RSS

:: What's Hot is Gettin Hotter:: My Dream..::


Salam...
Waahh..teruja bukak fb..WAHATT!!
CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR bergabung buat contest??

Hadiah?
(musti tengok hadiah dulu..hee~)
 
- 1 event full coverage by CST PRODUCTION 
 (Majlis pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah / Birthday / etc... )
- 1 set wedding Dress Bride & Groom (worth RM4000++) by LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.
- Hadiah ini valid sehingga 1 Jan 2012 sahaja.
- Hadiah boleh di tukar milik.

Fuyooo..malatop!!..
Hihi..terasa nak try join laa contest ni..syarat penyertaan adalah..pilih salah satu tajuk di bawah..

1) My Dreams "Wedding". (anda boleh ceritakan konsep wedding yang anda impikan)
2) My Dreams "Love Story". (ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda)

buat olahan dan gaya penceritaan yang paling kreatif dan terbaik di dalam blog anda atau facebook notes:..(erk..pandaikah cikkin mengolah..adehh)
sape nak tau syarat2 penyertaan boleh klik sini --> syarat 

jom layann cikkin berangan..
zaassszz..~~~
 

Kisah Cinta Impian cikkin...
Saya mahukan..di hari jadi saya..si dia membuat surprise...
Jom kite berangan..~~
Bersiap semahunya saya..seperti biasa..tanpa makeup..sekadar tampak cantik di matanya..
(kalo da mengolah..begini la jadi ayatnya..muahaha..)
Menaiki kereta sport 2 pintunya....dari hotel tempat penginapan yang telah disewa khas sempena hari lahirku...8 januari aritu..(hehe..sempat lg iklan..cepat wish.!!)

Fuiyoo..kete sport...2 pintuuu..(berangan..)

Wahh..hati berbunga riang bila si dia melayan kite bak puteri..di hari lahir kite..(best kan)
Dengan dapat naek kete idaman lagi..
Di bawanya aku bersiar-siar menikmati keindahan alam..
Berkejaran di taman yang punyai tasik yang cantik..

seperti di sini..damai..romantik gitu..siap berkejaran..(berangan lagi..)

sedang asyik berposing dan bergambar..
Dari jauh kelihatan sebuah bot kecil menuju kearah tepian tasik..
Terus di tarik tangan ku..mengajak menaiki bot yang rupanya telah di sewa khas untuk kami..
Siap bertulis initial nama kami di situ..(oh terpegun)

initial nama kami Padi & Ikin...(bentuk font..nnti kite tukar k..berangan dulu..)

Tanpa ragu-ragu..dengan berbesar hati nya aku..menaiki bot kecil itu bersamanya..
Di bawanya aku bersiar- siar ditasik cantik itu pula..

ohh..alangkah indahya..bersiar menaiki bot kecil seperti di Venice tu..ouchh..(moh berangan lagi..)

pssstt: kat vernice x panggil bot kecil..panggil gondola..(hahah..baru tau..gile x skolah..=))


Semakin lama..semakin jauh pula bot kecil ini pergi..
menuju ke satu pelabuhan yang pada pandanganku..
kawasan yang telah terhias indah..sangat cantik..

bayangkan..sanak saudara menunggu di walkaway ni..meyambut kami yang tiba dgn bot kecil tu..fuhh..

Eh..dengan sanak saudara & sahabat handaiku juga telah sedia menunggu disitu..(ape diorang buat disitu)
Acara apakah ini?? Ku kerling (menjeling tu) si dia di sebelah ku..dia hanya tersenyum..
Sesampainya di pelabuhan..aku di tarik oleh seseorang..di bawa kebilik khas..
Mataku ditutup..tatkala itu juga..aku di dandan..di makeup..dan dipakai kan baju..tanpa cermin..aku hanya dapat merasakan..ak telah ditransform menjadi sesuatu...(oh berdebar x? Hhihi)

camni laa gaya nya aku di tarik dan di bawa ke bilik khas untuk di transform kan..dapat bayangkan?


Setelah di persiapkan..aku di bawa keluar..menuju ke singgahsana ala2 zaman kesultanan melayu dulu..(eh..macam theme hari nikah angan2 ku..) 

aku diiring keluar bersama dayang dan hulubalang..setelah bersiap..berangan itu indah..hihih..

di situ kulihat..si dia telah sedia menunggu..segak berbaju melayu sedondon dengan ku..bersama dengan tok kadi dan 2 orang saksi..eh..di satu sudut laen kulihat ahli keluarga ku tersenyum sambil menganggukkan kepala..

singgahsana kuning itu menjadi tempat acara pernikahan..dengan tok kadi dan saksi telah sedi menunggu di situ..dengan ahli keluarga berkumpul di suatu sudut..mcm dalam gambar ni..cepat bayang kan..~~

“sayang..di hari jadi mu..akan kuberikan hadiah yang tidak ternilai untuk mu..
akan kurealisasikan majlis impian mu..dihari jadi mu..sudikah kau menjadi isteri ku?”
(what!!!) suda semestinye saya menjawab..“ erm...yess..I DO!! “ 

bayangkan lagi..dengan muke terkejut menjawap I DO!! ahakss..=)

(hahahha..berangan lagi majlis hari jadi jadi majlis nikah..SURPRISE!! i lovee surprise..x yah pening2 nak pk..tetibe sume siap..hehhe..kan..kan)

ok sambung..best aa berangan ni..hee ~ =))
Suasana di sini seperti majlis angananku yang sering aku bayangkan padanya..
Ingin punya majls nikah yang seperti di zaman dahulu kala..
macam video Pensohoran raja sehari dari CST Production ni..wahh..suke..suke..

camni laa susana majlis nikah tu nan ti lebih kurang..sume mengikut tema..rasa seperti di zaman kesultanan dolu2..warna..x kesah..janji ikut tema..hehe..

Di sebelah malamnya pula..diadakan majlis resepsi..
juga seperti yang pernah kubayangkan padanya..
ku impikan majlis yang bertamakan “nite garden wedding”..

sukenye suasana majlis seperti ini...i loikee..!! bnyk kali..!!
 ringkasan majlis impian ku..ala-ala seperti gambar di bawah laa keadaan majlis resepsi itu..dengan bertemakan warna purple di segenap kawasan..hiasan meja tetamu juga seperti itu..dan yang paling terharu..(terharu macam bebetul lak kan..) si dia juga telah menyiapkan tempat makan beradap yang di hias indah..seperti di syorgaa!! (haha..berlebih2 plak..)

ala-ala begini laa permandangan dan keadaan nye ..
ade lagi nak berangan..x abis lagi..saya nak wedding dress yang kembang sket dan meleret2..huhu..walaupon ketinggian tak sesuai..tapi untuk di angankan..rasenye x salah..hehe...

its PERFECT!! if i can get all this for my majlis....huh..(berangan aje laa yg termampu..)

tamat kisah anganan cikkin..dari kisah cinta anganan..celebrate birthday merangkap majlis nikah..sume dalam satu hari..alangkah indahnya..jika begitu..x perlu lagi nak susah2 pk kan..tetibe da siap je sume..lebih mengharukan..jika si dia berusaha mengadakan apa yang kita impikan..kan..tapi ini suma hanya mimpi..
Ya iyalaah masya ya iya dong...Duren aja dibelah bukan dibedong..<-- lirik lagu ku bukan superstar 
tibe-tibe.. hee~~
fuh..penat berangan..tapi best..x kene bayar..hehe..

special thanks to..



&




kerana menganjurkan

Contest "What's Hot is Gettin' Hotter" by  CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR



Hihihi..best kan dapat berangan..x kene bayar weh..jom kengkawan..apelagi..kite berangan beramai2 sambil masuk contest CST & LRKL ni..mohh!! 

Tarikh Tutup penyertaan
- 6 Jan - 20 Jan 2011 (Penyertaan)
- 21 Jan - 31 Jan (Online Voting)
Pengadilan
- Pihak kami akan memilih pemenang berdasarkan penceritaan yang menarik dan voting dari para pembaca. 70% daripada voting & 30% daripada Juri CST & LYNDARAHIM. 
Sebarang pertanyaan
- Hubungi 0341050843



pesanan penaja: 
  1. semua gambar2 di sini..adalah dari pertolongan incik google..tq..
  2. lagi satu..kawan2..jangan lupe vote cikkin ye nanti..(21 Jan - 31 Jan)..hehe..=))


 

pssstt..sekadar mencuba nasib..hanya mengharap yang terbaik..chillaxx~~




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

18 comments:

~ mizzAmy ~ said...

bestnya kalau jadi kenyataan. adehh... btw dear, good luck!!

iedayah said...

gud luck sweetie..=)

"cikkin" said...

amy: hihi..thanks dear..x dapek laa nk jadi nyata..birthday da lepas..n skrg da bz kne pk wedd preps..huhu..=)

iedayah: ai cik puan..terima kasih..jgn lupe vote nnti eh..haha..kalo termasuk laa..=)

skieyn said...

wah !! semoga angan2 tercapai.. good luck

"What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

luvira said...

wah..seronok bile berangan kan??tapi lagi seronok kalau angan2 jadi kenyataan..huhu..gud luck dear..

teringin gak nak join contest nih, tapi rasanya tak terkarang entry yang best2 macam nih..hahaha

poyo said...

Risau risiko pasal hujan kalau garden wedding...

"cikkin" said...

skieyn: good luck 2 u 2 dear..=)

luvira..ala..jom laa join..suke2 berangan..hehe..x de laa best mane pon..tp kdg2 berangan pon bole jd terapi tau..rase lega w/pon x tercapai..atlest kite da luah kan..hehe..

cik poyo: risau juga..doakan laa x ujan k..harap yg terbaik saje..yg laen..serah pada DIA..=)

thanks for comments =)

gadis.normal said...

gud luck syaz! best lah kalau jd kenyataan.;)

"cikkin" said...

thanks ryna..=)
haha..hope so..x jadi sume..jadi sket pon jadi laa eh..hehe..

cheQmOomOo said...

goddluck!! :)

-cam besh jek if si dia bley bg kejutan centu :p

"cikkin" said...

iya iya la dong..kalo laa betul..alangkahkah indahnye..kan..=)

cheQmOomOo said...

wuwuwu tp klu terhengat kat en.bf..hadoi, bley mimpi jela sy ni hehehe

Epa Zarifa said...

wah2!! comel!! good luck yang!


http://epagroove.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

"cikkin" said...

cheQmOomOo: hihi..x pe2..ade laa surprisenye nnti tu..=)

Epa Zarifa: Good luck to u too dear..=)

Anonymous said...

aku pasti vote ko weih... tak sangka pandai betul tulis blog... tak boring n paling penting buat aku excited nak baca smpai abis... berair gak baca blog adik aku ni.... impian terlalu tinggi.... tapi apapon, impian garden wedding dah hampir kesampaian, cuma risau bab majlis nikah yg ala2 tradisional tu.. harap2 semua keluarga n tetamu dpt ikut tema... baru best.... kita wat ada org silat pegang lembing nak? hihihi.... n dayang2... hem.... akan ku usahakan sis... love u... muah2....

"cikkin" said...

yeayy..!! amin..moga ko dikurniakan kesihatan yg baik utk tolon wedding aku nnti ek kak..hehe..
moh2..vote nnti k..!! muah22 love u 2..

Sery Suryani said...

gud luck..=)
do visit mine..
http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

Makiko Saba said...

I read yours before voting started.
Now I am here again, supporting fellow participants. Voted for you :)

Hope to see you reading mine (#40) and like them as well :) http://cstproduction.blogspot.com/

Post a Comment