RSS

Pre Wed Shoot recommand pliss!!


 Assalamualaikum..

hye sume..
*winnk*
ptg tadi en tunang call..
die bg green lite utk pre wed shoot..
(sukeee...!)
tapi kne cari sdiri..
huhuhu..~
ade sape2 yg boley rekemen kan..

kriteria:
bajet below 3 hundred..
gamba cantik..
boley instruct kitorg yg kayu balak ni..



thanks ya..~ 

happy prepairing b2b..(^_~)



ppssstt..suke!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Update!! update!! Meet the WP #3

assalamualaikum...





hihi..*wink* alhamdulillah..last saturday..cikkin & en tunang pegi sh alam jumpe dgn our lovely WP..untuk amik ukuran baju nikah..and tgk baju nikah en tunang yang da siap..tapi x mo cube..katenye nak cube skali ngn bj cikkin nanti..hoh..bole pulak..pastu bile nak suro simpan & cube kat umah pon tak nak..hihi..ape2 ajela..

baju kami biasa2 saja.. x de yang berlebih.. hanya baju melayu cekak musang dan baju kurung pahang untuk persalinan nikah.. tiada sulam.. tiada manik.. s.im.p.l.e.. but kami suke.. lagipon kami ni jenis yang segan nak pakai bile baju terlebih meriah..so..untuk keselamatan..supaya baju nikah nnti boley diulang pakai..we've decide untuk buat yang paling basic..lagipon bajet x besar..so kne sedar diri..hihi..=)  hmm..ade jugak laa family yang buat muke..erk..time kitorg cite pasal baju nikah ni..tp setelah diterangkan konsep dan keadaan sebenar..mereka faham dan terima..becoz we r the bride &  groom..

then, kami pon da tgh sketch untuk mini pelamin, tq tag, walkaway majlis angan2 nanti..hoho..ni adalah antara perkara yang cikkin x saba nak tengok hasilnya nnti..ye la..walaupon bile kite da serah kan sume pada cik WP ni and kite percaya dia tak kan rosakkan majlis kite ..but kite as perantin mesti ade rase risau and tak sabar nak tau ape die buatkan untuk kite nanti kan..hihi..tapi bile da tengok sketch aritu..da rase lega..saya yakin dia akan buat yang terbaik..walaupon cikkin berbajet kecil..huhu..thanks ya cik puan WP..=)


sorry laa..x de gambar sbb terlalu excited..haha..*tipu* sebenarnye gamba sikit2 ade kat en tunang..nanti kite cite2 balik k..nak sambung buat keje..=)



p/s: thanks cik puan farahfatihah coz add cikkin join group..meriah2..bnyk info sharing..=)





pssstt..ukur baju di badan sendiri..kelak akan suke dengan hasilnya..loved..=)








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Update Checklist lagi..~


assalamualaikum..

salam jumaat..just nak update checklist cikkin..kot ade lagi yang tertinggal..=)


 
  • TARIKH - comfirmed
  • TEMA - comfirmed
  • TEMPAT - comfirmed 
  • KAD -
    • guest list - on going..collect alamat
  • NIKAH
    • kanopi -
    • Catering - Ayah (will follow up)
    • mini pelamin -
    • make up-
    • baju nikah -
    • tudung - BELOM 
    • kasut - BELOM
    • bunga tangan -
    • doorgift - BELOM (huhu..da decide..tapi x cari lagi..)
    • bunga pahar - BELOM (tunggu layout mini pelamin takut off theme..)
    • alat merenjis -
    • bantal nikah x 2 -
    • meja nikah x 2 - 
    • legal document - (setel time cuti sekolah blan 3..insyaallah)
      • Kursus kahwin - DONE
      • Borang nikah - dah download..belom isi
      • HIV test - Belom amik borang
      • kadi - ayah da hello2..=)
      • 2 saksi - ayah cari
    • hantaran
      • barang - 50% setel...selebihnya on going..still searching
      • deco - BELOM (tunggu mummy cuti..sbb die nak sponsor..*suke*)
    • baju family - kain dah beli..belom tempah
    • pengapit - Perempuan - dah / Lelaki -belom
  • SANDING
    • kanopi -
    • catering -
    • pelamin n & deco - 
    • alat merenjis
    • meja makan beradab
    • make up
    • baju sanding
    • tudung - BELOM (tunggu baju )
    • kasut - BELOM (tunggu baju)
    • bunga tangan
    • aksesori
    • bunga pahar
    • doorgift
    • guest book conner
    • cake cutting table
    • cake - anong sponsor
    • PA system - 
    • Pengapit - belom setel
    • baju family - belom setel
    • flower girl / balloon boy - anong / mummy sponsor
  • BILIK PENGANTIN
    • Perabot - BELOM 
    • langsir & deco - anong sponsor *suke*
    • cadar - recycle
  • OP - da baya deposit
    • 2 majlis covered
  • OV - da baya deposit 
    • 10 lagu - belum send (tgh finalized)
    • 2 majlis covered
  • LAIN - LAIN
    • khatam quran & cukur jambul putera
      • group marhaban & ustazah - ibu
    • Pre wed shoot - en tunang (if ade..)
    • Honeymoon - en tunang (if ade..)
  • BERTANDANG
    • serah sume pada my FMIL..hihi.. =)

rase-rase ade yang tertinggal lagi x? hmm..perlu rase ape ye? huhu..oh lupe..yang xde tanda tu..insyaallah da setel..saye serah pada cik puan WP saya..harap yang terbaik..alhamdulillah..lagi 3 bulan 3 hari..perlu setelkan part bilik & doorgift untuk nikah..juga untuk mencantikkan diri...yang lain2 kite berserah..hihi..=) 


p/s: cikkin tau ramai rakan2 yg beli perabot kat famista..boley tau kamu punye feedback? best or x best..hihi..thanks ya..=)


 sebelum tu..meh layan lagu ni..hihi..






pssstt..ade hikmah disebalik kejadian..moga yang terbaik untuk kite..kerana Dia Maha Mengetahui..aminn~





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

RINDU...~~

assalamualaikum...


cikkin rindu laa kat sorang cik kak ni...
walaupon die dok dekat je..
dalam daerah yang sama juge..
 tapi selau x de mase nak g jumpe die..
huhu..
tapi x pe..cik kak..nanti cikkin datang jenguk n maen dgn kamu ye..
be agood gurl ya dear..=)


my lovely princess..

ni laa cik kak tu..x lame lagi akan dapat adik..kesian die..kecik2 da jadi kakak..
tapi tak pe..abang2 die sume sayang dia..=)



p/s: sape boley tolon lukiskan org lidi ?? nanti kite blanje makan..mau? 
huhu..=)




pssst...waiting for the rite time..~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

CONTEST MESTI MENANG!!!! by cik tatie...

assalamualaikum.. 

arini cikkin nak try join contest Cik Tatie pulak..
macam best je contest die..jom join jom..hadiah pon menarik kawan2..
nak tau ape?

Hadiah Utama
-wang tunai bernilai rm250
-2 keping tiket wayang di Cathay Cineplexes Platinum Movie Suite
-1 hadiah misteri

Hadiah Tempat Kedua
- sepasang kasut dari HEY GILFRIENDS
- sehelai baju dari MNG
- Wang Tunai rm50

dan
5x hadiah saguhati misteri 


haaa..best ke tak best tu?
untuk join contest tu Cik Tatie suro kite google or reka pelamin idaman kita, baju pengantin impian kita, and konsep hantaran impian kita..hmm..mudah ke? ke tak? tapi.. kalo kreatif boley laa skatch kan ape yang kite impikan..if tak..google je laa cam cikin ni ha..hihi...lets start..
********************************************************************* 
bismillah..
"Perkahwinan saya lebih lengkap dengan adanya pelamin, hantaran dan baju ini kerana......dengan memilih konsep garden or dalam taman sebagai tema hari angan-angan saya...perincian bunga tidak dapat di pisahkan..oleh itu.pemilihan pelamin, baju dan hantaran idaman saya..haruslah mempunyai perincian tersebut dengan di olah sebaiknya dan menjadikan ianya..tampak gah bila bersanding (pelamin)..cantik pabila dipandang (hantaran) ..dan terasa menang pabila memakainya (baju) ...(erm..terasa glamer bile memakai pon ok..hihi..) namun..tak perlu yang serabut..cukup hanya yang simple but kite boley rase seperti dalam tema.."

okey..mari kita mulakan dengan...

Pelamin Idaman  
pelamin nan indah yang lain dari kebiasaan..

Lihat..pelamin hasil sentuhan Arjuna Cipta..yang tampil dengan kelainan..pelamin yang tidak sarat..kemas..dan tak jemu dipandang..biarpun simple..dengan hanya hiasan bunga dan chendelier..but it's stunning..dan ia sangat sesuai dengan konsep secret garden saya and I'm lovin' it!!!


Baju Pengantin Idaman
I heart this baju!!

terasa bahagia bak puteri jika dapat memakainya..baju rekaan Syahrir Nurdin ini amatlah sesuai dengan konsep pilihan saya..dress putih dengan perincian patched rose..beserta cover bulu-bulu dan aksesori di kepala menampakkan idea yang fresh dan lain untuk persalinan di hari angan2 yang bertemakan garden/taman...


Konsep Hantaran Idaman
sudah biasa..tapi tetap menarik..=)

 untuk menaikkan mood garden yang dipilih..saya sukakan konsep hantaran yang menggunakan fresh flower seperti ini..perincian bungaan pada hantaran ini membuatkan mata tak jemu memandang..walaupon simple dan sudah nampak biasa..tapi dengan pemilihan bunga yang pelbagai jenis dan warna..membuatkan ianya tampak istimewa..*suke banyak kali*



justeru..begitulah adanya majlis perkahwinan impian cikkin..pada yang masih tercari2 konsep or design bagaimana..boleh laa realisasikan majlis anda seperti ini..jika tidak pon tak mengapa..lain padang lain belalangnya..lain orang..lain pandangan nya...hihi..


p/s: ok tak cik tatie? membantu anda x? hihi..saje try..alhamdulillah jika rezeki itu milik saya.=)



pic credited to:
  • http://arjunacipta.wordpress.com/
  • http://syahrirnurdin.blogspot.com/
  • my dear fren Aida..for the hantaran..(maaf x sempat tanye siapa yang buat..=))


akhir sekali..banner rasmi contest ini..


http://berkatalahdia.blogspot.com



pssstt..si dia mau buat surprise? huh..verangan..=)..pape pon harap semoga semua berjalan lancar..amin... ~~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~ itu lah sayang..(^_*)~~


assalamualaikum..

just nak share lagu ni..Itulah sayang..
lagu Allayarham Tan Sri P ramlee..
tapi da di barukan oleh The Ramlees (Yuna, Mira, Liyana & Najwa)
cute..(^_~)

ENJOYY!!


The Ramlees - Itulah Sayang..~

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra



source: Lirikami








psstt..windu plak kat en tunang..hmm.."masa berjauhan..apa nan di kenang..bila difahamkan.."mungkin itulah sayang..hihi..*gedik sket*




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

weekend....yang berbaloi2..!! - episod 2

assalamualaikum..
hye sume..

yeayy..kain untuk family da setel!!
sabtu & ahad cikkin di penuhi dengan misi mencari kain..

actually..sabtu tu tak de plan pon nak pegi cari kaen..plan asal cari kaen pada hari ahad..konon boley gune whole day unuk hunting..tapi oleh kerana Anong ade hal..so die pakse kitorang pegi sabtu jugak..walaupon die keje...jadinye..start hunting pkul 3.30..dari Jakel..ke Gulatis..kemudian ke Madras..


dengan inspirasi dari picca di atas..maaf saya tak ingat amik pic dari mane..tapi saye terjumpe gamba yang sama dari blog sis Renee: Real Wedding Syukri + Sarah.. cikkin decide konsep baju family nanti plain camtu..tapi x semewah begitu laa...biasa2 je..tapi saya puas hati kerana mereka setuju dengan kehendak saya..hihihi..tapi warna bukan kaler itu laa..(akan diceritakan kemudian)..semua kaen untuk family ni cikkin cari kat Gulatis..coz gulati's yang sale time tu..jakel x berapa nak sale plus x de seperti yang di cari..huhu..untuk kain songket kitorg cari kat Madras..kedai india..baru tau banyak songket dalam tu..cume bau yang tak tahan..*ampun*


untuk baju pengapit..cikkin cari inspirasi dari hasil reveal Pn Liyana (SCR) pasal his Maid of honor and Groomsman..cantikkan bila mereka (si pengapit) pon pakai matching2 camtu..suke sangat dgn songket 2 tone tu .. siap tanye die cari songket tu mahal ke tak..tapi x jumpe pule songket camtu.. x de rezeki nak bagi kat pengapit..may b akan cari jugak untuk pakai sendiri nanti..hehe..sape terjumpe songket sebegitu..share ngn cikkin eyh..hihi..sekarang tinggal nak tunggu mereka tempah..kalo da beli tapi x sempat tempah..x best jugak kan..hope ade lagi yang nak terima tempahan..=)

ni Anong saye..=)

posing ala2 g shopping kat bandung..padahal..hihi..=)

si kecil Anis: "cikkin..cepat laa berat ni.."


oleh kerana..da lame family x buat kenduri kahwin..so kali ni mereka terlebih excited..hihi..cikkin lagi laa excited kan..tu yang posing ala2 shopping kat oversea tu..lagipon kalo x de kendurii..x de nye kitorang nak terjah jalan TAR tu..huhu..=)
eyh lagi satu..langsir pon da setel..3 minggu siap..cari kain & tempah di Tewah @ Giant Taman Permata..kain cantik..harga pon berpatutan..

alhamdulillah..selesai..hasilnya..

  1. kain seragam family untuk nikah - DONE
  2. kain family untuk resepsi - almost =)
  3. kain pengapit perempuan - DONE 
  4. Langsir - DONE

p/s: next mission: sambung cari barang hantaran + deco hantaran


psstt..bukan mudah puas kan hati semua pihak..lebih2 lagi bile perlu gunakan khidmat mereka..kadang2 perlu bertegas..tapi pape pon harapnye semua berjalan dengan lancar..insyaallah..~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bersediakah anda??

assalamualaikum..

entry pasal memahami peel suami / bakal suami..
thanks Pn xora dengan entry yg bernas tersebut..=)
bile bace tadi..terdetik dalam hati untuk tanye diri sendiri..
" dah bersediakah aku?? "


ye la..banyak perkara yang kita x sama..
tapi bila dah berlaku nya akad..
maka akan bersatulah 2 keluarga, 2 cara hidup, 2 rasa hati dan segala yang sepatutnya bersatu..(cheewaah)
erk..huhu..sepanjang beberapa tahun bersama  ni..
rasanya da boley baca ape yang en tunang suke and tak suke..
but banyak je mende yang die tak suke cikkin suke buat..huhu..
bukan niat nak menguji..tapi ntah laa..
kadang2 tu da lame tak buat pon akan terbuat juge mende yang dia tak suke..
contohnye : en tunang seorang yang punctual..tapi cikkin kadang2 selalu terlambat..(hhihi..kadang2 selalu = selalu ok!!)

boleh kah dia terima kita seadanya? hmm..cuak pulak rase kan..
ye la..masa couple tak duduk sebumbung..
boley lagi nak excuse if terbangun lambat..
bila da duduk sebumbung nanti..
camne laa agaknye..hihi..
moga segalanya di permudahkan..
dan rasa kasih sayang ini x tak terpadam hanya kerana mende yang tak sepatutnya..amin~

 Tapi rasanya jika kita dapat memahami dan menjalankan tanggungjawab sebagai suami dan isteri dengan sebaiknya..berlandaskan syariat-Nya..insyaallah sume akan selamat kan..mudah-mudahan..=)


 Antara peranan dan tanggungjawab isteri :
1. Isteri perlu menjaga kehormatan diri mereka terutama apabila suami tiada di rumah.
2. Patuh terhadap arahan suami selagi ia bukan arahan untuk melakukan maksiat.
3. Memberikan kasih sayang kepada suami dan anak-anak.
4. Menjaga kebersihan rumah dan kesihatan diri dan anak-anak.
5. Menyimpan rahsia pergaulan dengan suami.
6. Tidak meninggalkan rumah tanpa izin atau pengetahuan suami.
7. Berhias serta menjaga kesopanan buat tatapan suami dan tidak untuk orang lain khususnya apabila berada di khalayak ramai.

Antara tanggungjawab yang perlu dipenuhi suami ke atas isteri dan anak-anak mereka:
1. Menyediakan tempat tinggal dan makanan kepada isteri dan anak.
2. Memberi nafkah batin termasuk bergaul dengan isteri secara baik.
3. Melindungi isteri dan anak-anak berkenaan dari segi keselamatan dan kesihatan mereka.
4. Melindungi maruah dan harta benda keluarga.
5. Membimbing isteri dengan ajaran Islam dalam mendapat keredaan Allah s.w.t
6. Mendidik anak-anak dan memastikan mereka mendapat pendidikan yang sempurna.
7. Menjadi penasihat dalam menyelesaikan masalah yang menimpa keluarga dan jiran tetangga.


p/s: cikkin tau banyak lagi tanggungjawab yang akan kite perlu laksanakan dan pelajari setelah berumahtangga..ini hanya sebagai basic persediaan menempuh alam perkahwinan..bak kate pn xora: pembelajaran sepanjang hayat..kita takkan pernah berhenti belajar sesuatu yang baru setiap hari..=)



pssst..da 2 orang da tanye.."da ready ke ko nk kawin ni? perangai macam budak2 je lagi..adehh..hihihi =)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

K.R.U in da hoousee!!

assalamualaikum...
selamat hari jumaat sume..=)

pagi tadi pegi keje dengar radio HotFm..
ade KRU in their house..
fuiyooo...da 19 tahun da mereka di bidang seni ni..TAHNIAh!!
dulu kecik2 minat gile ngan diorang..siap cikkin n cousin (Yann) pilih nanti besa nak kawen dengan sape..hahaha...sengal je dulu2..korang penah tak wat camtu? main pilih artis cekonon nanti besar nak kawen ngn diorg..hihihi...=)

jom layan video clip merekaaa..=)

 
 
 ok da..jom buat kerja..
da hari jumaat baru bersemangat buat kerja..
yEAHH!!


p/s : misi hunting barang seterusnya akan diteruskan weekend ni..yeayy..harap boley setel secepat mungkin..!! chaiyok2!!



pssstt..saya sayang tunang saya..moga rasa ini kekal mekar sampai bile2..insyaAllah..=)




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: Mereka sudah :: si cantik Fati & si cute Lala

assalamualaikum...
owh harini cikin nak review majlis Raikan cinta mereka..
majlis Puan fati & Puan Lala..

sorry ye cik dba..lambat kite update..semalam x sempat..hhihi..
cikkin pergi majlis mereka ni dengan cik dba..rakan servey saye..hihi..
pastu cik dba plan ngan kina..maka..terjumpa la Kina & Pudin sekali..
and kitorang pegi laa together2 dua dua majlis tersebut..=)

moh kite tengok gamba je ye..x pandai laa nak cite pasal majlis orang..
da name nye majlis kahwin..memang sume nye cantik di mata saya..
hihihi..


Cik Dba sedang menulis guest book Pn Fati..=)

Masuk2 entraance ni...diorang letak meja guest book yg cute ni..

cikkin & kina..1st time jumpe ratu contest..=)
 
Pn Fati & husband: Tahniah!! Selamat Pengantin Baru !!

yang ni plak dewan LLM- majlis Lala

Pasangan bertuah :si manis Kina & si pemandu laju Pudin..haha..jgn mara eyh..=)

Jumpe Yumie kat cni..nice meeting u..=)

KAMI..sedang menunggu giliran amik gamba dengan pengantin..=)

Lala:.kamu cantik..=)

cik Dba bersama Lala..

Selit gamba resepsi Ryna & Paan..=)

buat Kina & Yumie..nice meeting u two..1st time join wedding blogger..rase mcm..erk..x pe ke pegi ni..hihi..nasib laa ade gang..kalo sensorang..mau duduk dalam kete je cikkin walau da sampai..hihi..

buat pasangan pengantin..
selamat menempuh alam perkahwinan dengan sabar dan penuh kasih sayang..
moga ikatan kalian bersama pasangan akan kekal sampai ke syurga..
insyaAllah..amin~




pssstt..hari itu semakin hampir...perlu bertindak lebih pantas..wish me luck..!! =)




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography~~


assalamualaikum.. 
 owh..harini cikkin rase bersemangat even sampai lambat sket g ofis tadi..
entah laa..kenapa pon x tau..rase mau senyum saja..=))
oleh itu..arini cikkin nak jawab tag..mane tau rezeki..ley dapat adiah..hihi..
kali ni oleh cik kitakesitu pule..tapi tag kali ni best sket..
coz kalo jawab dapat adiah..
worth  rm 150 tuu...sape nak bagii..? meh tgk banner kat bawah ni..


eyy..macam tau tau je kite tengah cari sponsor untuk amikkan gamba pre wed kite..hihi..hmm..nak try juge laa..kamu yang laen mau try?? moh lerr..boley g tengok kat blog penganjur contest kat SINI

syarat2 penyertaan melalui blog:
1 ) Buat satu entry berkaitan contest ni. ( CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography ) & letakkan banner contest di entry dan sidebar anda.
2 ) Dalam entry tu, tulis SEBAB kenapa anda harus dipilih untuk menang PHOTOSHOOT PERCUMA ni. Dan juga, tulis TEMA dan shoot macam mana yang anda nak. Kalau ada contoh gambar lagi bagus. Contoh : Photoshoot couple, potrait, keluarga, kawan ataupun apa2 sahaja :)
3 ) Link kan blog ni dalam entry anda.
4 ) Diwajibkan follow blog ni untuk mendapat tahu updates terbaru tentang contest ni & kalau nak LIKE page Faridism Photography di SINI pun boleh :)
5 ) Tag minimum 3 orang kawan dan make sure kawan anda tahu yang dorang kena tag.
6 ) Tinggalkan link entry contest anda dalam komen dibawah.


***********************************************************************
 
 haa..da bace syarat..moh kite try jawab tag ikut syarat..=)

1. tajuk entry..sile baca..betulkan..tengok banner kt atas dan belah kiri blog yg kamu baca..
LIKE facebook fanpage pon suda..yeayy!!

2. SEBAB kenapa saya harus dipilih untuk menang Photoshoot Percuma ini adalah kerana..saya ingin mengabadikan kenangan kami untuk tatapan dimasa hadapan..ye laa..walaupon sebelum ni kami ade juga bergamba kenangan..tapi amik gamba sendiri..tak berapa nak cun..hihi..and walaupon pihak Faridism tak bagitau jenis photoshoot yang die nak tolon amikkan..but cikkin nak wat as pre wed shoot jugak..oleh itu..jika pihak Faridism yang best ni sudi nak menaja..lagi laa best kan..cun lagi..boley jugak buat hias bilik perantin ke..or letak kat banner ke.. (mesti letak~) wat tambah deco walkaway ke (memang da ade idea..*wink*)  dengan gamba2 pre wed ala2 yang gedik2 sket tu.. (sket je ok..!) ..tak ke best?? lagi satu..beley jugak save bajet sket kan..=)
TEMA?? hihi..da sebut kat atas tadi..nak wat Photoshoot Happy Couple For their Pre Wed Photo..panjang tak tajuk temanye? hihi..kalo boley cikkin nak create satu suasana bergamba yang santai..yang nampak kami as a loving, cute, best, happening and ready to get married couple..ha..amik..bulih kan?? hihi..=)


Belon: antara props yg boley digunakan..happeningkan kalo pandai pose camni..=)

Papan Hijau: props ni pon cun jugak..=)
Bff: kehadiran mereka akan memeriahkan lagi suasana..best!!

p/s: walaupon contoh ni untuk white studio..tapi x salah kan gune idea n pros tu untuk outdoor..kan2..=)

sumber pic creadit to..creativelitebox


kalo dapat photoshoot gune hot air balloon ni pon best!!

 3. link kan blog Faridism Photograpy ni dalam entry anda--> DONE..bulih klik kat sume perkataan Faridism..=)

4. Yess!! da FOLLOW Blog and LIKE FanPage Faridism Photography.

5. rakan2 yang kene tag adalah..
~ cikDba~
~ cik Kasut Pink~
~cik Cma~

6. ok..lepas post ni kite g tinggal kan link k..


T.A.M.A.T

semoga berjaya..=)



pssst..eyh da nak balik da..hihi~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy Birthday PUTERI!!!

salam..
arini kite cuti kan..
and harini juge Birthday anak buah cikkin..

Puteri Nur Kamilia 
15 Februari 2011



ingat lagi tahun lepas..time mummy die nak melahirkan die..
kitorang sume berkumpul kat hospital..
paksa mummy suro lahirkan puteri 
on 14th februari..tapi x berjaya..hehe..


happy 1st birthday Puteri..
moga puteri jadi anak yang baik..bijak..cute..
and dengar cakap orang tua especially cakap mummy and daddy..
tolong mummy jaga adik putera nnti ya..

 
loves
-cikkin-



psst..waktu itu akan tiba....=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Because You Loved ME...~~

salam..
:: mode:: gedikgedik manja..::
entry ni di tuju buat en tunang tersayang..
=)


saya sayang kamu..
because you loved me..
mari nyanyi bersama..




lagu ini untuk kamu..en tunang..<3
sempena our 10th celebration..
i'm everything I am..Because you love me...
moga kasih sayang ini kekal selamanya..amin~~





psst..doakan ape yang dirancang berjalan lancar dan mendapat keberkatan dari-NYA..amin~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

FREE Pre Wedding outdoor Shoot by LoveShutter !!

salam..
hye sume..
yeayy..cube tengok tajuk..*wink*

FREE PRE WEDIING OUTDOOR SHOOT!!

akhirnya...
ade juge pihak yang nak bagi Pre Wed Shoot for FREE..
betul..x caye..cube terjah kat blog LoveShutter ni..
die memang tulis FREE Pre Wedding Outdoor Shoot bagi bakal pengantin 
yang amik Wedding Package dengan mereka..
(huhu..bukan utk cikkin pon free pre wed ni..sob..sob..=< )
haa... tapi berbaloi2..rugi korang x grab..
cube tgk print skrin cikkin kat bawah tu..amik terus dari blog diorg..
p/s: jgn mara ye tuan punye..kite print skrin..=)

credit to http://chiqu3chill.blogspot.com/
 
haa..ape lagi..pegi jenguk blog LoveShutter tu tau..sebab nye..
Promotion (for wedding) ni akan tamat pada 1st March 2011..
sebarang pertanyaan boley email beliau di 

love.shutt3r@gmail.com

x yah kamu pening2 cam cikkin nak cari photographer Pre Wed pule..
huhu..sebab en tunang kate perantin bajet..die kene amik asing2..ye ke? huh
sebelum terlupa..eyh..diorang bukan amik gamba wedding je tau..laen2 event pon boley..macam konvo, birthday party, bachelor party, aqiqah..& etc..
so..cepat pi terjah eyh..cikkin nak sambung cari sponsor lagi..hihi..=)
"hurry!! just 12 couple entitle these promotion..."



p/s: 1st time ni  tolon reviewkan promotion..maaf ye kalo ade telebih or terkurang..kalo salah mintak tegur ye..=)





psstt...saling membantu..amalan mulia..hihi..=)






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS