RSS

~idea hari anganan :: balloon deco..:: ~

salam..
hye sume..
jangan lupe vote enrty no64 eyh kawan2..
klik kat link bawah ni..=)

ok done..hehe..maaf laa buat anda sume termuntah promo ni akan berlangsung sehingga 31 jan ye kawan...tapi jangan laa borring singgah cni ye sygs2 sekalian..hee~~

***********************************************************************

arini cikkin nak cite idea hari angan2 cikkin dulu2..sebelum saye ade Wp yang lg hebat ideanya..hhehe..mase mule2 nk pk konsep , theme deco segala bagai tu..cikkin ade gak laa berangan nk guna belon as deco..walau x guna belon as main deco..tp nk gak laa selit penggunaan belon tu kat memane..contohnye..macam kat guest book corner ke..macam pic kat bawah ni..

kite boley letak pen + kad + guest book dalam bakul tu kan..=)

atau pon gune belon as center piece macam gambar seterusnya ni..cute kan..hee~~


suke yg camni..sweet kan..=)

yang camni pon ok..tapi ballon kat bawah tu cam menggangu x?


jom kite layan picc ballon wedding deco dari http://www.bbopballoons.com/ ni..diorang siap ade checklist untuk buat deco ape..takut ade yang tertnggal kot..hihi..zaassszzz~~

see..hehe..=)

agak2..kalo gune deco ni kat outdoor buat ganti khemah aci x? hehe..jimat tapi x kalis ujan laa plak kan..=)

hihi..letak ni kat pintu masuk..=)

deco meja potong cake..

the arch..tapi macam da birthday party lak ek..

walkaway deco..

 hahaha..sudah..sume pon belon..da x jadi wedding da..da mcm birthday party lak kan..tapi cube tgk pic bawah ni..sweet jugak kan..jimat x agak2? tapi rasenye belon lagi murah dari bunge..x ke?

hmm..love it..!

rasenye pn Qis juga guna ballon as deco majlis die..cantik..sweet..dan santai..suke!! tpi untuk keterangan lanjut sile terjah blog beliau ye..ade entry pasal balloon juge..klik sini..--> " The truth about : BALLOONS.."=)


bagi yang bebetul gile ballon..boley laa cube baju cam kat bawah ni..tapi berani mati gak laa..kalo ade yng meletop..oopppsss...x  dapek den nak nolon..hehe..

sume pon belon..hhehe..tapi awas jika meletop..aww

lagi satu..bagi yg buat majlis kat outdoor..boley laa gantung banner gune belon..unik jugak..cikkin berangan idea ni time YES aritu..jalan2 g Jj (Jusco) tgk kat atas bangunan die slalu ade belon besar..pastu gantung banner JUSCO SALE 23 - 30 jan 2011 (<-- tarikh contoh) penah perasan x? ok gak kan..cikkin try cari perantin yg ade buat camni..tp x jumpe..mungkin x gigih lagi mencari..huhu..(kalo ade sile hello kite ye..=))

wedding signage

haa..macam picture atas ni laa lebih kurang..tapi pic atas ni untuk signage..if untuk banner..kene letak belon banyak2 (macam dalam cite Mr.bean yang die ikat belon kat stroller baby..pastu babay tu terbang tinggi tu..huhuhu..ade sape2 pnah tgk? hehe..)..bg nampak meriah..biar die terbang tinggi sket..tapi jangan tinggi sangat takut ganggu traffic udara..then ikat laa kat pokok or mane2 tempat yang sesuai..biar dari jauh orang da boley nmpak macam belon jusco tu..hehe..ok x? cool kan...



ini je nk share arini..deco belon...rase2 kne tanye man belon x pasal belon ni ?? hihi..merapik...to b2b yang singgah..happy preparing..=))


p/s: jangan lupe vote entry 64..muahhahahahah...





pssstt..sedang berdebar menunggu posting en tunang..harap sume nye di permudahkan..amin..~~





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Wallaey, comeinye bride & groom ballon tu..

"cikkin" said...

haa kan..cute!! ade rase nk letak gak ke cik? hehe

cheQmOomOo said...

tahan x eh nk pki cenni?
yela klu kat kg tu..weding smpi ptg..
takot belon kecot plk..
minat a ltak kat tmpt guestbook 2 ;)

"cikkin" said...

hahah..aah eh..lupe plak belon boley mengecut..eh..tp boley kot..cume kne berdiri je laa..sbb kalo duduk takut yg blah blakang tu meletops..hihihi..cute kan yg camtu..=)

lovelyadibah said...

Hoho..sgt comel kalo byk belon..tp dpt je kt budak2,abisla letup2 U...hehehe

:)

"cikkin" said...

hahah..abis sume..eh..tapi senang nk kemas..letupkan je sume..then vacuum..setel..=))

fitria said...

suke yg bride n groom tu jugak.. comelll.. tp kang ramai plak melatah sbb asik meletop je.. silap2 pengantin pon melatah skali.. hehhe

Post a Comment