RSS

Happy Birthday Cik Yannn!!!

 Assalamualaikum..

salam jumaat sume..=)

p/s: entri ini untuk cik yann..bff saya paaaling sy sayang..=)

*******************************************************

ini cik yann
 

arini birthday cousin cikkin..Yann name panggilannye..
name sebenarnye lain..siti nur alfatihah
dapat name Yann sebab dulu kecik-kecik pelat..
mama die panggil Sayang..pastu jadi Yang..pastu..dapat kat die jadi Yann..
sekali huruf G ilang laa...hihi..

die cousin saya yang paling rapat..
mase kecik2..selalu makan sama2..siap sepinggan lagi..
mandi sama2..pakai baju sama2..baju pon sama..
(tiap kali raya mesti akan ada baju kitorang yang sama sebijik..macam kembar tu..hihi..=)
sume same2 laa..sampai benti skolah tadika pon kitorg same2..
haha..2 -2 tak grade mase tadika..haha..
sekarang pon kitorang still sama2..
banyak mende kitorang share same2..
gosip same2..
support each other..
sampai mak cik2 pon cakap kitorg kembar..
walaupon idung die mancung..idung saya penyet..
tapi still ade iras laa kot ek..
hihi..=)

29 April 2011 
arini birthday die yang ke 26 tahun..
ye..kitorang beza setaun..tapi sangat rapat..sampai tak panggil die kakak pon..hoho..
semoga Yann di murahkan rezeki..panjang umur..
and happy selalu..=)

sejak akhir2 ni..kitorg da jarang sket dapat bersama..
sbb cikkin asyik berkepit ngn en tunang nak uruskan perihal majlis angan2 ni..
hoho..sorry ye cik Yann..tapi sampai bile2 pon boley kot..wat mende same2 lagi..
jangan ade terkecik ati ye..and jangan simpan dalam ati ye..

cikkin sayang cik yann!! 

hihi..
moga happy selalu bersama org 'muooorr'...eyh..=))

gamba raya 2 taun lepas..=)

akhir kata..SELAMAT HARI LAHIR..
buat sume kawan2 yang menyambut pada harini juge..=)




~ppsstt..kadang2 kite terlepas pandang..tak semua faham ape tersurat dan tersirat..~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Alhamdulillah~

 Assalamualaikum..

hye sume? sehat? 
moga sume berada dalam keadaan sehat dan happy selalu hendaknye..
hihi..=)

arini cikkin in a good mood..
hahaha..
kenapa?
ntah..rase nak good mood je arini..=)

alhamdulillah..
semalam da dapat sign kadi..
so arini da mintak tolon ayah anta kan borang kat Pejabat Agama..
fuhh..punye laa lame nak setelkan perihal borang ni..
en tunang da setel kan part die bulan 3 lagi..
sebulan lepas tu baru boleh setel kan part cikkin..
sebab tok kadi kene g outstation..huhu..



pastu..yang best nye..ayah da setuju nak nikah kan cikkin..
YEAYY!!
sebab da di nasihatkan oleh kadi tersebut..huhu..
sebelum ni ayah tak mo nikah kan..
sebab 2 orang kakak cikkin die x nikahkan..
die wakil kan kadi tu..die tak yakin agaknye..hoho..
lagipon sebab takut kakak yang 2 org tu kecik hati nanti..
so cikkin pon die nak wakilkan je la..
tapi nasib baik semalam kadi tu nasihat..
so..ayah setuju..alhamdulillah..~

memang itu pon impian cikkin..
nak ayah yang nikahkan..
lagipon kadi tu kate..ni anak pompuan bongsu kan..
pasni tak de peluang dah nak nikahkan..huhu..(sedey plak)

semoga sume yang dirancang berjalan lancar..seperti kehendaknya..=)
insyaAllah..~




~"Kadang2 Allah sembunyikan matahari..Dia datangkan petir dan kilat..kita menangis dan tertanya-tanya,kemana hilangnya sinar itu..Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.."~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~wordless Wednesday #2~


assalamualaikum...




macam nak lari laju-laju..
sambil tersenyum..
walau dalam hati..
tak siapa yang tahu..~





~ merepek~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: Monday Update..::


Assalamualaikum..

hye sume..=)

arini cikkin bersemangat dtg awal ke ofis..7.30 da sampai..hihi..
akibat da rest 3 hari di hujung minggu..bestt!!

so arini ni nak update aktiviti hujung minggu cikkin..
alhamdulillah..da banyak yang da di selesaikan..
cume ade satu perkara penting yang belom setel2 lagi..
(malas pk..padahal SGT penting!! wuwuwu..~)

eh tapi sebelum tu..
nak ucap terima kasih pada yg sudi follow blog picisan ni..
ntah ape2 je yang dibebelnye..
update pon kengkadang je..huhu..
tapi tadi tengok da ade 88 org sudi follow..
cikkin suke no 8..hehe..time kasih ye..=)

*************************************************************

weekend cikkin selama 3 hari tu..telah selamat dihabiskan dengan memanjakan diri di Tajrii Spa..=) Anong belanja..huhu..best..katenye.."jangan tensyen2 lagi..arini aku bawak ko g memanjakan diri..off hp..relaks.." haha..TQ Anong..=)

best..tapi cikkin x de laa amik pakej bride to be tu..amik pakej body massage biase..plus facial..tu pon da ok kan..relaks..lagipon da namenye org belanja..amik je laa kan..hihi..next time baru nak amik yang mandi bunge bagai tu kot..hehe..=)

pastu..update bilik pengantin..cadar da beli..langsir da tempah..tinggal nak hias je lagi nanti..but now tinggal nk kene kosong kan bilik..sebab nk bagi ruang perabot baru sampai 2 minggu lagi..huhu..*tak sabar*

update baju nikah: da siap..nanti cite..malas pk..=)

update bunga telur untuk majlis resepsi: semalam da pergi menyibuk ngan family en tunang..diorang nak g nilai..cikkin gatai nak ikut..maka..da setel laa perihal bunga telur tersebut..hihi..alhamdulillah..tapi tak jadi nak DIY..tak de mase + takde yang nak membantu..wuwu..(bukan macam bunga..tp cikkin suke..=))

update hantaran: hahahha..5 dulang da siap..bukan saja siap beli..malah da siap gubah..muhahha..gile tak sabar..pastu pening nak simpan kat mane..adehh..ingatkan nak test je cucuk-cucuk n arrangement..tetibe semangat nak buat terus..huhu..hope tak rosak or berhabuk laa ek..jap g nak g beli kotak kat Giant..=)

lagi: kad belom setel..tgh tunggu design..huhu..lambatkan..tapi tak pe..sempat lagi..insyaallah..=)



jumpe lagi nanti...=)





~psssttt...ini bukan masa nak menyalah..ini masa untuk menerima...pray hard..moga semua berjalan lancar..aminn~







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

' Apa Saya Mahu Untuk Cenderahati Majlis Perkahwinan Saya'

Assalamualaikum...

hye sume..=)
Kebetulan cikkin memang sedang pening mencari doorgift untuk VIP nanti
akibat kekangan bajet..*malu*
 tibe2 terbaca iklan dari Ole-Ole Manis nak menaja doorgift..
worth rm500 kawan2..sape tak mau kan..
jom laa kite cube..mane tau rezeki ..
kalo nak cube..meh klik SINI untuk keterangan lanjut ye..=)

anda nak tahu??
Apa Saya Mahu Untuk Cenderahati  Majlis Perkahwinan Saya??

owh..cikkin inginkan cenderahati yang sedikit special untuk tetamu VIP cikkin..
ye la..sesuatu yang boleh di kenang oleh tetamu mengenai majlis angan2 nanti..
kerana majlis perkahwinan cikkin biasa2 saja..tetapi meriah dengan cara cikkin sndiri..jadi..bila mereka terkenangkan cenderahati majlis cikkin nanti..
sudah tentu mereka akan menanyakan kepada cikkin ataupon keluarga yang lain..

"cantiknye ...... ni..tempah kat mana?"

haa...dengan bangganya cikkin akan memberitahu mereka..

"owh..terima kasih..mesti laa cantik..tempah dari Ole-Ole Manis..
macam2 adaa..sume unik dan cantik2 belaka..=)"

hihihi..

=)


oleh itu..setelah dibelek dan difikirkan kesesuaian..(banyak yang cantik2 ok!!-rambang mate..) cikkin memilih cenderahati seperti di bawah ini..


yaa!! saya menginginkan Rose Ball candle yang kiut ini..(^_~)
kiut kan??
sangat suke..

kenapa?

kerana..dari awal pengiraan bajet..memang sgt tertarik dengan candle2 camni..
dan rose ball candle dari album ole-ole manis ni saaangat menarik perhatian..
ia unik..kiut..praktikal..mudah dibawa..boleh dijadikan hiasan..pewangi..
mahupun penyelamat dikala blackout..(erk..tapi penah cube tau..=p) hehe


lihat..ade silver lining di detail White rose ball ini..lebih menyerlah..=)

jika disuruh pilih lagi..cikkin akan memilih White Rose ball Candle ini..
kerana ia lebih dekat dengan tema Majlis Resepsi cikkin nanti..
purple..ala taman..dengan rose ball as a gift..
owh..sesuai..
(mari berangan..lalala~)


bayangkan reben itu purple..owh..I Loikkee!!


insyaallah..
jika ada rezeki..dapat laa tetamu VIP cikkin membawa pulang White Rose ball ni..=)


kawan2 laen..meh laa kite join..
mane tau kalau penyertaan menggalakkan..Ole-ole Manis tambah hadiah ke..hehe..
Penyertaan bermula pada 20hb April 2011 sehingga 4hb Mei 2011..


wish me luck..=)


all the best to u too guys..=)
moga success selalu juga untuk penaja..Ole-Ole Manis..=)





 pssttt..saya cuba lagi..=)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Andainya Lelaki Tahu

Assalamualaikum..

Andainya lelaki tahu……

Andainya lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan jatuh cinta, lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu.. Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu.. Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang.. tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih menganggap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.


Andai lelaki tahu.. Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan. Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.




~Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.~


sumber:SINI



pssst..andainya kau tahu.. 


 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~wordless Wednesday~


assalamualaikum..


1 Month, 1 Week, 1 Day.. 






ia semakin hampir..~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

...........................tekanan....................


assalamualaikum..

serba serbi tak kena...
serba salah..
sebak..~

ini dugaan mungkin
bertabahlah wahai hati..

just wanna take a break..
vacation or probably relaxing spa.. 
huh!





really..really.. 
 
need to rest in peace..






~hanya padamu ku mohon...moga dipermudahkan urusan..~


 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:Dilema:

 Assalamualaikum..

hye sume..
weekend yang penat but enjoy!!
hari sabtu..pegi menghabiskan duit di sogo..
memborong set comforter + bantal2..pastu servey2 console table..
untuk 2 bilik ok!! bilik kat umah dengan bilik umah en tunang..
huhu..memang abiss laa duit tu kan..huhu..

pastu semalam da setel fitting baju..
suke sume baju yg di telah di cube..
tapi..yang lebih berkenan..
org laen pulak x berkenan..adoii laa..

nak tanye laa..
if korang jadi cikkin yang mane korang pilih?

design A:
cantik,suke, baju baru, kain chiffon, kembang2, ala2 jubah / dress kembang2 sket, ade yang kate nmpak cikkin besar sket (sesuai ngn en tunang) --> ibu suke

design B:
cantik, suke, baju x baru sangat, design ala dress, ade tail kat blakang (yang leret2 tu) material dari lace, ade kate nampak kurus, baju terletak, tapi lace ade tekoyak sket (tapi die kate boley di betulkan nnti) --> ayah suke


camno?? 
personally..cikkin suke yg B..tapi da ckp nak A..mm..
yang A pon OK!! suke juge +  dengar kate ibu..
tapi bile balik rumah macam tepk2 plak pasal baju tu..
(mcm nak rase nmpak kurus..haha)
huhu..rse mcm nak pegi cube lagi skali..
biar puas ati..tapi macam da x de mase..
aduhh~

tak mo nanti jadi camni..tak mo org laen kecik ati juge..wuwu..


ppssst..nak ditelan..takur tercekik..nak diluah takut membazir..apa harus di kemam saja?~




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::Idea DIY ::

Assalamualaikum..

hye sume..
pagi tadi cikkin berjaya wat kje laju2..
sbb da set nak update blog time lunch hour..
hahha..poyo..=p

ok laa..arini cikkin nak cite pasal idea DIY saya..
kenapa IDEA?? bukan tutorial or hasil DIY saya??
huhu..mudah saja..sebabnye..cikkin hanya utarakan IDEAnya saja..
(saya nak buat yg macamni..tp x mo yg ni..nk ltak ni..arah je..=))
yang buatnye..musti laa bukan si tangan x bedung ni..hehe..
ade jugak laa cikkin tolon sket2..tapi selebihnya..mmg kakak cikkin yang buatkan..
(hoh..x malukan..die x buat..tapi nak cite lebey~ huh)

IDEA DIY saya adalah seperti berikut:

basic..belom letak deko..=)

bantal hantaran - idea ni saya amik dari Pn Xora..dari dia la cikkin mule2 tgk bantal guna utk lapik hantaran..terus teruja..konon nak buat bantal betul..yang pakai kekabu tu..tapi x de maknenye saya nak menjahit kan..pastu tengok bantal polisterin kina..wah2..menarik + senang..tak payah jahit2...=) pastu saya olah sikit bagi nmpak macam bantal betul..lembut..hasilnya.. 

warna?? mmg off theme huhu..tapi suke..=)

bunga tisu- hahah..yangni cikkin ade tolon bnyk sket..hihihi..as entry yang lepas2..cikkin tersangatlah teruja dengan bunga ni..sbb korang kate jadi cikkin buat..haha..terus bagi idea ni kat ibu..diorang pon suke..tau x bunga ni cikkin gune untuk ape? hehe..ce teka..ce teka..(malu nk cite..nk surprise sket..sbb en tunang bace..huhu..nanti da nk dekat cikkin tepek k..da ade dlm draft da..hee~)
 
cengkononnye..tapi x menarik.huhu
 
kad jemputan nikah - yang ni konon memang nak buat sdiri..da cite kat ayah n anong nak buat jemputan untuk majlis nikah (family & bff je) ..so diorang suggestkan buat yang orang boley simpan..contoh macam ala2 bookmark..tapi x sure lagi..kene pikirin kosnya dong..~ -progress now..tgh maen design2..asyik x cantik je..malu nk tunjuk..hahha..pastu nak servey tempat leminate yang murah2..huhu..or if else..print kertas biase je..or jemput mulut sudeyy..hukhuk..
 
 projek innershine - projek ni pon cikkin amik idea dari Puan Xora..huhu..memang sgt mengispirasikan idea wedding die..huhu..sbb die sgt rajin & kretip..tapi projek ni x de progress lagi..hanya da kumpul n basuh botol innershine..eh..da potong kain juga untuk balut..yang laen2 belom lagi..sbb ideanya nak letak bunga rampai dalam tu..so mane boley racik awal2 kan..tak wangi laa..ngee~


projek bunga pahar gantung- ini adalah projek tergendala..sbb x de sape nak tolon si tangan tak bedung ni..huhu..konon nak buat bunga simple2 je..tapi da cube2 x berjaya..agaknye..memang kene beli yang da siap je laa kot ek..huhu..1 month to go..kne gigih if nak buat jugakkan..sape ade tutorial bunga pahar gantung ni..sile laa roger2 ye..lalallalal~



 makanya..begitulah idea cengkonon saya nak DIY tu..
tapi bukan idea asal saya pon..saya cume olah sket 
bagi x nampak same sangat..same sikit je....hihhi~
jangan mara naa..
time kasih ye blog b2b/bbf yg banyak share idea dengan pembaca..=)




p/s: semalam ayah bagitau.."kak ikin..tadi kadi tepon..time nikah ko nanti pukul 2.30 petang tau..die tgh susun schedule..pastu die pesan..jangan lupe anta borang.." adeh~~


~ ali & anis~


HAPPY WEEKEND SUME!!!




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~Update laju-laju~

Assalamualaikum...
hye sume!!
windunye nak bebel2 n update progress majlis angan2 saye..
huhu..akan ku cari juga satu masa yang sesuai nnti..
sabar naa..~

Now progress laju2 pasal majlis angan2..

cikkin bersama Mummy (tukang sponsor hantaran) sedang gigih menyiapkan deko hantaran..
nnti kite cite panjang2..ye..=)
idea kitorang share and try test mane yang sesuai...
yang gubahnyee Mummy, Mama, Ibu, Umi,& Aunty..
Cikkin tolon runner bli barang je..
sbb cikkin tangan x bedung..hehe..
gile x aci kan..tp apakan daya..ibu pon x sampai ati nak suro cikkin buat..
sbb kang memalukan majlis die..hantaran x jadi..hahahaha..
inspirasi hantaran dari SINI dan SINI ..
(agak2 korang mesti boley agak camne rupebentuk hantaran cikkin kan..=)

lagi sebulan lebih..bunga pahar gantung untuk 100 biji (betul x penjodoh bilangan tu?)
konon nak buat sendiri..tapi tak start2 lagi..
suke ribbon buttonaire Puan yanie tu..
agak2..sesuai transform die untuk jadi bunga pahar?
hmm..cost + time kene konsider..adehh~

projek innershine..da potong2..tampal je belom..
macam cikkin bagitau dalam entry dulu2..
inspirasi prejek innershine dari SINI


ni kot projek penting yang perlu disiapkan..ade projek laen..
tapi tak tau sempat ke x nak buat..if sempat & bajet cukup..akan diteruskan..
if tak..x pe..nanti share the idea je..huhu..(if ade laa..)

ok laa..nak cambung keje..bos da pandang2 jeling2 sbb window computer da bukan yang sepatutnye..=)
sebelum tu..meh tengok gamba ni pulak..*wink*


saye suke gamba ni..=)



p/s: yang lain2..boley terjah FB ni k..x de dah nak teaser2..
en photog & en tunang da tepek kat FB siap2..sume da tengok..
so..korang pon boley layan skali k..ngee~ =)



pssst..semakin hampir..moga dipermudahkan urusan..amin~







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy 1st Engageversary!!

Assalamualaikum..


 
Post ini dituju buat en tunang tersayang..

10 4 10 ~ 10 4 11
HAPPY 1st Engageversary en tunang..!!
walaupon x de istilah ni..saje nak buat jugak..hihi..

pejam celik..da setahun ikatan ini terikat..
bermakna kurang dari 45 hari lagi ia akan tersimpul..
moga ia takkan terlerai..

terima kasih kerana selalu ade bersama..
terima kasih kerana selalu cuba merealisasikan impian..
terima kasih kerana selalu berusaha mengubah dan berubah..
terima kasih kerana selalu cuba menerima baik dan buruk saya..
terima kasih kerana selalu ada untuk nasihat dan menasihati..
terima kasih untuk segalanya..



 


Ku cintainya kerana cara dia
Sungguh berbeda dari yang telah ku jumpa
Renungan dia tulus merasuk jiwa
Hingga terasa terus ke hati
Ku cintainya kerana kesungguhannya
Bukannya kata-kata semata-mata
Perwatakannya mengatakan segalanya
Buatku percayakan janjinya
*
Ku akui aku menggilainya
Ku akui aku menyintainya
Kisahku kisah dia
Cerita yang sama
Setiap detik hanya dia
**
Ku akui aku mengaguminya
Ku akui aku menyayanginya
Sungguhnya ku akui ku perlukan dia
Segalanya kuserah kepada dia
Cintai dia bersama mimpi-mimpinya
Cintai dia juga segala caranya
Cintai dia bersama keanehannya
Cintai dia hanya dia

Ulang *
Ulang **



p/s: 

juga untuk Elya & pasangan ..
SELAMAT PENGANTIN BARU..
moga kekal sampai ke hujung nyawa..

juga untuk my senior..Sis ReneeMeow..
Selamat menjadi tunangn orang..
moga semuanya berjalan lancar..
(psst..engageversary kte same..=))




 

pssst..baik lambat dari tiada..moga mereka sentiasa berkongsi kegembiraan..=) 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mode:: HAPPY..!! (^_~)

Assalamualaikum..
It's Friday!! kawan2..
pejam celik pejam celik..dah habis da seminggu kan..
bermakna..cikkin ade belih kurang 7 minggu lagi..
untuk tiba hari angan2 tu..wuwuwu..

ayah ibu da mule risau..
pak cik makcik pon da mula risau..
sepupu sepapat, adik beradik..pon da mula risau..
cikkin?? redah je~ huhu..

ibu & ayah risau pasal rumah tak kemas, perabot tak beli, food testing x buat, kad jemputan belum tengok..tapi cikkin da bagitau..jangan risau..WP cikkin da siapkan sume pasal majlis..pasal rumah..abang & adik2 da janji nak kemas nanti..pasal perabot??

hihihi..da x perlu risau lagi! sebabnye..semalam da pegi tengok & book terus..muahaha..
perabot yang biase2 je..tak jadi amik perabot angan2 kaler putih..sebab tak de offer..hihi..tapi x pe..janji boleh pakai..tak cepat rosak..nanti pandai2 laa mintak tolon Anong (kakak yang nk sponsor deko bilik) mix & match kan bagi nampak cantik bilik perantin nanti..=)
pasal nak masukkan almari ke x? nnti kite fikirkan balik..huhu..

Alhamdulillah..da selesai lagi satu perkara..ibu ayah pon kate.."da ringan sket kepala kitorang..selagi x beli perabot ko..kepala ni asyik pening je.."...hihi..itu laa yang Happy tu..hee~ saya memang sangat suke katil saye..(yg penting katil kan..hihi..) tapi maaf laa..lupe nak bawak wire tranfer gambar katil..huhu..len kali laa ye...=)


so..rentetan dari post 2 month to go..da boley tanda progres yang x siap lagi tu..


  1. bunga telur for nikah --> ibu da setelkan
  2. bunga telor for sanding --> belom lagi..konon nak DIY..but x tau sempat ke x..=(
  3. deko bilik --> anong
  4. deko gift untuk kawan2 -->  idea da ade..da potong kain n reben~ inspirasi here
  5. doorgift untuk nikah & cukur jambul --> blom cari
  6. deko hantaran--> da komfirm deko..sedang gigih membuat bunga..=p
  7. skrip MC --> bagi cik uya love story & tentatif by April -->belom
  8. list jemputan --> on going

yang urgent!!

  1. map taman botani --> da dapat..thank to my fren Adila..=)
  2. comfirm hotel -->da book..nnti comfirm balik..
  3. comfirmkan gimik --> da book..belom baya depo
  4. borang nikah --> en tunang part da setel..cikkin nye..next week
  5. perabot --> dah!!


catatan aktiviti hujung minggu ni..

  1. nak setelkan bunga hantaran..
  2. beli polisterin, kain, bunga, reben
  3. cari sejadah, tudung --> if sempat
  4. pergi kenduri cousin kat seremban --> if sempat lari pegi kenduri elya plak..nak pegi!!
  5. pegi fitting baju --> dah bape kali pegi..x dapat2 lg fitting..huhu..



hope planning berjalan lancar..hihi..=)
lagi satu yang membuatkan cikkin happy..
sebab pagi2 ni bukak blog en tunang..
die bwat entry sweet plak..senyum je dari tadi..hiihi..
walaupon terlmbat bace..tp sy sungguh terharu..=))
thank you sayang..i'll be the same..sampai bile2..insyaallah.~ 
 

 
 
 
~pssstt..alhamdulillah...semoga cepat sembuh sayang..~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ibu VS Idea Bilik pengantin~

Assalamualaikum..
hye sume..
banyak mende nak cerita..
(cite pasal progress preparation..pasal idea hantaran..pasal bunga telur..)
tapi x jumpe mase sesuai untuk mengarang..
hanya aktif mengomen & bertanya di BBF group je..
ni pon curik mase jap nak update..
hihi..

semalam cikkin kemas bilik..
bukan kemas ape pon..susun2 barang yang berterabur..vakuum and tukar cadar je..
hihi..lame betul da x mengemas..sejak operasi buat bunga tisu dijalankan di rumah akak..hehe..tapi smlm excuse sbb balik lambat..pastu cam penat..tapi tgk blk macam ape je..tu yang berkemas..tgh2 kemas..ibu tanye..

"kin..perabot bilik bile nak beli? tinggal 2 bulan je lg ni..~" 
(cikkin ingt x mo beli..tapi ibu nak jugak..)

pastu ibu tanye pulak..
" da amik ukuran bilik..katil..almari..sume da? kang nak beli perabot terbesar pulak.."
(cikkin assume da..agak2 je..hihi..)

pastu cikkin plak tanye ibu..
" bu..kalo da beli perabot nanti..almari tu kite masukkan kemudian..boleh kan..lapang sket.."

"eh..mane boleh..ape pulak rupenye bilik pengantin x de almari..mane nak gantung baju yang da gosok tu..baju pengantin lagi.."

"penyangkut kan ade..amik penyangkut ibu yang kayu yang tinggi tu..cantik~"

"kang org masuk tgk bilik tengok  x de almari.."

alahai..ibuku..kenapa laa difikir ape orang nak kate..majlis kite..rumah kite..bilik kite..tak salah kot kan ikut cara kite..design kite..cite rase kite..kalo cikkin cakap bilik kecik..tak pe laa almari tu letak luar dulu..nanti mesti ibu kate..

"kan ibu da suro tambah bilik..x mau.."
(ibu..cikkin bukan x mau..membazir je..x pe laa..untuk sehari tu je nk nmpak cantiknye..lepas tu..boley je kitorg dok berhimpitnye..hhihi..<--bajet baik..)

last2..cikkin cakap kat ibu.." ok x pe..nanti kite tanye photographer..diorang nak amik gamba tang mane..camne..sesuai x susun perabot tu..sempit x..ok?"

huhu..now tgh cari alasan yang sesuai nak convience kan ibu..supaya jangan dengar org cakap..sebab tak mo masukkan almari dalam blk pengntin..~

kalo di ikutkan hati..mau saja perabot bilik pengantin tu nanti camni..

SANGAT teruja if dapat katil camni..pastu ade sofa kat tepi..deco sume putih..aduh..feeling english dok atas katil tu nnti..hihi..=)

tapi..kene ukur katil di bilik sendiri kan..hehe..bilik tu kecik je..tak sesuai..kang masuk bilik je..sume kene dok atas katil..hehe..so deco bilik simple kat bawah ni..boley di consider..mainan warna tu yang nampakkan bilik tu menyerlah kan..=)


en tunang suke camni..=)

camni pon ok kan..simple..
if yang kat atas tu x nampak cam  ala2 bilik pengantin..tabur2 laa roses patels ..comfirm harum je bilik..haishh..x saba pulak nak dok kat bilik pengantin..hehe..

letak bantal2..

tabur petals kat sume bilik..hehe..

p/s: progress bilik..(anong sponsor)
  • langsir- (da ukur..belum tempah)
  • cadar - (da ade..recycle)
  • bantal2 kecik - ( belom beli)
  • perabot - (belom beli <-- ni yang ibu bising ni..=))
  • lampu meja (da servey kat IKEA..nnti beli..)
  • bunga2 - (anong beli..)




sume pon belom..huhu..kurang dari 2 bulan lagi..insyaallah sempat kan..ke perabot x sempat nak siap nnti eyh..huhu..~

maaf laa terpanjang..excited plak membebel..~lalalala~




ppsstt..ukurlah katil di bilik sendiri..maaf ibu..bukan nak lawan cakap...~




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS