RSS

CONTEST MESTI MENANG!!!! by cik tatie...

assalamualaikum.. 

arini cikkin nak try join contest Cik Tatie pulak..
macam best je contest die..jom join jom..hadiah pon menarik kawan2..
nak tau ape?

Hadiah Utama
-wang tunai bernilai rm250
-2 keping tiket wayang di Cathay Cineplexes Platinum Movie Suite
-1 hadiah misteri

Hadiah Tempat Kedua
- sepasang kasut dari HEY GILFRIENDS
- sehelai baju dari MNG
- Wang Tunai rm50

dan
5x hadiah saguhati misteri 


haaa..best ke tak best tu?
untuk join contest tu Cik Tatie suro kite google or reka pelamin idaman kita, baju pengantin impian kita, and konsep hantaran impian kita..hmm..mudah ke? ke tak? tapi.. kalo kreatif boley laa skatch kan ape yang kite impikan..if tak..google je laa cam cikin ni ha..hihi...lets start..
********************************************************************* 
bismillah..
"Perkahwinan saya lebih lengkap dengan adanya pelamin, hantaran dan baju ini kerana......dengan memilih konsep garden or dalam taman sebagai tema hari angan-angan saya...perincian bunga tidak dapat di pisahkan..oleh itu.pemilihan pelamin, baju dan hantaran idaman saya..haruslah mempunyai perincian tersebut dengan di olah sebaiknya dan menjadikan ianya..tampak gah bila bersanding (pelamin)..cantik pabila dipandang (hantaran) ..dan terasa menang pabila memakainya (baju) ...(erm..terasa glamer bile memakai pon ok..hihi..) namun..tak perlu yang serabut..cukup hanya yang simple but kite boley rase seperti dalam tema.."

okey..mari kita mulakan dengan...

Pelamin Idaman  
pelamin nan indah yang lain dari kebiasaan..

Lihat..pelamin hasil sentuhan Arjuna Cipta..yang tampil dengan kelainan..pelamin yang tidak sarat..kemas..dan tak jemu dipandang..biarpun simple..dengan hanya hiasan bunga dan chendelier..but it's stunning..dan ia sangat sesuai dengan konsep secret garden saya and I'm lovin' it!!!


Baju Pengantin Idaman
I heart this baju!!

terasa bahagia bak puteri jika dapat memakainya..baju rekaan Syahrir Nurdin ini amatlah sesuai dengan konsep pilihan saya..dress putih dengan perincian patched rose..beserta cover bulu-bulu dan aksesori di kepala menampakkan idea yang fresh dan lain untuk persalinan di hari angan2 yang bertemakan garden/taman...


Konsep Hantaran Idaman
sudah biasa..tapi tetap menarik..=)

 untuk menaikkan mood garden yang dipilih..saya sukakan konsep hantaran yang menggunakan fresh flower seperti ini..perincian bungaan pada hantaran ini membuatkan mata tak jemu memandang..walaupon simple dan sudah nampak biasa..tapi dengan pemilihan bunga yang pelbagai jenis dan warna..membuatkan ianya tampak istimewa..*suke banyak kali*



justeru..begitulah adanya majlis perkahwinan impian cikkin..pada yang masih tercari2 konsep or design bagaimana..boleh laa realisasikan majlis anda seperti ini..jika tidak pon tak mengapa..lain padang lain belalangnya..lain orang..lain pandangan nya...hihi..


p/s: ok tak cik tatie? membantu anda x? hihi..saje try..alhamdulillah jika rezeki itu milik saya.=)



pic credited to:
  • http://arjunacipta.wordpress.com/
  • http://syahrirnurdin.blogspot.com/
  • my dear fren Aida..for the hantaran..(maaf x sempat tanye siapa yang buat..=))


akhir sekali..banner rasmi contest ini..


http://berkatalahdia.blogspot.com



pssstt..si dia mau buat surprise? huh..verangan..=)..pape pon harap semoga semua berjalan lancar..amin... ~~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 comments:

arjunacipta said...

tahnk you Cikkin for featuring us on your post. Really appreciate your kindness and support. Thank you

"cikkin" said...

erk..mimpikah?? hoho..my pleasure arjunacipta..=)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

contest yg menarik.. gud luck cikkin..

K.I.N.A said...

betul ckp kasut pink..contest yg menarik..;)

"cikkin" said...

kasut pink & kina: tq.. menarik kan..moh2 kite join..hadiah lumayan..=))

cheQmOomOo said...

goddluck cikkin :)

"cikkin" said...

terima kasih cheQmoomoo..=)
jom join skali..=)

~ mizzAmy ~ said...

good luck dear. mana tahu rezeki nak kawin. ;)

"cikkin" said...

amin~~ thanks amy..=)
moh join same2..

lovelyadibah said...

cikkin!!gudluck!:) glam u..arjunacipta bg comment 2:P

Post a Comment