RSS

~~tahniah & terima kasih~~



salam & hye sume...

semalam tiada update..juga tiada blogwalking..
kerana cikkin MC kerana muntah2 akibat termakan mee maggi goreng asli
haissh..abis lemah satu bada muntah x henti2..

tapi harini alhamdulillah da ok sket..
tapi still lambat update sebabnye..bnyk keje memandangkan esok cuti..!!


yeaaahhh!!! esok cutiiii!!!


so..memandangkan esok cuti..mungkin tiada update untuk 
hari esok..lusa..dan mungkin tulat..(sedey)
sebab cuti 3 hari..tiada la cikkin dapat menggunakan tenet di rumah.. 
tapiii!! mungkin juga akan ada update..jika berkesempatan..hihi..=)
(huhu..pelikkan..saye berblog ketika di ofis..ampun bos..<-- sila jgn tiru aksi ini..choii)



 di kesempatan ini juga..cikkin nak ucapkan tahniah & terima kasih kepada 
pasukan Harimau Malaya di atas kemenangan menjulang 
Piala AFF Suzuki 2010 malam tadi..
serta terima kasih juga kerana telah memberi kami cuti umum esok..
yeehaa...!!


 and also
happy new year sume!!
welcome 2011!!
goodbye 2010!!
let bygone be bygone..
lets create another chapter of ur life..
enjoy!!




psstt..all b2b..jangan lupe terjah pameran pengantin shah alam @ stadium melawati shah alam starting from tomorrow 31 dec 2010 ~ 2 jan 2010..mane tau bole terserempak..hehehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

geramm & excited

salam & hye...
harini sempat post short entry je..
aaarrgghhh...


tangan gatai nak cite pepanjang..
tapi apekan daya..tuntutan kerja sgt banyak..
jumaat ni dateline..
huhu..

geram (x dapat membebel di blog) 
excited (dapat menggoogle2)
=)



antara hasil carian sebentar tadi..


hmm..tu laa..sape suro menggoogle2 pagi tadi..jumpe kasut cantik..paperbag murah sket..coklat + pembalut..hmm..kan da x saba nk cite & berangan..huhu..adehh..(^_~)







psstt...sedang risau pasal ibu, ayah, adik, & sume family yg pegi penang aritu..macam2 dugaan diorg kene mase otw to penang aritu..petang ni baru diorg otw balik..hope diorg tempuh perjalanan yang selamat..aminn~~








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

salam...
heyy!!!

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yayyyy!



 jom..sape nak join klik sini 
hee~~
fiirst time nak try giveaway ni..
sape bertuah dapat hadiah ni..
Victoria's Secret & Telekung Travel 
yang ditaja oleh Itsy Bitsy Secrets

haa..menarikkan..
da lame da cikkin cari telekong for travel ni..  
mane laa tau kot2 bertuah badan..hehe..

kalo pemenang 1st dapat yang camni:

Pure Seduction Midnight Body Lotion + Body Mist + Telekung Travel
2nd:

Island Waters Body Mist + Telekung Travel
 yg ketiga pule dapat :

Telekung Travel

best x?? best kan..jadi cikkin nak tag KINA, Cma & cik kasut Pink..
jom try giveaway ni jom..
jomm laa....~~


owh ..kawan2..10 hari lagi tarikh tutup...6 januari 2011

jomm..join jgn x join..join jgn x join..



psstt...woowwyy..ramai gile org join..bertuah ke x ni kan..redah je..hee~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~share hadiah bithday..mau?? ~~

salam & hye ..
happy friday everyone..& also..
ho..ho..ho..Merry Chistmas pada yang menyambutnye..=)

mari kite lupakan kisah P.J.K semalam..
dan ceriakan hari anda dengan kisah hari ini..
Chillaxx!! ~~


********************************************************************

misi minggu ini..
pencarian @ servey barang hantaran mungkin akan disambung..
hehe..x menyempat..x pe..lame g..ade mase lagi kan..
tapi minggu ni kene tambah dengan misi mencari hadiah birthday..
owh..hoho..new year da dekat..bermakna..birthday en tunang pon da dekat..
huaaa~~
ade idea tak nak bagi ape?? 
buntu laa...(haha) sile bantu..~~
kenal lame..da mcm2 da bagi..tapi kali ni..mcm nak bagi special sket..
sebab 1st tine nak celebrate bithday as fiancee but last birthday as single (daa~~)
tapi bile intai2 poket..adehh laa...da nmpak jarang2 je plak..huhu
bile tibe ujung taun musti pening..nk bg adiah ape..26dec besday anong..1jan besday en tunang+dadam..
untuk anong & dadam da ade..utk en tunang ni ha...adoi la...

dalam kepale ni pk nak share je dengan en tunang beli adiah birthday nanti..heheh..
ey..tapi kan..ade x orang yg share hadiah birthday..?? *wink*
sebab..memandangkan birthday kami selang seminggu je jaraknye..kite share je laa kan..boley jimat..kalo share..bley aa beli adiah yang "ada-ada" sket..pastu yang bley diguna bersama dikemudian hari..(korang bley agak x? ape agaknye..=p)
hehe..boley gune sebelum @ selepas kawen contohnye..kan2..best kan kalo camtu..
special sket..lallala~~

hmm..tengah pk macam nk share adiah birhday mcam kat bawah ni ke..hee~~

berguna kan time madu bulan..kalo bulih share bli ni..=)

ke nak share beli ni..? sentimental ke sakit mental?? hihi

p/s: info: di atas adalah gambar cake..tapi sy inginkan sesautu yang nyata..hehe...
credit pic to : http://chepahcutecakes.blogspot.com


huhu..tapi ini adalah harapan syok sendiri..en tunang pasti x kan setuju..wuwuwu..=(


sebelum ni da pnah bg baju, tie, pen, bola, cap, perfume, bear, DIY frame (haha..x sangka pnah DIY =))pasni..ape ek..? tapi sekarang en tunang ade hobi baru..bela kucing & ikan..ke nak bagi ikan..atau ke nak bagi tag kat bobo (si kucing en tunang)..agak2 da special ke kalo bagi tag kat bobo bukan pada tuannye..heheh...eh..tuannye kene pakai tag kah??merapik..lallala..abaikan~~




ehem2..ade sape2 boley cadangkan tempat mkn yang menarik..tertarik..or yang penting best..tak mahal sangat..dan sekitar KL dan Selangor..hehe..thanks yaa..sangat hargai cadangan anda..



chill!!
happy weekend kawan2..=))







psstt..alhamdulillah..dapat jalani hari2 yang indah..=) tapi minggu ni kene tinggal..family sume pg penang..huhu..tapi malam ahad cikkin en tunang+ anong g tengok teater siti di alam fantasi..sape pegi?? bulih jumpe nnti..~~=)





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PJK a.k.a. Perempuan Jiwa Kacau

salam...
:: mode:: jiwakacau.abaikan.com::



" hati meronta minta ia dilepaskan..
diluah kan..
namun aku tak mampu..
hanya mampu di angan tanpa boleh disuarakan..
mungkin ini yang terbaik buat aku..buat kita..dan buat mereka..
harapan untuk mengadakan apa yang diangankan..
mungkin itu tidak mampu dilaksanakan..
tapi biar yang terjadi itu tidak akan diperlekehkan..
harapanku agar semuanya berjalan lancar..
berjalan dengan seadanya...
agar tiada lagi hati terusik..tiada lagi mulut berbisik.."



....its getting better.....





pssstt... selalu nye mmg kite kene luahkan ape yang terbuku..tp kadangkala..situasi tidak mengizinkn..or ape yang terbuku tu tak de ape pon..hanya mainan emosi..so..cara laen boleh laa mengarang sajak / pantu/ puisi..or wat so ever yang boleh membuatkan kite  berasa lega...(tips of the day..)





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~perihal HABIB & Hantu Kak Limah...lalalla~~

salam & hye sume..
sudah lunch? 
alhamdulillah arini mkn mee hoon sup yg default
(default kerana da tak tau nak makan ape..same je rasenye..huhu..)

PROMOTE!! PROMOTE!!!

actuallynye..tadi time nak turun makan..dapat forward  msg dari Anong

RM0.00-Jualan Cuci Gudang HABIB Ampang Point, 24 - 26 Dec.
Diskaun sehingga 70%+10% & potongan sehingga RM20/gm untuk emas 916. Jualan larut malam pada 25 Dec.Keterangan lanjut sila hubungi 0342522777

(tadi cari banner promotion..tapi x jumpe plak..huhu..ni pon ok laa kn..ampun..=P)



jom kite p terjah habib lagi..bagi rakan2 yang belum habis mencari barang kemas lagi..hee~~
 en tunang pon da bg green lite nk p lg..muahaha...sebab dgr cite nanti harga emas naek lagi eyh..jumpe di sanaananti k..



 **********************************************************************************



nak tanye..sape da tengok cite ni??





best tak?? huhu..feedback yang didengar macam best je..heheh..
sape tak tengok lagi??jom g tengok..jom..jomm laaaa ~~
malam ni cikkin nak g layan hantu kak limah ni..yeayyy!!
setelah sekian lama..=)
sape nak join?? moh kite g jusco..
heee~~







psstt...hmm..lebih kurang..antara kawan dan ..........?? boleh pilih x? agak2..~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~inspirasi hantaran # 1~~

salam & hye sume...
semenjak 2 menjak ni..kepale cikkin asyik berputar memikirkan
bentuk / deko hantaran majlis angan2 nnti..huhu..
setelah digodek2 dan berjalan2 di sana sini..
(maksudnya di sini..di alam maya..bukan berjalan kaki ye..)
ni laa antara hasil pencarian inspirasi deko hantaran yang menangkap mata cikkin..
moh kite tgk..

  1. Gubahan dari Arma Couture


eksklusif kan..=p

haa...sape je yang tak menangkap tengok deco hantaran ekslusif camni kan..
aritu ade sorang blogger (maaf saye x ingat mane letak link tu) die ade bagi tutorial untuk buat box tu..bulih laa try if barang2 yg diperlukan tak keluar dari tajuk (bajet) kan..huhu..

2. Gubahan dari DjariArtz 

Hantaran Dulang Kristal

macam same kan..tapi x serupa..yang ni pon memang laa...name pon kristal..mampukah dikau untuk membuatnya? malah menyewa sekalipon belum tentu ye dok..huhu...untuk tempahan je da rm250 per dulang..kalo 11 dulang..cube kire!! ...weee~~

3. Gubahan dari Syiraz Lil Cottage

Hantaran Cinderella Pumpkin

hehe..sweet kan..color combo pon sweet..sekarang da ramai pengantin gune deko camni as hantaran..nmpak sweet..ala2 dongeng cinderella gitu...with the tag line " they will live happily ever after.."

4. Gubahan dari SyazGift

Konsep garden "Bird Cage"
cantik kan.. cikkin penah berangan nak buat hantaran begini juge satu masa dulu..time sebelum tpk nk betunang n kawen dulu..hehe..tapi adakah hantaranku nnti akan seperti ini juge?? hmm...tunggguuuu...=)

(maap laa..sume pon hantaran mahal..(perasan je nk dapat..huh) tapi jika ada kesempatan ape salahnye..ye dok??)


5. Hantaran DIY

Hantaran Pn Xora
Hantaran DIY yang bermaksud..hantaran buat sendiri..ini antaranya..suke hantaran sepenuh hati macam dari pn xora ni..bile buat sendiri sentimental value tu tinggi ye dok..hehe..bertuah kalo dikurniakan bakat dan idea seperti pn xora..(bukan bodek ye..hanya rase kagum) ramai b2b rujuk blog die utk tips pelbagai tips menjayakan majlis perkahwinan dan laen2..memang sangt membantu blog beliau...=)

di bawah adalah list  rakan2 laen yang ade membuat tutorial mengenai bantal hantaran mereka ..laen orang laen cara + idea..tapi sangat kagum dengan mereka okayy!!

DIY bantal hantaran edisi KINA
DIY bantal hantaran edisi meeya



KESIMPULANNYA:
  1. pemilihan dekorasi hantaran kadangkala harus lah selari dengan tema (jika majlis tersebut mempunyai tema supaya majlis nmpak lebih cantik x de laa cacamarba..
  2. hantaran DIY kadangkala juga akan memberi kesan tinggalan yg mendalam bagi pasangan perantin..kerana nilai sentimentalnya yang tinggi..
  3. kadangkala juga..bajet yang tinggi untuk sedulang hantaran adalah agak membazir..oleh itu..cube cari pembuat hantaran yang berpatutan atau cari barang dengan harga berpatutan dan perlu sahaja (jika buat sendiri) --> lebih jimat buat sendiri ke X??
  4. kadangkala pabila melihat hantaran orang laen kite akan rase teruja untuk meniru seperti itu..dan anda akan dicop peniru (yeke?) tapi tahukah anda..bahawa..pabila anda menggbungkan gubahan hantaran 2 dan hantaran 2..ia akan jadi hantaran 3 iaitu hantara anda ..--> so tiada lagi peniru..=)
  5. lastly..(sbb da bnyk sgt merapik) ukur bajet sendiri...jangan terlalu mau mengikut orang laen...cantik dimata kita x semestinya sesuai untuk kita..=)





psssstt..maaf entry ni terlalu panjang..untuk dijadikan kenangn dan panduan di kemudian hari..=) ..sedang gigih memikirkan deko hantaran nnti sambil memujuk en tunang setuju ngn idea hantaran tersebut..wuhuhu...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::share:: surat si gadis untuk si bakal suami...~~

salam & hye sume..
weekend yg bestt!! 
(leter update..k)
hee~~

arini i nak share surat untuk bakal2 suami & en tunang sekalian..
heheh..surat ni cikkin bace kat fb..ade kawan tag..
setuju jugak ngan surat die..ala2 luahan perasaan that gurl untuk bakal suami die..
hehe..die da bagi izin share siap2 untuk share..
so cikkin pon nak share jugak..
(may b anda pon ade dah  bace surat ni..tp x pe kan)

sharing is loving..eh``~~
layannnzz...~~


**********************************************************

Kehadapan bakal suamiku (harap-harap ada satu saja kamu).
Oh, Laling (boleh saya call kamu laling kan?)

Laling, saya tulis ini bukan sebab saya sangap nak kahwin laling, walaupun biological clock saya dah tik-tok-tik-tok –kesha dah dengan saya ni. Bukan juga untuk menyindir dan meletak syarat tinggi2 ala puteri Gunung Ledang laling, tapi nukilan ini hanya semata luahan hati saya.

Oh Laling (chewah geli pulak dah ni)
Laling, I hope time I jumpa you nanti, you dah bersedia nak settle down and kahwin. Wah laling, geli you vaca statement I kan? Tapi laling, I tak suke couple-couple. Couple dua tiga empat lima tahun pun, last2 putus jugak. I tau laling, ramai lelaki ni couple sekadar nak melepas kesunyian je. Maklum la kurang kasih sayang dari mak. Tapi tanggungjawab tak ada. Paling tak best kalau yang mau geli-geli aje. Eee tak suka la laling! Tambah dosa je tau kapel ni.

So kalau kita jumpa nanti laling, tapi saya jual mahal, laling jangan marah tau. Kalau saya tak boleh dating, you mesej saya dalam Facebook pun tak pe. Jangan mesej2 gersangsudahla! Saya report sama itu Mark Zuckerberg!

Oh laling,
Kalau nanti saya first time jumpa laling saya tanya dah Solat Subuh ke belum, laling jangan marah tau. Wajib tau laling saya ni tak tinggal solat. Saya tengok rakan-rakan saya selalu merungut pakwe die tak bangun pagi. Hantar mesej “good morning” pukul enam pagi haram tak balas. Ring-ring telefon die tiga empat minit pun tak angkat. Last-last pukul lapan baru mesej macam orang mamai “sorry sayang, I baru bangun…makan jom.” Ohh!! Tampar laju-laju! Okeh laling, nanti kalau dalam proses mengenal diri saya miscall-miscall pagi-pagi laling tak angkat…siap laling!

Pastu laling mesti tau Imam kan solat. Paling tidak surah-surahJuz Amma pun jadilah. Qunut pendek Qunut panjang dua-dua mesti tau. Ye la, bukan ke kahwin ni macam bina masjid. Mana ada masjid boleh fungsi kalau takde Imam? Laling kata macamlah saya tak pernah tinggal solat? Eh, of cozz la saya tinggal solat, saya kan perempuan. Kikikiki…

Oh laling,
Kalau awal-awal kahwin nanti saya masak tak sedap laling jangan marah ek. Biasa la, sebelum ni masak untuk mama and papa je. Dah diorang suka garam banyak tu, minyak banyak ni. Tup tap laling kata banyak sangat pulak. Laling, nanti laling tegur la baik-baik. Kata “masakan sayang sedap, lain kali kurang skit garam je.”. penat tau saya masak.

Jangan pulak asyik2 makan kat luar sebab saya masak tak sedap. Paling kurang pun bagila buku resepi sebuah dua untuk hari jadi. Takpun periuk nasi Faber atau Elektrolux. Ni tak, asik-asik lupa je tarikh hari jadi dan hari anniversary kita. Sedih tau kita. Time ni la saya tunggu laling balas segala jerit perih saya masak dan jaga anak laling….

Oh laling,
Tau nanti tak lama lagi bila kahwin laling mesti mau anak. Kalau boleh satu pasukan bolasepak laling nak kan? Ye la, nanti boleh la jemput Chelsea datang KL buat friendly match! Anyway laling, I on je (wah terkejut kau!). Tapi syaratnye laling kenalahtolong-tolong kemas rumah dulu, handle lampin anak sama-sama, paling kurang tolong hidang apa yang saya masak.Penat laling? Saya pon penat gak. Laling pikir, kerja saya 8-5 hari-hari. Balik rumah terus masak makan malam, tukar lampin anak kemas rumah, cuci pinggan, basuh baju…lepas tu kena layan laling pulak. Heisss…kalau kurang layan laling nak jadikan tu alasan pasang dua pulak!

Senang-senang laling, kita upah bibik sorang. Takpe laling, I bayar separuh you bayar separuh. Yang penting kita bahagia…ke laling bahagia?

Oh Laling,
Kalau nanti you jalan-jalan dengan I (of cozz lepas kahwin ok), laling jangan la malu nak pegang tangan. Ni saya tengok, pasangan suami isteri, suami jalan depan, isteri jalan punyelah kat belakang dengan anak-anak, laling. Paling tak best couple-couple muda remaja lalu sebelah boleh pulak bermesra-mesraan. Tangan tu lekatttt je kat pinggang ok.

Laling, kenapa kita tak boleh macam tu? Malu ke laling? Saya tengok suami Arab boleh je pegang tangan bini dia. Bini kemain purdah lagi.(of coz I taktau camne rupa bini die. Kot rupe cam Salma Hayek tak tau la).

Dan laling,
Kalau laling tengok awek-awek cun depan mata jangan la lalingsweet-sweet jelling-jeling pulak. Kalau laling type yang gatal depan-depan saya laling pi usik dia lagi. Amboi laling, laling suruh saya pakai tutup aurat segala jadi wanita muslimah, tup-tap bila laling keluar dgn saya laling pi tengok yang baju singkat macam Fasha Sendat. Apa laling kata “dia pakai macam tu laling tengok la?” Laling, dia pakai macam tu dosa dia dengan Allah aje. Tapi bila laling tengok laling pon tumpang dose sekali. Laling nak? Laling kata laling tak boleh tahan diri dari tengok? OK laling, next time kita keluar saya pakaikanblindfold ya. Dapat jugak pahala saya menghalang zina mata. Hihihhiihhi

Laling,
kalau you betul, betul sedia, I tunggu you lama-lama pun takpe. Maklum la I tau payah nak simpan duit untuk masa depan. Papa I pun makan megi je dulu taw, sebab nak kumpul duit kahwin. Tapi laling, kena la ingat untuk berjimat cermat. Jangan laling merungut sebab kos kahwin tinggi, tup-tap-tup-tap, laling pergi beli iPhone 4. Haa~~ kalau kahwin nanti lagilah. Jangan sengkek kalau anak nak beli coklat Tora Datang Lagi Dengan Mainan Pistol Air tapi laling boleh pulak pergi beliLCD TV. Apa laling kata, itu keperluan kita bersama? Ah, laling sorang je yang akan tengok TV nanti. Mesti laling kongker tengok Chelsea main EPL kan….

Laling, kita tak payah hidup kaya raya pun takpe. Kalau gaji laling kecik, kita campur dua jadi besar. Tapi jangan mengada-ngada nak anak ramai pulak kalau gaji kecik. Tak termakan diorang nanti. Bukan apa, saya cuma ingat kat anak je. Saya dapat makan separuh pinggan takpe. Asal anak dapat makan sampai gemuk macam Giant. Kalau tak dapat fulfill syarat tu jangan harap nak kahwin dua laling!

Cuma ingat laling, cari rezeki halal. Kalau halal, dengan perancangan rapi insyaallah laling, kita senang.

Sekian sajalah laling. Hope to see you soon! ^_^






pssssttt...mission 1 "hantaran hunting" is  almost completed..yeahh..=) and we've enjoyed every moment when we r together...love u en tunang..terima kasih kerana sabar melayan karenah saye...=)








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~i'm lovin' it~~

salam & hye sume..


we had joy..
we had fun..
we had season in the sun..


semalam kami telah mengimbau kenangan time belajar dulu..
jalan2.. makan2..borak2..bincang2..
huhu..besstt!!
 ini bukan bermaksud kami x penah keluar lepas belajar..
tapi jarang dapat buat camtu sekarang..
if keluar pon mcm nk cepat je..huhu..
saje nak mengada..

semalam kami pegi makan prosperity burger Mc D..
(my favourite since dulu lagi..=))
 
in 1993, The Beef Prosperity Burger was developed in Malaysia and first introduced..=)

hasil borak2 n bincang2 semalam..
we've decide to start our misi "hantaran hunting" by this weekend
and by end of this year patut ade beberapa barang da settlekn..
(coz nk manfaatkan Year End Sale ni...and setelah en tunang di pengaruhi oleh cikkin..
muahhaha=))
yeayy..i'm lovin' it!!




mission to complete..InsyaAllah~~


hmmm..tgh pk nak g terjah mane utk dapatkn barang yg cantik..murah..x out of date sangat..yg penting berbaloi..~~


Happy Weekend to All!!! (^_~)


to K.I.N.A : selamat bertunang in advance..semoga sume berjalan lancar..=)




~~psssttt..walaupon sekejap..tapi masa yang berkualiti tu penting rite..=) hope everything will fine..~~





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cerita Wedding Planner #1

salam sume...=)
da lame rasenye tak update kan..
sorry laa...tak sempat lagi nak membebel + cam tak tau nak cite ape..
huhu..

update...update...=)
minggu lepas kami (cikkin + en tunang+anong) da jumpe dengan 2-2 potential WP kami..
dan hasil perbincangan sangat memberangsangkan..huhu..alhamdulillah..
sekarang tinggal tunggu final quotation dari mereka..
if semua setuju..than bulih laa proceed..*x saba*
uhuhhu...

kami memilih untuk menghire WP kerana..setelah difikir2
kami seperti tidak punya masa + tidak tau mane yang nak diuruskan dulu..
dan dek kerana kami punya keinginan dan pendapat yang berbeza..
jadi segalanya akan diserahkan kepada WP kami untuk uruskannya..
hehe...tak payah pening2..=p


~~tapi bagi seorang yang punya keinginan untuk menjayakan mejlis angan nya sendiri sebagai satu kenangan dan  seperti yang dibayangkan ade sedikit terkilan dihatinya..tapi bila diukur dibadan sendiri..rasanya..dia x mampu untuk lakukannya..biarlah mereka yang berkemampuan melakukannya...*cheers* ~~


TAPI!!
saya kembali bersemangat untuk membuat my wedding preparation setelah berjumpe dengan WP yang sorang ini..sebab sebelum ni bile family cadangkan nak pakai WP je untuk uruskan majlis..cikkin rase macam..x nak je..sebab takut diorg tak bagi cikkin nak ni..nak tu..tapi yang ni..setelah berjumpa dan kepercayaan dengan idea2 die +  kerana mereka bulih bayangkan seperti yang diangankan..so saya rase mereka lebih tahu ape yang perlu dilakukan..dan saya tidak ralat untuk buat keputusan menghire WP untuk majlis saya nanti..hehe...suke..tak yah pening da..tau majlis jalan..haha..gilo!! 
(saya percaya mereka akan buat yang terbaik..)
if bebetul komfem nnti kite cite dengan lebih lanjut ye..=)
(hahahha..x komfem da kecoh..sukatila kan)

perlu dingatkan..WP akan menjalankan kerja setimpal dengan bajet kite..n cikkin dgn bajet ciput ni..x de laa mengharapkan majlis segah anak naza..or seglemer majlis siti nurhaliza..cume majlis yang sederhana..tapi meriah..dan berjalan lancar..but pape pon kite still bulih share ape yang kite inginkan pada WP kite..so..no heart feeling..yeahh..!!




hee~~





pssstt..thanks yaa pada yang berkenaan...sangat berbesar hati...berdoa agar sume nye berjalan lancar..moga tiada siapa yang terasa hati..tiada sape yang tak puas hati..aminn~~




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Insya Allah you’ll find your way ~~~ه


salam...

::  mode :: --------------@

************************************************************************

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insyaallah x3
Insya Allah we’ll find the way..



 


~~pssstt...nothing..just pray for the best..He will do the rest..Don’t despair and never loose hope..Cause Allah is always by my side ~~





 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SELAMAT TAHUN BARU!!!

salam sume...
SELAMAT TAHUN BARU 1432h
buat sume umat islam...
rasenye belum terlambat g kan nak wish..=)

oooohhoooiii...hoii!!
(bace dgn gaye Dato' M daud Kilau ye..adik2..=))
hehehe..saje..
sempena ngn tahun baru ni..
kite perlu bersemangat baru..
n berazam baru..
(eh perlu ke?? terpulang...=p)

harapannye..semoga tahun baru ini akan lebih baik dari sebelumnye..
semoga dipermudahkan segala urusan..=)



*****************************************************************

update sket pasal majlis angan2 yang tertangguh tu..

  1. photographer da hampir settle
  2. videographer: da bg feedback yg memberangsangkan..=)
  3. WP: da jumpe yg gojes..tengah tunggu quotation +komfemation.. 
  4. lain2 : telah ade dalam kepala..once WP konfem..sume akan dihemburkan kepadanye..(ganas x ayat??hehe..maap..=p)

 huhu..akhirnye saye mengalah untuk buat majlis sendiri...saye yang x reti nak nego..x reti nak mintak..x reti nak cakap ni..mmg sgt x sesuai untuk lakukannye sendiri..lembab pulak tu..sob..sob..so..untuk menjaga hati & perasaan insan yg disayangi..saye akan mintak tolon cik WP untuk tolon saye..hope die sanggup layan karenah saye..huhu..if die x sanggup..terpakselah kene hire Anong untuk jadi WP saye...wuwu~~





~~ I'm cikkin si perantin berangan dengan bejetnye yang seciput cuma...lallalalla...~~







pssstt...bile da taun baru..dapat bnyk good news dari vendor n sume pasal hari angan2 saye..hope ini permulaan yang baik untuk saye & en tunang..harap yg terbaik untuk itu nanti..buat en tunang..sile laa bersabar dengan saye ye...huhu..=)





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~cerita Pelamin..~

salam sume..
selamat hari jumaat..=)
apa khabar? harap sume sehat ye..
heee~~

berbalik pada tajuk entry..setelah sekian lama memblogwalking..
akhirnye..sampai juge cikkin nak buat entry pasal PELAMIN yang dikagumi..
ini termasuklah..pelamin cantik..yang tak tercapai dek akal saye untuk memikirkannye..
tahniah pada yang empunye idea ye..sangat kagum..=)

Pelamin kalau merujuk kamus bahasa melayu (sini) adalah bermaksud tempat pengantin duduk bersanding..
tapi kalo merujuk kamus edisi cikkin..adalah  tempat perantin cantik duduk sambil berposing dan berangan menjadi raja untuk sehari..hehe..oleh itu moh kite intai pelamin bertuah yang cikkin sangat admirer untuk dapatkn yang macam tu..
(huhu..hanya mampu berangan..)


  • Pelamin kagum1
Pelamin resepsi Pn Nawal
ini adalah pelamin untuk resepsi Pn nawal..semestinye sumber gamba dari blog pn nawal ..(kite curik gmba ye puan..maap..) ianya sangat cantik..cikkin suke sebab die nye konsep ala konsep arabik..menurut puan nawal..pelamin ini adalah dari Syura Bridal dengan tema/konsep  Simple. Moroccan.Purple ...memang menarik kan..dengan penggunaan 2 teko gergasi / teko aladdin (teko ke? x tau name die..) kat tepi tu..memang style..tak pernah tengok lagi orang buat..kagumkan dengan idea ni..suke..=)

Pelamin close up
ni gamba pelamin secara dekat..bile tengok gamba ni..macam dapat idea if nak buat pelamin cantik ni kat umah (if konsep ala arab)...boleh amik part ni jadi pelamin kan..hmm..dengan konsep..(simple.moroccon.kaler laen kot.)akan dipikirkan..hee~~




    • Pelamin kagum 2
    Pelamin Pn ann
     uwaaaa...bak kate Kina..ini adalah pelamin pn Ann yang gojes!! sangat gojes!! sampai x penah tefikir nak ade pelamin vintage style camni..aduhh laa..mane la pn Ann ni dapat idea camni kan..tahniah to puan ann.. dengan pilihan warna lembut..rasa damai je..kan..kan..

    Pelamin2 Close up
    tengok ni..pelamin Pn Ann ni juge bole jadi multi fungsi..sebagai props wedding shoot kan..kelass!! selalu pelamin biase..budak je maen atas pelamin tu..amik gamba pon camtu je laa rupenye..laen la kalo ade tuan photog yang banyak idea untuk amik gamba kat pelamin tu..betui x?? kan..
    (oh lupe..sumber gamba pelamin pn Ann ni adalah dari blog Kina & Pn Ann sediri...)



    hhee~~ cakap pandai....tapi pelamin cikkin nanti pon yang biase2 aje yee.. x mampu untuk mencapai tahap gojes menarik tertarik ni do..hehe..seterusnye moh kite nengok design pelamin laen..



    • Pelamin Cantek 1
    Pelamin Bienda
     Ini adalah pelamin Bienda..cikkin penah tepek gak gamba ni..ni nak tepek lagi..heheh..(maaf..malas nak google gamba lgi jelas) konsep ala arabic juge i guess..cantik dengan perincian kubah tu kan..nampak mewah..(ayat ni pon cam da penah ade kat post sebelum ni..haha)..laen dari yang laen..=)



    • Pelamin Cantek 2
    Pelamin Pn Zaila
     Sape tak tau ni pelamin sape?? (tgk caption yee) hehe..ni pelamin Pn Zaila cutekan..warne die soft je..siap ade tingkap kecil comel..kiri kanan tu..pelamin ni cikkin suke sbb nampak cute..kemas..cantik laa..hehe..SWEETT!!



    • Pelamin Cantek 3
    Pelamin From Dina Halim
     cube tengok pelamin ni..spot the different..yeahh..!!!.die buat macam stage kan..sesuai untuk nikah or sarung cincin kan..nampak laen ye tak..selalu orang dok bawah or letak kerusi..tapi yang DinaHalim buat ni..ade macam stage..so perantik cantik boleh duduk atas tu sambil tunggu proses akad nikah..tapi tak tinggi sangat ke ek?? hmm..tapi cantik kan..bekenan yang ni..hee~~



    • Pelamin Cantek 4
    Pelamin Tunang Datin umie Aida
     mewah..elegent..da bomm..hikhik..simple..but ciri2 elegen die tu..sampai..hahaha..ape aje laa yang ko merapik ni...(erk..baru perasan da pkul 5..x saba nak balik..hee~~) ni pelamin tunang datin seri..dengan kerusi cleopatranye (eh ye ke..?) suke..cantikkan..so masuk list..hehe..



    amacam?? ok tak list pilihan pelamin yang dikagumi cikkin ni..hehhe..tahniah kepada yang empunya pelamin..semoga hidup kalian seindah pelamin-pelamin tersebut..(ok x ucapan tu?) owh...macam nak letak listpelamin yang dikagumi dengan banyak nye..tapi macam da tak sempat..huhu..banyak lagi ni dalam folder..hehe..tapi ni laa kekdahnye kalo berblog ditempat dan bukan waktu yang sepatutnye..jangan tiru yee kawan2..saye janji tak buat lagi..hee~~




    jumpe lagii!! happy weekend kawan2..jom terjah YESS!! hahaha...




    pssstt..mungkin cikkin akan pinjam / combine idea pelamin-pelamin ni untuk majlis nanti..tapi x tau lagi bulih ke tak..kene tengok keadaan alam sekitar dulu nanti ek..hehe..konsep angan2 da ade..=)





    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS