RSS

Dugaan~

assalamualaikum..
hye sume..
harap sume sehat belaka..=)

lagi 2 kali sabtu sebelum cikkin bertukar menjadi puan..hee~
tapi nak cik forever..so..panggil cikkin je nnti k..=)

bermakna da tak lame lg da kan..
betulla kate orang..banyak betul dugaan sebelum sampai majlis yang diinginkan..
perlu banyak sabar dan banyak berdoa moga semua dipermudahkan..
perancangan Allah tiada siapa mengetahui..
bersedia dan hadapilah dengan sebaiknya..=)

as kawan2 fb yang terbaca status fb cikkin..
terima kasih kerana sudi mendoakan kesihatan ayah..
alhamdulillah..da semakin ok..50% recover..tapi dr pesan..
"ini serious case heart attack..macam2 boleh berlaku.."

p/s: ayah kene serangan jantung tengah malam khamis aritu..tibe2 dada rasa panas..badan jadi lemah..muntah2..berpeluh2..nasib baik ayah x keseorangan waktu serangan..kalau tak tak tau laa..mase kejadian ayah ade meeting ngn kawan2 die..kawan ayah laa yg tolong hantar ayah terus ke hospital..(terima kasih pak cik shah kerana banyak membantu..n paksa ayah pegi hospital) if not ayah mintak tolon hantar balik umah je..tp pak cik shah kate..kalo balik umah..sure ayah x kan g hospital da..

alhamdulillah..ayah da semakin baik..
terima kasih pada DR2 wat kecemasan hospital kajang..
coz da beri ubat yg betul..yg buat ayah boleh recover..
now ayah di warded di CCU IJN untuk 2 minggu..
condition ayah stabil..tapi ade certain otot jantung tu da rosak..
sbb ayah perokok! lepas ni..if merokok walau sebatang..
jantung tu OUT!

hope ayah bertahan & dengar nasihat DR..
buat perokok2 or knal perokok2 ni..nasihat cikkin..
berhentilah sebelum terlambat..
bile tak jadi kite tak tau..tapi tak faham dengan org2 yang da tau ni..
(especially my family) contoh da ade depan mata..still wat main2..
still merokok jugak..agaknye nak rase dulu jantung tu rosak camne ek..
if x bernasib baik..kene serang time tak de sape yang tolon..
harap sedar and amik iktibar atas ape yang berlaku..


walau apepon..
bersyukur..alhamdulillah..
ayah da ok sket..
tgk da senyum da semalam walau masih lemah..=)


info: DR tu cakap..sesiapa yang merokok..die telah memasukkan 30 jenis racun dalam badan die.. so..kalo yang da berjuta kali merokok tu..sila darab 30 jenis racun ye..sekian~




psstt..saya bangga jika awak berhenti merokok..tapi kalo tak..awak biasa2 saja...~





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 comments:

tqahmisdar said...

semoga ur dad cpat sembuah cikkin.. amin.. =)

"cikkin" said...

amin~ tq tiqah.=)

nida-razak said...

smoga ayah cikkin cepat sembuh..n cikkin..da xlma lg..selamat pengantin baru ye..hehe..

n buat perokok, benti la..huhu..sepupu nida baru je kehilangan sebelah peparu dia sebab terlampau merokok...

LisaLisut said...

tp kan.bapak tiri i kes lain.dia perokok tegarrrr.sehari berbatang2.tp doktor kata paru2 dia clean.sbb dia amalkan minum jus nenas.cuci paru2.serius mmg paru2 dia doktor kata clean.n doktor siap suruh dia isap rokok lg utk maintain sbb kalau dia stop dia bole lumpuh.huhuhuhu

pelik sungguh kes ni.

"cikkin" said...

thanks nida!! =)

lisa: ye ke? ajaib..hehe..lain org laen nasibnye..tpai mane boleh cegah..kite cegah laa kan..=)

Hunny Kitty said...

lisa..really?????? wow!

~ NANA ~ said...

cikkin...bykkn bersabar k...semoga ur dad cpt sembuh...risau kn kalo jd pape kt parents? the most important thing is u mesti kuat! :)

K.I.N.A said...

wah..betul ke lisa..
btw cikkin, semoga ayah cikkin cepat sembuh..amin

Wawa Yusoff said...

cikkin.. sabar banyak2 ye.. moga ayah cikkin cepat sembuh. cikkin tenang ye..

Miss Sunshine said...

Cikkin.. sabar ye... Allah turunkan dugaan untuk orang mampu menghadapinya.. Dia lebih tahu yang Cikkin mampu menghadapinya... Kite doakan ayah Cikkin cepat sembuh dan boleh nikahkan cikkin nanti ye... ^_^

elle's laaa~ said...

takot nye denga pasal perokok ni.. my fiancee perokok tegar.. susah nk tolong dia benti merokok sbb dia btul2 mcm xleh idop tanpe rokok.. hmmmmm :(

btw, semogaayah cikkin terus bertambah sihat walafiat yea... :)

"cikkin" said...

nana: tq..tu laa..risau..sbb die x penah sakit..huhu

kina: ajaibkan bapa tiri lisa tu..hehe =)
tq kina..amin~

wawa: amin~..tq..ye kite bertenang..=)

miss sunshine: amin~ insyaallah..doakan ye..=)

"cikkin" said...

ella: same laa ngn en tunang pon..hmm..tp bile tak kene x tau..bile da kene nnti nak nyesal pon x guna..

anway..thanks lela..amin~

lovelyadibah said...

hurm..perokok nie susah nk tinggal habit dier kan??:)

dba hrp xterlambat nk ckp moga cepat sembuh yer ayah cikkin.amin~~

zimie said...

perokok tegar.susah kan diorang nak tinggal.zimie pun ada kawan jenis camni.ada sorang pakcik jenis camni juga.cepat kena sakit.tu la diorang susah nak tinggal tabiat tu kan.huhu moga ayah cikkin cepat sembuh.

btw, dapat dah kad kahwin cikkin.garden wedding uuuuu.nak hadir!!excited.hehehehe

Hidayati Farhan said...

saba ye cikkin. my fiance pon perokok tegar. tp dia exercise hari2, dia t bg balance. tah la. ssh nk ckp klau kena dkt org yg kite syg ni

moga ayah awk cepat sembuh

Post a Comment