RSS

::risau:: Hanya kerana ITU..~~

salam..

pagi tadi cikkin dapat call dari en tunang..
risau suaranya.. 


en tunang: yg..da bace orang bagi link kat inbox fb..

cikkin: belom..nape?

en tunang: pasal mama..mama call semalam..cite die kene tuduh  pengetua yg rasis..

cikkin: hah?? kenapa plak tu? mama camne?

en tunang: tu laa..die kate die ok..da buat report polis sume da..mama pon da mintak maaf sume..tapi risau jugak laa die tinggal ngn adik je kat umah..diorang kan bole wat pape..



mungkin ade yang perasan atau tidak..
keluar dalam paper cite pasal pengetua berucap ade unsur perkauman.. 
(act cikkin pon x perasan sebab x bace paper sangat..) 
kalo tau..bole singgah blog en tunang..kat sini
bace ape yang diperkatakan..=(

risau juga takut mereka mengapa2kan mama n adik2..
hanya kerana kenyataan mama yang tiada maksud untuk menyinggung perasaan mana-mana pihak..ia telah di perbesarkan..
niatnya hanya untuk memberi nasihat..
dan ingat mengingati telah di salah tafsir oleh sesetengah pihak..

hanya kerana perkataan itu..mereka terusik..
fahami dulu apa yang nak diperkatakan..
bukan buat tuduhan melulu..
salah siapa jika konsep itu digunakan untuk kepentingan sesetengah pihak..
ini bukan dituju untuk sesiapa..
hanya pendapat sendiri yang tak pernah terniat 
untuk terlibat dengan agenda meraka..
hanya risaukan orang tersayang..

 Di doakan semoga mama dan adik2 tenang & selamat..




layannzz....~~



pssttt..bewaspadalah bila berkata-kata...semoga semuanya selamat..amin~~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

~ mizzAmy ~ said...

dear, i doakan segalanya dipermudahkan. sometime people tak paham apa yg kita nak sampaikan. diorg terus tuduh benda yg x dimaksudkan pun. insya-Allah, everything will be fine. amin...

:: noremy anak rahmat :: said...

didoakan segalanya dipermudahkan nyer...

LittleSunshine said...

yup..btul ckp amy,kadang2 manusia ni pakai tuduh jer.insyallah semua akan selamat..kita berdoa ya

lovelyadibah said...

lor..seyes nyer wei cikkin!!sabar k!!

'Cikgu Padi' said...

tq syg...kite doa sama2 k......wisau kn...sorry wat sayang telibat same...jgn wisau dah, i'allah ok...

"cikkin" said...

amy: thanks..amin..tp tu la..selalu ade yang tersalah tafsir kan..

noremy: thanks ya dear..=)

liza: insya allah..amin..~~

dba: huhu..seyes ke? x laa..risau je..=)

en tunang: huhu..ur welcome..tu kan mama kite..kan..kan..insyaallah..=)

gadis.normal said...

insyaAllah semuanya akan okay.;)

Post a Comment