niee)..P arr singgah.. (chek habaq nie pun bkn dapat percent pun...saja habaq menda betoi jaa..) hehehe..

p.s lagik : Kategori "bonsai" niee..boleh saja kalau nak pakai jubah atau kaftan jubah.. Tp, kena pakai high heel tinggiii arr.. kalau sanggup pakai high heel setinggi 3 inci ke atas..dan cekap mengimbangi badan.. pakai jer jubah/kaftan tuee.. hehe :)

"cikkin" said...

cik senah: hye..thanks for sharing..eyh..kategori bonzai eh name die utk si kurang tinggi dan berisi ni..hehe..baru tau..hmm..kne mmg kne praktis pkai heel tinggi la ni gamak nye kan..klao x nmpak leret2 sapu sampah lak nnti..time kasih ya cik senah..kite nak g terjah blog tresebut..hihi..=) salam kenal

Post a Comment