RSS

~cerita Pelamin..~

salam sume..
selamat hari jumaat..=)
apa khabar? harap sume sehat ye..
heee~~

berbalik pada tajuk entry..setelah sekian lama memblogwalking..
akhirnye..sampai juge cikkin nak buat entry pasal PELAMIN yang dikagumi..
ini termasuklah..pelamin cantik..yang tak tercapai dek akal saye untuk memikirkannye..
tahniah pada yang empunye idea ye..sangat kagum..=)

Pelamin kalau merujuk kamus bahasa melayu (sini) adalah bermaksud tempat pengantin duduk bersanding..
tapi kalo merujuk kamus edisi cikkin..adalah  tempat perantin cantik duduk sambil berposing dan berangan menjadi raja untuk sehari..hehe..oleh itu moh kite intai pelamin bertuah yang cikkin sangat admirer untuk dapatkn yang macam tu..
(huhu..hanya mampu berangan..)


  • Pelamin kagum1
Pelamin resepsi Pn Nawal
ini adalah pelamin untuk resepsi Pn nawal..semestinye sumber gamba dari blog pn nawal ..(kite curik gmba ye puan..maap..) ianya sangat cantik..cikkin suke sebab die nye konsep ala konsep arabik..menurut puan nawal..pelamin ini adalah dari Syura Bridal dengan tema/konsep  Simple. Moroccan.Purple ...memang menarik kan..dengan penggunaan 2 teko gergasi / teko aladdin (teko ke? x tau name die..) kat tepi tu..memang style..tak pernah tengok lagi orang buat..kagumkan dengan idea ni..suke..=)

Pelamin close up
ni gamba pelamin secara dekat..bile tengok gamba ni..macam dapat idea if nak buat pelamin cantik ni kat umah (if konsep ala arab)...boleh amik part ni jadi pelamin kan..hmm..dengan konsep..(simple.moroccon.kaler laen kot.)akan dipikirkan..hee~~




    • Pelamin kagum 2
    Pelamin Pn ann
     uwaaaa...bak kate Kina..ini adalah pelamin pn Ann yang gojes!! sangat gojes!! sampai x penah tefikir nak ade pelamin vintage style camni..aduhh laa..mane la pn Ann ni dapat idea camni kan..tahniah to puan ann.. dengan pilihan warna lembut..rasa damai je..kan..kan..

    Pelamin2 Close up
    tengok ni..pelamin Pn Ann ni juge bole jadi multi fungsi..sebagai props wedding shoot kan..kelass!! selalu pelamin biase..budak je maen atas pelamin tu..amik gamba pon camtu je laa rupenye..laen la kalo ade tuan photog yang banyak idea untuk amik gamba kat pelamin tu..betui x?? kan..
    (oh lupe..sumber gamba pelamin pn Ann ni adalah dari blog Kina & Pn Ann sediri...)



    hhee~~ cakap pandai....tapi pelamin cikkin nanti pon yang biase2 aje yee.. x mampu untuk mencapai tahap gojes menarik tertarik ni do..hehe..seterusnye moh kite nengok design pelamin laen..



    • Pelamin Cantek 1
    Pelamin Bienda
     Ini adalah pelamin Bienda..cikkin penah tepek gak gamba ni..ni nak tepek lagi..heheh..(maaf..malas nak google gamba lgi jelas) konsep ala arabic juge i guess..cantik dengan perincian kubah tu kan..nampak mewah..(ayat ni pon cam da penah ade kat post sebelum ni..haha)..laen dari yang laen..=)



    • Pelamin Cantek 2
    Pelamin Pn Zaila
     Sape tak tau ni pelamin sape?? (tgk caption yee) hehe..ni pelamin Pn Zaila cutekan..warne die soft je..siap ade tingkap kecil comel..kiri kanan tu..pelamin ni cikkin suke sbb nampak cute..kemas..cantik laa..hehe..SWEETT!!



    • Pelamin Cantek 3
    Pelamin From Dina Halim
     cube tengok pelamin ni..spot the different..yeahh..!!!.die buat macam stage kan..sesuai untuk nikah or sarung cincin kan..nampak laen ye tak..selalu orang dok bawah or letak kerusi..tapi yang DinaHalim buat ni..ade macam stage..so perantik cantik boleh duduk atas tu sambil tunggu proses akad nikah..tapi tak tinggi sangat ke ek?? hmm..tapi cantik kan..bekenan yang ni..hee~~



    • Pelamin Cantek 4
    Pelamin Tunang Datin umie Aida
     mewah..elegent..da bomm..hikhik..simple..but ciri2 elegen die tu..sampai..hahaha..ape aje laa yang ko merapik ni...(erk..baru perasan da pkul 5..x saba nak balik..hee~~) ni pelamin tunang datin seri..dengan kerusi cleopatranye (eh ye ke..?) suke..cantikkan..so masuk list..hehe..



    amacam?? ok tak list pilihan pelamin yang dikagumi cikkin ni..hehhe..tahniah kepada yang empunya pelamin..semoga hidup kalian seindah pelamin-pelamin tersebut..(ok x ucapan tu?) owh...macam nak letak listpelamin yang dikagumi dengan banyak nye..tapi macam da tak sempat..huhu..banyak lagi ni dalam folder..hehe..tapi ni laa kekdahnye kalo berblog ditempat dan bukan waktu yang sepatutnye..jangan tiru yee kawan2..saye janji tak buat lagi..hee~~




    jumpe lagii!! happy weekend kawan2..jom terjah YESS!! hahaha...




    pssstt..mungkin cikkin akan pinjam / combine idea pelamin-pelamin ni untuk majlis nanti..tapi x tau lagi bulih ke tak..kene tengok keadaan alam sekitar dulu nanti ek..hehe..konsep angan2 da ade..=)





    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    8 comments:

    Dita Lolita said...

    cantik2 kan pelamin..?heheheh..bole tak nk murah tapi cantik?~nampak sgt aku kedekut!~hahahahah

    .::DinCma::. said...

    semua pelamin nie cantik..
    tp suka pelamin yg 1st tuu;-)

    R-YuzSha said...

    suke... semuanyer...

    "cikkin" said...

    Dita Lolita: yezza...ssgt cantik..hahaha..kalo bulih cikkin pon nak yang cenggituu..bulih?? heheh...kedekut?? x kot..sedar diri..heheh..

    DinCma: haah..cikkin pon soookaaa sgt..hebat kat hubby n nawal..dgr cite beliau ne idea kan..ke syura? (maap x abis study..)hhihi..=)

    R-Yuzha: hai kamu..suke kan..kte pon suke..(^_*)

    anaztasias aira said...

    canteknya !!!!! saya pun masih fikirkan design pelamin tapi xdelah sehebat di atas heheh =)

    Anonymous said...

    hye,i erna.i nk tanya mcmne kalu i nk dptkn no andaman pelamin2 nie :) tq :) plz email kt i no fon andaman2 nie. tq :) diz is my email : erna_ellya89@yahoo.com

    Holiday Rentals Malaysia said...

    Nice ;)
    i wonder how much does it cost though...for just to sit 1 hour or so.

    anyway..take a break post wedding for you and your family at
    affordable accommodation in Malaysia and Gold Coast Australia
    Book with us for disocunted rates.

    Nite smith said...

    Hotelsafarikl offers you a very affordable accommodation in Kuala Lumpur...Can make your holiday more comfortable and awesome...

    Post a Comment