RSS

Majlis angan-angan : 2nd baju sanding & tandang


assalamualaikum..
hye sume..=)

semangatkan arini da update lagi..hehe..memandangkan keje tengah tak banyak..makanya kesempatan ini digunakan dengan sebaiknya..tak gitu kawan2..hihi..

owh..sebelum terlupa..nak wish congrates kat rakan2 bbf yg da ade good news itu ye..jaga diri elok2 dear..tak mo lasak2..orang kate 1st baby ni kadang2 manja sket..so perlu extra care..(ecece..mcm ade pengalaman lak kan..hahha..org kate~ kite share je..=))

bagi yang masih belum sampai good news itu..mari kite berusaha!! GAMBATE!! (psstt..arini hari Khamis malam Jumaat yuoollls..hahaha) *gurau je..(~_*!)

ok2..back to the tajuk..meh kite sambung review majlis angan2 di bawah tajuk baju sanding & baju tandang..ekceli kedua-dua baju ni my WP yang uruskan..die yang carikkan baju mane yang sesuai n of coz laa yang bersesuaian dengan bajet cikkin kan..huhu.=)

2nd: baju sanding (at Taman Botani)

cikkin amik gamba ni dari blog Azika Collection  lepas g fitting baju  aritu..=)
pasal baju bersanding ni..korang ingat tak entry Dilema aitu? (klik sini) yang design A VS design B tu..huhu..akhirnya cikkin decide untuk tukar pilihan..dari design A (pilihan Ibu) kepada design B (pilihan ayah & en husband) puas da pk n tanye2 org..akhirnya call jugak Ann untuk mintak tukar..kesian Ann kene deal balik dengan butik and so on..so on..huhu..Alhamdulillah dapat jugak tukar..{design B: cantik, suke, baju x baru sangat, design ala dress, ade tail kat blakang (yang leret2 tu) material dari lace, ade kate nampak kurus, baju terletak, tapi lace ade tekoyak sket (tapi die kate boley di betulkan nnti) --> ayah} sume pon suke tengok baju tu di hari kejadian..punye laa risau nnti nampak perut puncit ke hapa kan..ye laa..sekali je kot cube..pastu cube memain je pulak kan..sebab decide nak amik baju laen kan at first..tapi akhirnya alhamdulillah..SAYA SUKA BAJU SAYA!!!!

ni je gambaran depan yang ok sket..(ekekeke..=))
untuk baju en husband..pada mulanya Ann da suggestkan baju suit color hitam..en husband pon kalo boleh tak mo pakai suit putih..sbb kate Ann tak suit dengan personaliti en husband..tapi bile ibu & ayah ikut time pegi fitting baju tu..diorang tak mo en husband pakai suit hitam..kate ibu " tak macam pengantin la kalo hitam..pakai putih jugak laa.." huhu..en husband pon dalam proses nak jadi menantu pilihan..terpaksa laa ikut ckp ibu mertua ye dok? huhu..kesian die..tapi ok je kan en husband pakai putih..hensem jugak kan..=) suit en husband ni Ann yang uruskan..customade ikut size en husband..sebab size die tiada di pasaran..ekekeke..=p (oppss..jgn mara ye en husband..u always my Mr Po..=))

ini gambar detail baju..=)
Untuk tudung, veil dan kasut butik yang sediakan..aksesori rantai, crown tie and handkechief adalah koleksi Ann..tie & handkerchief tu Ann custom kan untuk en husband untuk dapatkan color purple cantik tu..suke!! thanks Ann..=)

p/s: ade kisah di sebalik baju en husband..nanti kite sambung cite di corat-coret Majlis Angan-angan ye..=)


3rd: baju tandang (at Taman Keramat)



untuk majlis bertandang..kitorang amik baju dari butik yang same juga..juga Ann yang uruskan..(kesian Mommy Ann bertungkus lumus uruskan majlis kitorang sampai berapa kali tak sihat..) untuk majlis bertandang cikkin pakai baju jubah dress kot name die..sebab nak ikut Arabic theme..ala2 jubah moden gitu..suke baju ni..at first (time cube) tu..macam tak yakin nak pakai baju ni coz cikkin rasa nampak gemuks..(haha..tak ngaku memang gemuk =p) tapi sebab ni belah husband punye majlis..memang cikkin da tekad tak mo campur..ape yang Ann da uruskan..and en husband & family setuju..tu yang akan cikkin ikut..end up..di hari kejadian..saya rasa saya cantik dengan baju itu..tak nampak gemuk pon kan..(eh ade laa sikit..ekeke)!! hahhaha..siapa lagi nak puji kan kalau bukan diri sendiri..=p

love <3 =)
untuk baju en husband..beliau memakai baju suit hitam ala mandarin coat (kot laa itu name die) kitorang dapat baju ni malam sebelum majlis..untuk veil, tudung , kasut adalah pakej sekali dari butik..untuk aksesoari laen adalah dari Ann..=)

p/s: ade kisah juga di sebalik baju en husband..nanti kite sambung cite di corat-coret Majlis Angan-angan ye..kekekeke =)


lastly..baju-baju cikkin ini adalah sewa daripada Azika Collection..baju diorang memang cantik2..selalu keluar majalah pengantin juga..to be honest..time belek2 majalah pengnantin memang selalu suke tengok baju-baju mereka..tak sangka Ann dapatkan sewa dari baju diorg..tapi tak pernah bagitau sesape pon pasal ni..alhamdulillah..di sebalik hujan..Allah timbul kan pelangi..=)

ok laa cik adik manis sekalian..setel sudah riview pasal baju..harap korang tak boring..if ade berminat nak survey baju pengantin..boley masukkan butik ni dalam list korang k..berbaloi2..hihi..=)


AZIKA COLLECTION & BEAUTY
NO 137 JLN COKMAR 1,
TMN MUTIARA BUKIT RAJA,
OFF JLN MERU,
KLANG SELANGOR

TEL : 019 285 1182 / 019 6962 788 / 03 3342 1182

EMAIL : azika32@yahoo.com.my 




owh..cikkin suke baju meleret2 ni..memang cecite dari kecik time kawin nak pakai baju cenggini..hihi..




pssst..alhamdulillah..=)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Majlis angan-angan : 1st baju nikah


assalamualaikum..

memang simptom lepas kawen tak de idea untuk mengupdate blog ke ek? agak kekeringan idea di situ..hmm..walaupun ini hanya blog picisan..tp once da dicreate..takkan nak biarkan bersawang ye dok? huhu..tak patut..tak patut..smlm pon en husband tanye lagi.."syg tak update blog ke?" huhu..die suke bace blog kite rupenye..hihi..siap bg idea lg nak tulis pasal ape..hehe..so entry ini untuk kamu..en husband, utk cik dba ..dan untuk anda yg sudi singgah sini juga..tq..=)

arini cikkin try la nak wat review pasal baju..huhu..ekceli nye..malu je nak wat review ni..baju kite biase je..hehe..baju sanding pon sewa je..tak de maknenye nak customade..perantin bajet punye pasal kan..hehe..tapi cikkin suke baju tu..even penah dilema ngn pilihan sendiri n pilihan ibu aritu..hehe (ingat?) at the end..alhamdulillah..sume dapat diselesaikan tanpa ada heart feeling..ok..mule2 meh bacu cerita baju nikah..=)

1st: Baju Nikah




see..inilah baju nikah kite..baju songket bunga tabur..color offwhite dengan bunga2 die benang silver..beli dekat jakel Shah Alam..dengan my WP Ann..kitorang beli yang satu set tu (ade name die SA tu sebut..tp tak ingat) yang ade kaen baju perempuan, kaen baju lelaki, samping untuk lelaki, selendang untuk perempuan, bengkung, dan tanjak..complete set..murah kot..satu set tu RM 200 je..tai ye laa..design songket biase2 je..takde laa yg laen dari yang laennye..hihi..kitorang cari kaen songket for nikah sbb nak buat theme ala melayu klasik kan..sebab tu laa design baju pon takde design2 sangat..cikkin buat baju kebaya..kaen lipat belakang..=)

tapi yang untuk en husband..die kate tak mo pakai baju songket untuk nikah..panas katenye..makanya..kitorg beli kaen laen untuk baju melayu en husband..kitorang beli kain shantung silk (betul kot namanye) color offwhite juge..sama dengan color songket tu..harga kaen en husband lg mahal dari harga satu set songket tersebut..harap maklum..heheh..


sila focus pada baju pengantin ye kawan2 =)
gamba cantik tak dapat lagi..kite tepek gamba kamera pra profesional ni ye..en husband pakai samping songket yang sama dengan baju..matching kan..hihi..

untuk tudung..cikkin beli sendiri dekat gulatis punye butik tudung tu..Aalia kot name die ek..3 butik jenama sama sekitar jalan tar tu kitorang terjah..baru jumpe selendang yang camtu..(ingat entry misi cari tudung/selendang seperti dalam gambar inidengan harga yang mampu milik..kalo tak harganya gigit cari je laa..hoho..alhamdulillah angan2 nak pakai tudung camtu tercapai..hehe..thanks to sis reneemeow sebab share pic tu ye..=)

untuk aksesori..dokoh, crown, brooch dan butang baju melayu adalah sponsord by my WP Ann..ann siap bagi gelang kaki besi untuk kegunaan amik gamba feeling2 melayu klasik lagi..tapi tak sempat nak guna..sbb lepas majlis akad nikah..amik gamba sket..kitorg terus shoot g IJN..jumpe ayah..malam pulak ade rehearsal kat taman botani..agak terkejar2 time tu..sampai pelami pon tak puas nak duduk & bergambar..sedih =(

 (psst..ann..kalo ade client u nak buat pelamin gitu lg roger cikkin ye..nk tumpang amik gamba..hohoho..aci??  =))





gamba time fitting baju n test dudk atas bantal nikah..=)

ni di hari kejadian..muke cuak..ekekek...=p


lain-lain..hmm..actually plannye nak pakai cucuk sanggul untuk aksesori kepala tu..exactly nak macam dalam gamba tu..tapi ann terlupe nak bawak..die bawak yang 3 cucuk je..kak Anna MUA tu kate tak sesuai..nasib baik Ann ade bwk spare crown tu..so pakai laa crown tu..pastu plannye juga nak pakai selendang yang skali set songket tu..boleh pulak terlupe..tak de orang ingatkan..nmpak tak kosong je perantin tu..hoho..tapi tak pe..tak sume kite nak kite dapat kan..alhamdulillah sume da selesai..sape kate if tak de cucuk sanggul or pakai baju songket biase tak boleh nikah..?? boleh jugak kan..hihi..=)

so tips of the day: kite hanya merancang..tuhan yang menetukan..berserah dan bertawakal..memang akan ade rase sedikit ralat ..namun..jangan jadikan ia sesuatu yang dapat mengganggu kelancaran majlis.. senyum..senyum..dan senyum..mesti akan lupe perkara ralat itu..sampai lupe semuanya..nk amik gamba pon lupe..hahaha..peace no war..=)

sekian dulu untuk kali ini..tunggu lagi 5 hari baru sambung update lg..ekekekek..eyh..korang nak tau ape cikkin buat dengan set songket yang banyak yang terlupe nak pakai tu?? nnti kite cite di corat-coret majlis angan2 ye..hihi =)




daaa~






ppsstt..mode:: bahagia & makan banyak..love u en husband..=)









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jumaat :: SEKALI LAGI...cinta itu milik kita..~

 Assalamualaikum...

selamat hari jumaat!!
hari yang ditunggu2 kan..hehe..esok cuti.. Yeayyy!!



arini nak share dengan korang..semalam cikkin n adik2 ipar (pajin, yani & aizat) dapat tiket wayang free Majlis Pra tonton  filem Sekali Lagi..Cinta itu milik kita..lakonan sahiezy sam & lisa surihani..ingt tak semalam (@bbf) cikkin berkira2 nak pegi ke tak setelah dapat call dari Sofy 360 memandangkan en husband keje di malam hari..makanya..semalam berdating dengan adik2 ipar..=) hehhe..best jugak laa cite die..tp biase laa cite melayu..tapi memang boley puji laa lakonan Sam..memang jadi die lakonkan watak pesakit otomatik (autistik - org dewasa yang berpewatakan kanak2) die memang pelakon hebat..tapi lisa agak kaku dalam filem tu..tak tau laa kenapa..nmpak keras je..mungkin personaliti die tak de untuk jadi mak budak dan die sgt kurus..huhu..and adik mia sgt comel & pandai berlakon..=)

semalam jugak sempat laa terserempak dengan beberapa pelakon cite tu n artis2 laen..lisa, sam, bront palare, cat farish, farid kamil & producer uncle David Teo..hehe..

see!! uncle david..sempat amik gamba ngn die je..jadi laa..hoho

farid kamil: ramai sgt berkerumun..sempat snap dr jauh je..=)

2 keping ni je yang sempat snap..hahha..sbb ramai org..so malas nk himpit2..=) pssstt..Yusry pon ade skali teman Lisa tgk pra tonton ni..tp kecewa..tak sempat amik gamba..diorg da masuk dulu..hmm..


so mari kite tengok sinopsis cite Sekali Lagi ni..mane tau ade yang teringin nak tengok..=)

"Kalau ada jodoh..kite jumpe lagi.."~ =)
Arman (Shaheizy Sam) merupakan seorang pesakit yang percaya dirinya menghidapi penyakit autisme. Dia dijaga oleh ibu (Kartina Aziz) dan ayah saudaranya (Alex Yanz) selepas pembedahan. Dia dijodohkan dengan (Shasha Zurazie) atas pilihan ibunya. Satu hari, Arman diperas ugut dan kehadiran Amy (Mia Sara Nasuha) menyelamatkan Arman. Sejak hari itu, mereka berkawan baik sehinggalah hal persahabatan mereka diketahui ibu Amy, Shiela (Lisa Surihani). Shiela berang dan melarang Amy berjumpa Arman. Mengapakah Shiela berbuat begitu? Segalanya terjawab dalam filem romantik indah in.





*oh cikkin tak pandai review movie..eh..act review ape pon tak reti..hoho..layannnzz~




pssst..maaf dari hati..~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Keistimewaan wanita yang Allah kurniakan rahim..

Assalamualaikum..

hye sume..hope sume sehat..
niat dihati ingin sambung review majlis angan2..tapi tak de bahan..
gamba tak dapat lg..gamba sdiri pon x de..*sedih~

tp tak pe kan..de pape nak tanye..boley je tanye terus nnti k..=)
(bajet ade org nk tau..hoho..=p)



makanya..berbalik pada tajuk..cikkin  nak share notes yg cikkin bace kat fb member..
tentang Keistimewaan Wanita Yang Allah kurniakan rahim..

"Beruntungnya seorang wanita yang ada rahim ini ialah dia bekerja dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia. Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh... 7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap di waktu itu sembahyang terbaik darinya.

     Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah. Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang... sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya.

     Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya, lahir saja bayi seluruh dosanya habis. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.

     Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid Allah izinkan terus masuk Syurga. Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran seksa kubur.

     Untuk peringatan semua wanita yang bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung. Di akhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan pahala ekstra yang banyak dia terima di atas segala kebaikan suaminya yang tak disedari. Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat dia tak nak masuk syurga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.

     Di dunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat kelebihan pahala ini.

     Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat di dalam dan di luar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain.

     Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka dengan-Nya. "
sumber dari sini: FB Muslim Thought


semenjak dua menjak ni wall bbf meriah dengan berita gembira dari mantan2 perantin yang bakal mendapat anugerah terindah dari Nya..Alhamdulillah..mereka telah berjaya!! hehe..seronok bile tengok n dapat share rs happy tu..dlm hati slalu terdetik.." ape rasenye ye bile diri sendiri dapat berita gembira tu..?" musti indah kan..jaga diri ye kawan2..=)


percaya pada rezeki darinya..perancangan DIA maha hebat..cantik dan teratur..yang pasti tak membebankan..moga diri kita tergolong dalam wanita istimewa itu..amin~



anak2 ku..cikkin syg sumenye..=)



pssstt..berusaha!! hihi..=) ~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Majlis angan-angan : Pelamin dan Deco2nya..

 Assalamualaikum...

kan da kate..5 hari sekali baru hapdate..hihi..
arini suda 2 minggu 2 hari bergelar isteri..kelam kabut sket lagaknya..
bangun nk sesame je ngn en husband..patutnye bangun laa awal skit..ye tak..?
weekend nak balik umah kajang..lambat bersiap..tak tau nak siap kan ape brg en husband...hoho..tp en husband kate " tak pe..ini 1st week..kelam kabut sket..pasni da tau kan.."

alhamdulillah..dia memahami..=)


*****************************************************************

harini nak cite lebih lanjut pasal pelamin n deco2 nya..
kedua-dua pelamin saya di ilhamkan oleh Puan WP saya..
baik nikah mahupun untuk bersanding..=) 
terima kasih Puan Ann..~

NIKAH


untuk nikah..pelamin saya berkonsepkan "Melayu klasik/tradisional"..
lepas set theme untuk nikah..Ann terus dapat idea nak buat cenggini..cenggitu..
melalui perbincangan..Ann hanya terang kan secara kasar ape yg dia n team nak buat..cikkin ok je..sume serah pada dia..akhirnya..terhasil la pelamin ala rumah kampung ni..bile 1st time tengok..WOW!! saya suke pelamin saya..ibu suka..adik beradik suka..saudara mara pon suka..mule2 ade yg kate..eyh..tak macam pelamin..tapi bila da siap..sume teruja..=p

*beberapa minggu sebelum majlis..ayah da tgk sketch pelamin ni..n dia suke..tapi di hari kejadian..ayah tiada dan tak dapat rasa bergambar di situ..sedikit terkilan..tapi ayah kate "pelamin cantik..mcm yg ayah bayangkan..mesti org laen suke kan..ok laa tu..=) "

Rase seperti menyarung cincin di luar lumah kampung..=)

untuk majlis nikah..Ann hanya sediakan pelamin, bantal & meja nikah..tiada deco laen..

bantal bulat & meja nikah...

SANDING



untuk majlis sanding di taman botani..Ann Magnifique Planner uruskan semuanya..seperti biasa..lepas bagitau cikkin nak buat ala taman di taman botani..Ann dengan pantas mengeluarkan idea2 nya..kagum dengan die..die cadangkan buat ala "secret garden" supaya suasana lebih santai..lagi sekali..cikkn tak tau rupe bentuk pelamin sanding tu..sampai laa kaki melangkah menuju ke sana..
"Oh..itu pelamin kite yang..cantik.." bisik cikkin kepada en husband..sambil terus senyum..indah~ 

*beberapa hari sebelum majlis..masa kalut tunggu ayah di IJN..Ann ade MMS kan beberapa gambar kerusi untuk dipilih.."pilihan yang tepat" kate akak .. =)

Di bawah adalah antara deco2 laen yang Ann da sumbang & hiaskan di majlis sanding cikkin 

Photobooth Corner..picnic garden concept..

Love notes..idea asal nak buat Wishing tree..tapi bile fikirkan angin di tasik..cancel~
Khemah & walk away

meja makan beradab

centerpiece..NICE!
Signage..sgt useful..=)

Pintu gerbang..bebetul pintu..=)
ade sweet paper lantern di sepanjang jalan menuju ke tapak majlis sanding..~

alhamdulillah..sume da selesai..walaupon cikkin serah sume pada Ann..die mmg best..memang fresh idea die..dengan perut comel die..berjaya buat sume ni utk majlis cikkin..=) 

tapi cikkin mmg sikit terkilan.sebabnye..cikkin & husband tak sempat amik gamba di deco2 yg Ann buat..sgt2 tak ingat..terlupe..overexcited dapat kawen mungkin..tapi as long as guest happy and dapat share kebahagian dgn kitorg..itu da memadai.. =) 


SUMMARY
Credit Pic: Cousins (Abg Z & Kak Ayu) & Pn Hana Yoriee..


Nak jugak tepek gamba ni..=)


SAYA SUKA PELAMIN SAYA!!



pssstt..berserah & bersyukur dengan apa yang ada..~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~Wordless Wednesday..~

 Assalamualaikum..

ingat pesan ayah..

"perkahwinan adalah penyatuan 2 keluarga..bukan pemutus saudara..keluarga ayah ramai..keluarga ibu ramai..keluarga zul pon ramai..jaga elok2.."



jangan jadi semut hitam yang merosakkan institusi keluarga si kerengga..~

berbuat baiklah dengan semuanya..
ibu ayah, adik beradik, ipar duai, sepupu sepapat, sanak saudara dan seluruh keluarga keduanya..nescaya hidup akan ceria dan bahagia..=)


tak gitu kawan2? 




pssstt..love is in the air..~ =)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Majlis angan-angan : Vendor

 Assalamualaikum..
harini hari hari yang ke 10 cikkin mendaji isteri cikgu Padi..
hehe..macam bz sangat je la kan..5 hari sekali baru nk hapdate blog..

maaf ye..tak jumpe masa yang sesuai lg..lagipon da start keje..
malam2..cikkin balik kajang sekejap..sementara tunggu en husband tusyen..
bile balik ampang..nak kemas2 sket..gosok baju..borak2 sket..tdo da..
esoknye nak bangun awal..en husband cikgu..kene g keje awal..
cikkin?? samb tdo balik!! hahah..
tak2..pas en husband g keje..cikkin plak bersiap nak g keje..

alhamdulillah..masih cube sesuaikan diri..=)

***********************************************************************

ok laa..balik pada tajuk..arini cikkin nak kenalkan 3 vendor yang terlibat sepanjang majlis angan2 cikkin ni...3 je dulu ke..sub2vendor  lepas ni ye..=)

as ramai yang perasan..cikkin guna khidmat Wedding Planner untuk uruskan majlis angan2 cikkin ni..(mungkin ini petanda Allah nak mudahkan urusan kami sekeluarga) khidmat WP ni cikkin guna untuk ke 3-3 majlis..Nikah, Sanding & Tandang..

alhamdulillah..sume ok..cantik & cikkin suke..die memang terkenal dikalangan blogger dengan idea deco nye yang menarik & upto date..

so..this special thanks goes to..

tq to Mommy Ann & team..untuk urusan smuanya..=)
Ann uruskan semua pasal perjalanan majlis, deco, pelamin, cari khemah, baju, katering, gift..tq soo much!!

amik dr hana yorie blog..=)
untuk tgk detail deco2 majlis..kite tinjau entry Pn Hana Yorie ye..hihi..tq hana..=)


untuk Official Photographer majlis cikkin (nikah & sanding) cikkin  mintak tolon abg ipar carikan..die suggest & dapatkan khidmat abg Sani Rahman from Arunamaya Cameraworks..

simbolik bulan kelahiran..January..=)


untuk Official Videographer..cikkin guna khidmat Abg Wira from Wira Visual..=)
sume pon tau hasilnya kan..cikkin sgt suke playback nikah tu..tp rs besalah kat abg wira sbb tak dapat nak tayang kan time sanding aritu..ade misscommunication sket..penat die siapkan playback tu..wuwu..

makanya..meh laa kite layan playback ni..cikkin suke sgt!! sebelum mule kerja or ade mase terluang mesti tgk playback ni..=)




alhamdulillah dapat bekerjasama dengan mereka2 yang sporting..
terima kasih sume...=)



p/s: next..nak cite ape ye..x pandai review..hohohoho...ampun~



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

selepas 5 hari..~

assalamualaikum..

selepas 5 hari bertukar status..

saya sukaa..
sbb jimat bil tepon..dia da ade depan mate..
sebelum ni bangun pagi kene buat wake up call dulu..
sekarang tak perlu..tp kene buat wake up kiss plak..hee~

tapi..~
saya belom sempat siapkan brekfast utk en husband lagi..
sbb pagi2 en husband kena hantar saye g ofis..
so..kitorg brekfast dulu kat kedai bawah ofis..
hehe.. ampun ye sayang..

semalam pulak kene tegor dengan Mummy (kakak cikkin yg 3rd)..
en husband nak pegi tusyen..cikkin sedang basuh pinggan..

en husband: "yg b pegi dulu ye.."
cikkin: "nak pegi dah..ok.." sambl teruskan basuh pinggan
mummy: " woi..laki ko nak g keje tu..basuh tangan..g salam..anta kat pintu.."
cikkin: " hah? die nak pegi dah..tgh basuh pinggan ni.."

huhu..sebelum kawen en husband mmg slalu singgah solat kat umah sebelum g tusyen..makanya..da terbiasa..time die nk g tusyen..ckp ok je..sbb x boley salam lagi time tu..hehe..lupe pulak sekarang da boleh..hee~ ampun ye yg..

alhamdulillah..
masih dalam proses sesuaikan diri dengan status baru..
susah jugak bile da lame kenal ni..
kite da terbiasa buat..tapi bila kene ubah..terpaksa ambil masa..

insyaallah..
akan berusaha untuk bahagiakan die..
amin~




ibu ayah..terima kasih untuk segalanya..~








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

review:: the hantaran:: ade yang berminat?

assalamualaikum...
hye sume..

patutnye harini wordless..
tapi tetibe cam  bersemangat nak cite pasal hantaran..
sebabnye..otw nak g ofis tadi en husband (hihi..da tuka title..=)) tanye..
" syg tak mo sewakan bekas2 hantaran tu? bunga die boley tukar.."

hmm..sepanjang jalan tu dok pk nak cite ape pasal hantaran nanti ni..hehe..
makanya..harini cikkin nak cite pasal tapak n bantal hantaran yang cikkin bagi untuk en huband dulu ..bakul yang cikkin dapat dai en husband later kiite cite ye..sbb gamba tak dok lagi..=)


gini laa rupa bentuknya hantaran cikkin untuk en husband..

tapaknya dibuat daripada polisterin yang da dibalut dengan kertas silver..
kemusian di cocok kan dengan bunga tisu disekelilingnya..
dan diserikan dengan daun or putik2 hijau untuk menambah seri..hehhe..
mudahkan..

untuk dulangnya..cikkin buat daripada ilham bantal hantaran pn xora..yang diolah berdasarkan kretiviti rakan blogger laen..oleh itu..bantal hantaran versi cikkin diperbuat daripada gabungan 2 biji polisterin bentuk bantal yang bersaiz besar (L) (terima kasih pada kakak kasut pink) ..lalu polisterin dibalut dengan span nipis bagi mendapatkan efek lembut bantal sebenar..kemudian dibalut pula luarnya dengan kain satin putih..untuk mendapatkan hasil menawan yang sedikit esklusif..seterusnya juntaian manik digam pada keliling bantal satin tersebut untuk hasil yang lebih menawan..=)


actually cikkin nak sewakan bantal hantaran ni..
if ade sape2 berminat boleh laa email kite ye..
(syazratulasyikin{at}gmail.com) 
cikkin ade 11 biji bantal polisterin bermanik tu..hehe..
nak buat bantal tido keras la pulak..hee~


tips:
  • bunga tisu di atas diperbuat daripada kertas crepe yang dibeli di kedai buku..BUKAN dari kedai bunga..kerana ianya lebih lembut.
  • polisterin bentuk bantal bersaiz L (paling besar) boleh diebeli di kedai tingkat bawah Semua House tu..sebab harganya lebih murah..kalo tak silap..(cikkin punye beli kat nilai kirim kat kakak kasut pink..=) tapi still murah dari yang kat kajang punye..huhu)
  • cikkin buat 2 size bunga tisu..untuk lebih variasi..tapi kalo nak jimat bunga..buat la bunga yang size besar..=)




pose di malam berinai bersama sebahagian hantaran


lagi cerita pasal hantaran bila da dapat kumpul gamba nanti ye..ni intro je dulu..hehe..=)




saya bahagia..tapi banyak lagi yang perlu belajar..alhamdulillah..=)






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS